Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα για την εξέγερση του Δεκέμβρη. Για τα αίτια, τα μηνύματα τα συμπεράσματα. Τετάρτη 7/12, στις 7 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο.

Στις 6 Δεκέμβρη 2008 δολοφονείται ο Αλέξης Γρηγορόπουλος από σφαίρα αστυνομικού της κυβέρνησης Καραμανλή. «Η σφαίρα αυτή δεν ήτανε τυχαία», έλεγε ένα σύνθημα των ημερών. Συνδεόταν με την ολομέτωπη τότε επίθεση της Δεξιάς στη νεολαία, με τη γενιά των 700 ευρώ-την πρώτη γενιά που θα ζούσε χειρότερα από τις προηγούμενες, με την διεθνή οικονομική κρίση που μόλις ξεσπούσε και τα τρισεκατομμύρια που μπουκώνανε οι κυβερνήσεις τους τραπεζίτες για τους «σώσουν». 

Η κυβερνητική-κρατική δολοφονία έγινε αφορμή για μια πραγματική έκρηξη, για μια αυθεντική εξέγερση της νεολαίας, με καταλήψεις σε όλα τα σχολεία και τις σχολές της Ελλάδας, διαδηλώσεις , απεργίες και συγκρούσεις της οργισμένης νεολαίας με την αστυνομία.
Τι ήταν ο Δεκέμβρης; Ποιο το μήνυμά του; Ήταν εικόνα από το μέλλον, όπως λέγαμε τότε; Έχει αφήσει το αποτύπωμά του στη μνήμη της νεολαίας και της κοινωνίας; Έχει να πει κάτι σήμερα στη νέα γενιά;
Συζητάμε για τα συμπεράσματα, αναζητώντας απαντήσεις για το τότε και το σήμερα.
Την Τετάρτη 7/12 στο Πνευματικό Κέντρο. Θα προβληθεί βίντεο και θα ακολουθήσει μαθητική συναυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας