Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Θέατρο σκιών...

Αργά το βράδυ και σε ζωντανή σύνδεση των δελτίων των 8, άνοιξε η πόρτα του Μαξίμου κι εξήλθαν οι δυο από τους τρεις αρχηγούς, που συσκέπτονταν επί 5, σχεδόν, ώρες, με το πρωθυπουργό. Στο μεγάλο μπούγιο των δημοσιογράφων, μίλησε, με δεκάδες πολύχρωμα μικρόφωνα στη μούρη του, ο Καρατζαφέρης, κάνοντας μια σιβυλλική δήλωση : «δεν θα συμβάλλω στην έκρηξη της επανάστασης από εξαθλίωση που εν συνεχεία θα κατακάψει όλη την Ευρώπη.»
Το ύφος του δεν άφηνε τις αμφιβολίες, που άφηνε η δήλωσή του, (εξαθλίωση από τα νέα μέτρα ή από τη χρεοκοπία ?...), κι έδειχνε, ξεκάθαρα, πως διαφωνούσε με τις απαιτήσεις της τρόϊκας και πως έλεγε "όχι" στα μέτρα που προτείνει.


Σε μικρότερο δημοσιογραφικό μπούγιο, έκανε δήλωση ο Σαμαράς, μπροστά στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού : «Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Μας ζητούν περισσότερη ύφεση και η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω, και παλεύω με κάθε τρόπο, να το αποτρέψω».


Αυτός κι αν εξέπεμψε εικόνα διαφωνίας, παρουσιάζοντας, μάλιστα, τον εαυτό του, ως τον μοναδικό αντίπαλο της τρόϊκας και υπονοώντας, πως οι άλλοι ...λύγισαν !


Κι όμως, ακριβώς 25 λεπτά μετά, εκδίδεται ανακοίνωση του πρωθυπουργικού Γραφείου, στην οποία αναφέρεται, πως "...Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:


1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.


2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.


3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.


4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους....".


Πρόκειται, επακριβώς, για τα ζητήματα που βάζει η τρόϊκα, εμφανιζόμενα από την ...ανάποδη, δηλαδή, ως στόχοι, οι οποίοι, όμως, κρύβουν τα νέα σφαγιαστικά μέτρα για τις αποδοχές, τις συντάξεις και τις συμβάσεις !


Ο "περιορισμός, π.χ. των δημοσίων δαπανών το 2012, κατά 1,5% του ΑΕΠ...", είναι τα 4,4 δισ €, που ζητάει η τρόϊκα, η "εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών ταμείων...", σημαίνει μαχαίρι στις συντάξεις, όπως απαιτούν οι τροϊκανοί, "... αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων... όπως η μείωση του μισθολογικού κόστους...", τιτλοφορείται το σφάξιμο του κατώτερου, του 13ου και του 14ου μισθού !


΄Αρα, σύμφωνα, με την ανακοίνωση του κ. Παπαδήμου, οι αρχηγοί συμφώνησαν, περίπου σε όλα !!!


Τότε, προς τι τα καραγκιοζιλίκια, μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα ; Προς τι, οι παλληκαρισμοί και οι αφορισμοί ;


Τα πράγματα είναι και παρουσιάζονται ξεκάθαρα : ή ο πρωθυπουργός λέει ψέματα ή οι δυο δεξιοί πολιτικάντηδες, μέσα στα αδιέξοδά τους και την απελπισία τους, ξεκίνησαν μια κακόγουστη θεατρική παράσταση, νομίζοντας πως θα ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό και θ΄ αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες των αποφάσεών τους, συνεχίζοντας να το παίζουν αντιρρησίες, αντιδρούντες και αντιστασιακοί !


Για να δούμε και τη συνέχεια, προκειμένου να διαπιστώσουμε το μέγεθος της υποκρισίας τους !...
logoplokies.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας