Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ιταλός Δήμαρχος προσφέρει τον μισθό του στους Έλληνες

Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος σε ιταλική πόλη δήλωσε πως προσφέρει τον μισθό του στον ελληνικό λαό προκειμένου να του συμπαρασταθεί την δύσκολη εποχή της κρίσης.
Ο Γκάλντι είναι δήμαρχος στην πόλη Κάβα ντε Ριρένι που βρίσκεται κοντά στη Νάπολη και έχει περίπου 60.000 κατοίκους. Ο δήμαρχος με κοινή επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ζοζέ Μανούελ Μπαρόζο και τον ηγέτη των Γερμανών σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτζ δηλώνει πως προσφέρει τον μισθό του για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας.

Στο κείμενο της επιστολής του επισημαίνει: «Η Ευρώπη τώρα δοκιμάζεται και η εγκατάλειψη της Ελλάδας αυτή την στιγμή, σημαίνει οριστική εγκατάλειψη της ευρωπαϊκής ιδέας, της μοναδικής ιδέας που αγαπάμε και θέλουμε», ενώ τονίζει πως η κίνησή του είναι συμβολική και ζητά και άλλους Ευρωπαίους πολίτες και πολιτικούς να τον μιμηθούν.
Ο Μάρκο Γκάλντι είναι 46 ετών, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Σαλέρνο και ο μισθός του για την θέση του δημάρχου είναι 1.100 ευρώ τον μήνα.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας