Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ  ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  -  ΘΡΑΚΗΣ  -  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  και  ΗΠΕΙΡΟΥ

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η Τρόικα αποφάσισαν να μπει «λουκέτο» στους δυο Οργανισμούς  Εργατικής Κατοικίας και Εστίας, ΟΕΚ και ΟΕΕ.
Μια τέτοια απόφαση είναι εγκληματική. Θα οδηγήσει απευθείας δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους που πήραν στεγαστικά και άλλα δάνεια μέσω του ΟΕΚ, που προσδοκούν στην επιδότηση ενοικίου, στις δαγκάνες του τραπεζικού κεφαλαίου και τις εργατικές λαϊκές οικογένειες σε οικονομική ασφυξία. Ταυτόχρονα στην ανεργία θα οδηγηθούν οι χιλιάδες πανελλαδικά εργαζόμενοι στους δυο Οργανισμούς.

      Η σαρωτική επίθεση που εξαπολύουν η συγκυβέρνηση, η τρόικα κατ' εντολή του κεφαλαίου και με τη στήριξη των συνδικαλιστικών ηγεσιών και των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου πολλαπλασιάζει τα βάσανα και τα αδιέξοδα για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Οδηγεί ταχύτατα τις οικογένειες της εργατικής τάξης στη φτώχεια και την εξαθλίωση, οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες ανθρώπους που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες.
      Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση απελευθερώνει και νομιμοποιεί τα ναρκωτικά, στην ουσία "απαγορεύει" στον εργατόκοσμο, στους ανθρώπους του μόχθου να παρακολουθήσουν μία θεατρική παράσταση, να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο. Οι εργαζόμενοι, αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο, θα έπρεπε να είναι οι αποδέκτες της αληθινής τέχνης και του πολιτισμού.
      Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ καλεί την ηγεσία της ΓΣΕΕ, να αφήσει τα σαλιαρίσματα και τα αγκαλιάσματα με τη κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» και να αλλάξει στάση και θέση.
      Οι εργαζόμενοι κι όλος ο λαός να καταδικάσουν μαζικά την προδοτική θέση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που συμφώνησε με τη μείωση του «μη μισθολογικού κόστους» για τους εργοδότες και άναψε έτσι «πράσινο φως» για την κατάργηση της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας.
     Να μη φαγωθούν τα λεφτά των εργαζομένων από τους εργοδότες και το κράτος τους.
     Απαιτούμε να μη κλείσουν οι δυο αυτοί Οργανισμοί ΟΕΚ και ΟΕΕ και να συνεχίσουν να λειτουργούν, να μην επιχειρηθεί συνένωση, γιατί από άλλο δρόμο θα απολυθούν οι εργαζόμενοι και θα απαξιωθούν οι Οργανισμοί.    
    Αγωνιζόμαστε όχι μόνο να μην κλείσουν οι δυο Οργανισμοί αλλά και για να χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από το κράτος και την εργοδοσία, να αυξηθούν οι εισφορές της εργοδοσίας, να επιστρέψουν από το ΙΚΑ τα παράνομα παρακρατηθέντα από την συνείσπραξη, να φτιαχτούν σπίτια για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες.
     Καλούμε σε κινητοποίηση τους άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, σπουδαστές να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους στους δυο Οργανισμούς και τους δικαιούχους, για ν' απαιτήσουν, αγωνιστικά, να μην κλείσουν, αλλά ούτε και να συνενωθούν οι δυο Οργανισμοί. Να αγωνιστούν για την απόκτηση σύγχρονης λαϊκής κατοικίας.
     O αγώνας των δικαιούχων και των εργαζομένων στους Οργανισμούς πρέπει να συντονιστεί με τον αγώνα της εργατικής τάξης, να στραφεί ενάντια στο σύνολο της βάρβαρης πολιτικής που επιβάλλουν συγκυβέρνηση, τρόικα, πλουτοκρατία.

              Ζητάμε:

·                     Το ΙΚΑ ν' αποδώσει, άμεσα, τα 3 δισ. ευρώ στον ΟΕΚ και το 1 δισ. ευρώ στον ΟΕΕ από την συνείσπραξη που παράνομα παρακρατεί και να καταβάλλει τις τρέχουσες εισφορές που εισπράττει.
·                     Το κράτος να χρηματοδοτήσει τα προγράμματα του ΟΕΚ, για να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην απόκτηση κατοικίας από τους δικαιούχους.
·                     Άμεσα να ξεκινήσουν τα προγράμματα κατασκευής κατοικιών, γρήγορη αποπεράτωση των οικισμών που βρίσκονται υπό κατασκευή, δάνεια στους δικαιούχους από κεφάλαια του ΟΕΚ, στο ύψος της αξίας της κατοικίας.
·                     Ο ΟΕΕ να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δικαιούχων σε δελτία κοινωνικού τουρισμού και τις άλλες παροχές, να μην κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί, να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι.
·                     Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους των δυο Οργανισμών, απαιτούμε δουλειά με πλήρη δικαιώματα, μισθούς για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, καμιά απόλυση και πρόσληψη προσωπικού.

                                                                      Για το ΔΣ


                                        Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                          ΦΛΕΣΣΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                             ΓΚΡΙΜΠΑ  ΙΩΑΝΝΑ
                                              (Ακολουθούν οι υπογραφές)

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ  ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ    ΣΕΡΒΙΑ  Τ.Κ. 50500
ΤΗΛ.2464022011  - 6949725222   FAX  2464500032
 eMail: fvagos@yahoo.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:                                                                                   
ΓΚΡΙΜΠΑ  ΙΩΑΝΝΑ   τηλ   6979721675                                                                              
                                          
Αριθ. Πρωτ.  …57...        17  Φλεβάρη 2012   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας