Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Τα οπίσθια της μαϊμούς

«Ανέβηκε η μαϊμού στο δένδρο και φάνηκαν …τα οπίσθιά της», αναφέρει μια σοφή λαϊκή παροιμία, η οποία επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά, στην περίπτωση του ΛΑ.Ο.Σ. και του Γ. Καρατζαφέρη.
Όσο το κόμμα αυτό βρισκόταν στην αντιπολίτευση και ο αρχηγός της κουνούσε το δάχτυλο στον Καραμανλή και στον Παπανδρέου, όλα του πήγαιναν καλά. Από την ημέρα που μπήκε στη κυβέρνηση, κατάλαβε ότι η διοίκηση δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση και ότι γενικώς «όποιος είναι έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει».

Μέσα σε ενάμισι μήνα, ο Γ. Καρατζαφέρης είδε το κόμμα του να καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις,(όπως συμβαίνει με όλα τα κόμματα που αναλαμβάνουν να κυβερνήσουν) και κατόρθωσε να διαλύσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, η οποία στο εξής, ή θα μείνει η μισή, ή θα λειτουργεί πλέον χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα.
Τόσο καιρό ο Γ. Καρατζαφέρης ειρωνευόταν το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. για τα εσωκομματικά τους προβλήματα, διαλαλώντας ότι η δικοί του βουλευτές είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά. Τώρα η γροθιά ανοίγει και μάλλον θα μοιάζει περισσότερο με …φάσκελο!

Παρότι υποστηρίζει ότι η απόφασή του να καταψηφίσει το μνημόνιο ήταν ομόφωνη, είναι βέβαιο ότι

κάποιοι από τους βουλευτές του που μέχρι χθες υπερασπιζόταν με πάθος την ευρωπαϊκή προοπτική, θα αγνοήσουν την κομματική πειθαρχία που ζητά ο αρχηγός τους και θα υπερψηφίσουν.

Ο ίδιος ο αρχηγός εξάλλου, δείχνει να βρίσκεται σε σύγχυση αφού ζητά από τέσσερις βουλευτές που εξακολουθούν να μετέχουν στην κυβέρνησή, να καταψηφίσουν. Αν αρχίσουν σε αυτή την ώρα να καταψηφίζουν και οι υπουργοί εκτός από τους βουλευτές, τότε δεν θα έχουν άδικο στην Ευρώπη, όταν γελούν μαζί μας.


Πολλοί θα αναρωτιούνται σήμερα τι έχει πάθει ο Καρατζαφέρης.


Τίποτε δεν έπαθε. Απλώς ανέβηκε κι εκείνος στο δένδρο και φάνηκαν οι αδυναμίες του…

Βασίλης Χιώτης-ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΗΡΘΕ Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑΞΗ. ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ sik

Το Προφίλ μας