Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Κατάργηση ΟΕΚ + ΟΕΕ


το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση για κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας με το αστείο επιχείρημα της εξοικονόμησης πόρων του δημοσίου. Οι δύο οργανισμοί στηρίζονται μέσω των προγραμμάτων τους, τα οποία χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων – εργοδοτών.

Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ, όπως και πολλούς άλλους οργανισμούς που έχουν περιληφθεί στο νέο μνημόνιο, ακυρώνουν βασικές κατακτήσεις ενώ οδηγούν στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων αποκαλύπτοντας την πραγματική στόχευση των παρεμβάσεων της Τρόικα.
Η κατάργηση των δυο οργανισμών θα επιφέρει τεράστια προβλήματα εφόσον θα σταματήσει η επιδότηση ενοικίου, θα βρεθούν στον αέρα τα δάνεια  εργαζομένων, θα καταργηθεί κάθε κοινωνική παροχή που αφορά τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, θα χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς.
Στόχευση που έχει να κάνει με την ακύρωση και εξουδετέρωση βασικών κοινωνικών δραστηριοτήτων αλλά και την παρεμπόδιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των «ενοχλητικών» συνδικάτων.
το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης Θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στη λαίλαπα των μέτρων που περιλαμβάνονται στη νέα δανειακή σύμβαση και μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων του Ο.Ε.Ε και του Ο.Ε.Κ θα αντιπαλέψει με κάθε μέσο και τρόπο την ακύρωση της πρόβλεψης για την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας