Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Δεσμεύεται κινητή και ακίνητη περιουσία των ιδιοκτητών των ροντβάιλερ

Η ελάχιστη αποζημίωση του ποσού των 150.000 ευρώ, δεσμεύοντας την κινητή και ακίνητη περιουσία των ιδιοκτητών των οκτώ ροντβάιλερ που το περασμένο Πάσχα, μετά από επίθεση των τριών,  έχασε με τραγικό τρόπο την ζωή του ένα πεντάχρονο αγόρι, περιλαμβάνεται στην απόφαση της Προέδρου Πρωτοδικών Κοζάνης, καθώς εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η μητέρα του παιδιού το προηγούμενο διάστημα.

Το ποσό που πιθανών να είναι και η αποζημίωση  όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο συνήγορος της μητέρας κ. Ζήσης Βρήκος, υπογραμμίζοντας ότι ανοίγει ο δρόμος και για την ποινική δίωξη των ιδιοκτητών των σκύλων, καθώς όπως αναφέρεται στην απόφαση δεν υπήρχαν μέτρα ασφάλειας, στην οικία των ιδιοκτητών των σκύλων, τα οποία χαρακτηρίζονται ανεπαρκέστατα, πρόχειρα και αυτοσχέδια, πράγμα παντελώς ανεπίτρεπτο και εγκληματικό για τους κατόχους 8 σκύλων αυτής της ράτσας.
Ο συνήγορος της οικογένειας σημείωσε ακόμα ότι η απόφαση  ρίχνει άπλετο φως στις συνθήκες του τραγικού αυτού συμβάντος, κατονομάζοντας το ζεύγος των ιδιοκτητών και όχι μόνο έναν εξ αυτών ως αποκλειστικά υπευθύνους του θανάτου του 5χρονου Στάθη.
Επιπλέον, έγινε δεκτό το σύνολο των ισχυρισμών της μητέρας ότι τα  σκυλιά ήταν 3 και όχι 2, όπως είχε στην αρχή δηλωθεί στις ανακριτικές αρχές, και μάλιστα ήταν επικίνδυνα και χωρίς εκπαίδευση.
Ο κ. Βρήκος τόνισε ακόμα ότι  δικαιώνεται η μητέρα του πεντάχρονου με την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, με την επιδίκαση μιας σοβαρής αποζημίωσης, η οποία πρωτίστως αποτελεί  ηθική δικαίωση για την οικογένεια, εν αναμονή και της δίκης για την ποινική δίωξη των ιδιοκτητών των σκύλων
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας