Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Για το κούρεμα του χορτοτάπητα της πλατείας Αγ. Διονυσίου Βελβεντού

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Για το κούρεμα του χορτοτάπητα της πλατείας του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού (24-10-2013) και για τη γενικότερη φροντίδα καθαριότητας από τα συνεργεία του Δήμου Σερβίων Βελβεντού σ’ αυτήν, εκφράζουμε προς το Δήμο και προς τον καθένα εργαζόμενο στα συνεργεία καθαριότητας ευχαριστίες και αποδίδουμε σε όλους την ευλογία του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω για την κατ’ άμφω υγεία.

Η πλατεία Αγίου Διονυσίου Βελβεντού, μια όαση φωτός και πράσινου, μπροστά από τον Ιερό Ναό και από την κατάφυτη πλαγιά των Πιερίων, δέχεται τις ευλογίες του Αγίου, το καθαρό οξυγόνο και τη δροσιά των Πιερίων ορέων.  


Υποδέχεται καθημερινά η πλατεία, ως παιδική χαρά, τις επισκέψεις των μικρο-μαμάδων και των γιαγιάδων με τα μικρά παιδιά και εγγόνια τους για ανέμελο παιχνίδι και ξεκούραση.  

Επιβάλλεται, επομένως, ο χώρος να είναι περιποιημένος, φροντισμένος, καθαρός και για λόγους αισθητικής και για το ζήτημα ασφάλειας και υγείας των μικρών παιδιών και των συνοδών γονιών τους.  

Η πλατεία φιλοξενεί, συν τοις άλλοις, και το Μνημείο του ολοκαυτώματος Παλαιογρατσάνου, Καταφυγίου, Αγίας Κυριακής (Σκούλιαρης) από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής το Δεκέμβριο του 1943.

Ευχαριστίες και ονομαστικά στο συνεργείο καθαριότητας του Δήμου: Αναστάσιο Αλεξόπουλο αντιδήμαρχο, Αστέριο Λαγογιάννη, Νικόλαο Νένογλου, Θεόδωρο Καραγιάννη και Κωνσταντίνο Καφτεράνη.    

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
24-10-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστήριο στα Μ.Μ.Ε. για τις αυτονόητες υποχρεώσεις μιας Δημοτικής Αρχής και μάλιστα επιλεκτικές, αγαπητέ παπα – Κώστα! Όταν γνωρίζεις πολύ καλά, τα βλέπεις καθημερινά γιατί από μπροστά τους περνάς, ότι η έλλειψη φροντίδας από τη Δημοτική Αρχή στους υπόλοιπους χώρους πρασίνου του Βελβεντού είναι εδώ και τρία χρόνια μια παγιωθείσα κατάσταση! Μόλις 150 μέτρα πιο κάτω από την εκκλησία η παιδική χαρά αφρόντιστη. Στο διπλανό Νηπιαγωγείο, για τον αύλειο χώρο μεριμνούν οι γειτόνοι. Την παιδική χαρά δίπλα απ΄το Δημοτικό σχολείο αφρόντιστη συνήθως και με κλειστό το κυλικείο 3 χρόνια τώρα, την επισκέπτονται ελάχιστα παιδιά – σχεδόν καθόλου – όταν νωρίτερα έσφυζε από ζωή. Στα πάρκα γειτονιάς (τουλάχιστον 5-6 σ΄ όλο τον οικισμό) η διάθεση των γειτόνων συντηρεί αυτά, γιατί η Δημοτική Αρχή…. απουσιάζει! Αλλά και οι κάδοι των σκουπιδιών δεν πλησιάζονται στα 20 μέτρα, μιας και παραμένουν άπλυτοι μήνες (τί μήνες πάνω από χρόνο) τώρα. Αλήθεια αγαπητέ παπα – Κώστα , τόσοι κάδοι γύρω από την εκκλησία και την πλατεία, δεν σας ενοχλεί αυτή η έντονη δυσοσμία; Και αυτό δεν το θεωρείτε ανακοινώσιμο δια του Τύπου;

Το Προφίλ μας