Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Η Κοζάνη τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου (ΒΙΝΤΕΟ 11’36’’ – ΦΩΤΟ)

Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο τίμησε με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η Κοζάνη και σύμπασα η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης.
Τις φετινές εορταστικές - λατρευτικές εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, με οικοδεσπότη τον Σεβασμιώτατο Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο.
Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον οποίο χοροστάτησε ο Μακαριώτατος.
Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, ημέρα της εορτής του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό ο Όρθρος και η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. Στη συνέχεια, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση (ΒΙΝΤΕΟ) της Ιεράς
Εικόνας του Αγίου Νικολάου σε δρόμους της πόλης, με τη συμμετοχή των μητροπολιτών, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Γρεβενών κ. Δαβίδ και Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.
Περισσότερα στο mikrovalto.gr

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου