Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Εκλογές Οικονομικού Επιμελητηρίου: Διακήρυξη της Ανεξάρτητης Κίνησης Δυτ. Μακεδονίας

Συνάδελφοι οικονομολόγοι,
Άλλη μια φορά προβληματισμένοι, οδηγούμαστε σε εκλογές για τα όργανα Διοίκησης του Ο.Ε.Ε.. Τα 2/3 των συναδέλφων έχουν από καιρό αποφασίσει. Δεν εκτιμούν το φορέα και αρνούνται να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, κατά συνέπεια, να συμμετέχουν στις εκλογές.
Από τους συναδέλφους που απομένουν στις εκλογές θα συμμετάσχουν (με βάση την εμπειρία των προηγούμενων εκλογών) περίπου οι μισοί.
Το κακό είναι που φεύγουν οι παλιοί, αλλά το χειρότερο είναι που απογοητεύονται και οι λίγοι νέοι που γράφονται στο Επιμελητήριο.
Οι νέοι «υποψήφιοι» συνάδελφοι γνωρίζουν το Ο.Ε.Ε. στην ετήσια εκδήλωση βράβευσης τους, με την είσοδό τους στις Οικονομικές Σχολές, οι περισσότεροι όμως με την αποφοίτησή τους δεν εγγράφοντα ως μέλη. Αλλά και όσοι εγγράφονται απογοητεύονται κι αυτοί και στην επόμενη πρόσκληση απέχουν από τις εκλογές. Ο ΛΟΓΟΣ;;;;;;; Η Τοπική Διοίκηση δεν ασχολείται με τα προβλήματα της Κοινωνίας και τα δικά τους. Δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο της και τις επιθυμίες των οικονομολόγων.
Την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας απασχολούν ενδεικτικά:
Η ανεργία, που χτυπά ιδιαίτερα τους νέους.
Η φτώχεια, που ενδημεί στην «πόλη των ανέργων», στα σπίτια των χαμηλοσυνταξιούχων, στις ορεινές και απομονωμένες κοινότητες, στις γειτονιές των αστικών κέντρων.
Η ΔΕΗ (ως δίμηνα, οκτάμηνα, αλλά και ως προοπτική, 5η Μονάδα κλπ)
Τα προγράμματα ανάπτυξης στην Περιφέρεια, Η διαχείριση των λιγότερων πλέον χρημάτων που έρχονται στην περιοχή, Πως αξιοποιούνται τα ανταποδοτικά της ΔΕΗ και αν είναι ικανοποιητικά
Μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο οικονομικής δυσπραγίας που ήρθε ως αποτέλεσμα της αλόγιστης, σπάταλης, διεφθαρμένης διαχείρισης των τελευταίων 40 ετών που οδήγησε χώρα και λαό στη χρεωκοπία, καλούμαστε να επιβιώσουμε.
Το δίλλημα που μπαίνει σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, είναι αν θέλουμε απλά μια παράταξη η οποία θα πάρει τη Διοίκηση και θα παραμείνει απλός θεατής στα προβλήματα του κλάδου και της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας ή μια ανεξάρτητη από κομματικές εξαρτήσεις παράταξη η οποία θα αγωνιστεί και θα συγκρουστεί για να δοθούν λύσεις στα χρόνια ζητήματα που μας απασχολούν και ήδη περιγράψαμε.
Πρέπει επιτέλους όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να αδράξουμε την ευκαιρία για να αλλάξουμε τις τύχες μας και κατά συνέπεια την τοπική και Εθνική Οικονομία, δηλαδή να ασκήσει στην πραγματικότητα το ρόλο του το Οικονομικό Επιμελητήριο ως επιστημονικός σύμβουλος του κράτους σε θέματα Οικονομίας και Απασχόλησης.
Εμείς οι οικονομολόγοι οφείλουμε να βοηθήσουμε το λαό και τους θεσμούς της πολιτείας στην περιφέρεια μας, στην προσπάθεια καλυτέρευσης της διαχείρισης, βελτίωσης της αποτελεσματικής χρήσης των περιορισμένων πόρων, δημιουργία προϋποθέσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Μακεδονίας και την βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Ξέρουμε ότι η επαγγελματική μας πρόοδος και η βελτίωση της ζωής μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία του τόπου, με την πορεία του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.
Οφείλουμε για παράδειγμα να έχουμε επεξεργαστεί θέσεις και προτάσεις για την ανεργία. Να αγωνιζόμαστε γι’ αυτές και όχι να παραμένουμε θεατές και αδρανείς.
Ξέρουμε καλά ότι την οικονομία την κινούν οι άνθρωποι, γνωρίζουμε πως.
Για να έχουμε ένα τέτοιο Επιμελητήριο, είμαστε εδώ, ως Ανεξάρτητη Κίνηση Δυτικής Μακεδονίας και διεκδικούμε την ψήφο σας στις εκλογές της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου 2016.
Για το σκοπό αυτό προσπαθούμε.
Για ένα Επιμελητήριο στην υπηρεσία της Κοινωνίας, της Πολιτείας, των Οικονομολόγων.
Για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
1. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
2. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ
3. ΚΕΡΟΓΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
5. ΛΟΤΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
6. ΜΑΡΚΟΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
7. ΜΠΕΛΙΑΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
8. ΠΑΠΟΥΛΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
9. ΡΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
10. ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας