Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Δήλωση του Τομεάρχη Αγροτικού της Ν.Δ. Γιώργου Κασαπίδη μετά το πέρας της περιοδείας του στην περιοχή των Μεγάρων

"Τις εκπληκτικές δυνατότητες των Ελλήνων παραγωγών και της ελληνικής γης τις εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο με την παραγωγή τους οι αγρότες των Μεγάρων.
Πρώτοι σε παραγωγή αβγών, υπαίθριων φυλλωδών λαχανοκηπευτικών, μοναδικοί στη Νότια Ελλάδα σε παραγωγή οστράκων, αξιοποιούν την Αττική γη και τις νοτιοδυτικές ακτές της παράγοντας πλούτο, προσφέροντας εργασία και εισόδημα σε χιλιάδες εργαζομένους και σημαντικές εισφορές στο κράτος.
Επιπρόσθετα η ονομαστή μεγαρίτικη ελιά, το φανταστικό Π.Ο.Π κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων, λιγοστά δημητριακά και η κτηνοτροφία συμπληρώνουν το σύνολο των αγροτικών δραστηριοτήτων στην εύφορη αυτή γη της Ανατολικής Αττικής, είκοσι λεπτά μόλις από το κέντρο της πρωτεύουσας.
Παράδειγμα προς μίμηση οι Μεγαρείς ως προς την εργατικότητα και παραγωγικότητά τους, με πολλά περιθώρια ωστόσο για τη βελτίωση της οργάνωσης της παραγωγής τους σε συλλογικά σχήματα.
Κοινός παρονομαστής και για τους Μεγαρείς παραγωγούς, όπως και για όλους τους Έλληνες αγρότες, η εχθρική στάση της σημερινής Κυβέρνησης με το αποτρεπτικό για την παραγωγή περιβάλλον που έχει διαμορφώσει με τα μέτρα που επέλεξε να επιβάλει.
Η άδικη και ακραία φορολογική επιβάρυνση του γεωργικού εισοδήματος, ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών και η εκτίναξη του κόστους παραγωγής προκαλούν οργή και τρόμο στους αγρότες απ΄ άκρο σε άκρο στην Ελλάδα.
Τα άδικα και βαριά αυτά φορολογικά μέτρα, φωνάζουν και οι αγρότες των Μεγάρων πως τους αποτρέπουν να αυξήσουν την παραγωγή και τις επενδύσεις τους και κατ΄επέκταση και τη συνεισφορά τους στην εθνική οικονομία που τόσο πολύ το έχει ανάγκη.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αλλάξει το μίγμα πολιτικής της και να επιβραβεύει αντί να τιμωρεί με τα μέτρα που επιλέγει την αγροτική παραγωγή και κάθε παραγωγή στην πατρίδα μας.
Παράλληλα καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου να πάψει να αντιπολιτεύεται τη Ν.Δ. και να μη καθυστερεί άλλο την προκήρυξη των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Είναι καταστροφική πολυτέλεια για την Ελλάδα, σε μια τόσο κρίσιμη οικονομικά χρονική περίοδο να μην έχει απορροφήσει ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα από τα 5,5 δισ € ευρωπαϊκά κονδύλια περίπου που παραμένουν στα ευρωπαϊκά ταμεία και περιμένουν εδώ και δύο χρόνια τώρα τον κ. Αποστόλου και τους συνεργάτες του να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες και να προχωρήσουν στην προκήρυξη των μέτρων".

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας