Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

4000 κομπόστες, μαρμελάδες, τουρσιά και τυποποιημένες ντομάτες προς όφελος του Κοινωνικού Παντοπωλείου από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού

Θετική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας στο κάλεσμα για την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο πλαίσιο του ραδιομαραθώνιο που διοργάνωσε η ΕΡΤ Κοζάνης σε δίκτυο με την ΕΡΤ Φλώρινας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης με στόχο να ενισχυθούν τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα συσσίτια και οι τράπεζες τροφίμων.
Αμέσως μετά την έναρξη της μετάδοσης, στην οποία έγινε αναλυτική παρουσίαση των αναγκών σε επίπεδο δυτικής Mακεδονίας, απλοί πολίτες για να αναφερθούν μερικά μόνο παραδείγματα με σακούλες γεμάτες τρόφιμα
κατευθύνθηκαν προς τους Ιερούς Ναούς της Κοζάνης, τάξεις δημοτικών σχολείων στο παράδειγμα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης συνέλεξαν χρήματα με τα οποία στην συνέχεια αγόρασαν τα τρόφιμα, ενώ εργαζόμενοι από υπηρεσίες όπως την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και το Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προσέφεραν την βοήθεια τους.
Σημαντική ήταν η βοήθεια του Δημάρχου Σερβίων- Βελβεντού κ. Αθανάσιου Κοσματόπουλου που προσέφερε 4000 κομπόστες, μαρμελάδες, τουρσιά και τυποποιημένες ντομάτες προς όφελος του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ στήριξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης προσέφερε και η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης δια των αντρών και γυναικών που υπηρετούν.
Αλλά και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ΠΕ Κοζάνης, όπως γνωστή βιομηχανία παρασκευής πίτας, προσέφεραν δεκάδες κουτιά κατεψυγμένων προϊόντων για τους απόρους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ακόμη και μετά την λήξη του ραδιομαραθωνίου ήταν αρκετοί οι συμπολίτες στην Κοζάνη που πήγαιναν στα σημεία συγκέντρωσης τροφίμων την βοήθεια τους.
Για τον λόγο αυτό η συγκέντρωση τροφίμων θα συνεχιστεί καθ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, την προπαραμονή των Χριστουγέννων, σε ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία από την ΕΡΤ Κοζάνης και Φλώρινας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης και την συμμετοχή όλων των Μητροπόλεων της Περιφέρειας.
ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας