Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η Ζωή, ο Κυριάκος και η τενοντίτιδα από Η/Υ

Μάχη υπέρ της διατήρησης της άδειας ηλεκτρονικού υπολογιστή για τους δημόσιους υπαλλήλους έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το οποίο γίνονται πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις για τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι καταργείται η μηχανογραφική άδεια έξι ημερών το χρόνο που από το 1989 χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, εκτιμάται ότι εξοικονομούνται ετησίως περίπου 1,8 εκατ. εργατοώρες στο δημόσιο τομέα. Όταν δόθηκε αυτό το κίνητρο προς τους δημοσίους υπαλλήλους τη δεκαετία του 1980 -συνέχισε ο υπουργός- είχε νόημα, αντιθέτως τώρα είναι άνευ αντικειμένου.
Δεν συμφώνησε, όμως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία -μεταξύ άλλων- σημείωσε τα εξής:
-Aποδοτικός υπάλληλος είναι ο υπάλληλος ο οποίος ξεκουράζεται κιόλας.
-Φαντάζομαι ότι οι σύμβουλοι σας και το Υπουργείο θα σας έχουν ενημερώσει για κάποιες ασθένειες που συνδέονται με την παρατεταμένη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως είναι η ξηροφθαλμία, η τενοντίτιδα και μια σειρά παθήσεων.
-Πηγαίνετε την εργασιακή κατάσταση του δημοσίου υπαλλήλου πίσω και από το 1989.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάμφθηκε και επανήθλε με την παρατήρηση ότι η συγκεκριμένη άδεια ήταν ένα πολύ βολικό τριήμερο κάθε δύο μήνες. Και αντέτεινε ότι με αυτή τη λογική θα έπρεπε να δίνονται άδειες κινητών τηλεφώνων!
aftodioikisi.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν 5 ωράρια εργασίας που μπορούν να διαλέξουν οι ΔΥ. 7-3, 7.30-3.30,8-4,8.30-4.30 και 9-5.Η συντριπτική πλειοψηφία εχει επιλέξει το 7-3, γιατί πολύ απλά ελάχιστοι ειναι στη θέση τους πριν από τις 8 και όλοι θέλουν να φεύγουν το αργότερο στις 3.ελάχιστες είναι οι ΔΥ που οι υπάλληλοι δουλεύουν πραγματικά (δικαστήρια,εφορίες) το τί φταίει; Κυρίως αναξιοκρατία κακή νοοτροπία και χαμηλοί μισθοί

Το Προφίλ μας