Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Ναι» σε αύξηση Τοπικού Πόρου και Λιγνητόσημο!!!

του Π.Π. από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Σημαντικές και ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις για την περιοχή μας και ειδικά τους λεγόμενους «ενεργειακούς» Δήμους έρχεται να σηματοδοτήσει η κατ’ αρχήν δέσμευση του ίδιου του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την αύξηση των κονδυλίων του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, αλλά και την καθιέρωση «Λιγνιτόσημου»!

Τις εν λόγω δεσμεύσεις διατύπωσε ο ΥΠΕΚΑ στη χθεσινή, μεσημβρινή συνάντηση που είχε στην Αθήνα με το δήμαρχο Αμυνταίου Μάκη Ιωασηφίδη, το δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο και τους δυο βουλευτές Γιώργο Λιάνη και Στάθη Κωνσταντινίδη. Το απόγευμα της χθεσινής ημέρας, επίσης, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, είχε προγραμματιστεί συνάντηση των δημάρχων των ενεργειακών Δήμων με όλους τους βουλευτές των Νομών Κοζάνης, Φλώρινας και Αργολίδας, για τα δυο ίδια ζητήματα.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου από το Δήμο Αμυνταίου, «Σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2012 ο Δήμαρχος Αμυνταίου και Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, μαζί με τους Βουλευτές Φλώρινας, κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη και Γιώργο Λιάνη και το Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των σημαντικών εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί στο χώρο της ενέργειας και πριν από τη σύσκεψη των Δημάρχων των ενεργειακών Δήμων και των Βουλευτών Αρκαδίας, Κοζάνης και Φλώρινας.
Στη συνάντηση ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε (α) για την αύξηση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης και (β) την καθιέρωση του λιγνιτοσήμου. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για δύο από τα σημαντικότερα αιτήματα που έχουν θέσει οι λιγνιτικές περιοχές και το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων.
Σε δήλωσή που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ανέφερε «Είμαστε εν αναμονή της υλοποίησης των δεσμεύσεων του κ. Υπουργού. Θα πρόκειται για τεράστια επιτυχία όταν υλοποιηθούν οι δύο αυτές δεσμεύσεις. Όταν η αύξηση του Τοπικού Πόρου και η καθιέρωση του Λιγνιτοσήμου γίνουν νόμοι του κράτους, τότε θα δικαιούμαστε να λέμε ότι η οργανωμένη προσπάθεια είναι η μόνη που μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα για την περιοχή.
Βέβαια, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων έχει καταρτίσει την agenda των θεμάτων και των διεκδικήσεων της περιοχής, που βασίζεται σε 11 σημεία. Η υλοποίηση των δύο αυτών πολύ σημαντικών δεσμεύσεων σε καμία περίπτωση δεν θα σημάνει υποχώρηση από το συνολικό πλαίσιο των προτάσεων που έχουμε καταθέσει.  Η προσπάθεια μας πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία γιατί σε αυτή βασίζεται το μέλλον τον λιγνιτικών περιοχών και η καλύτερη δυνατή προετοιμασία μας για τη μεταλιγνιτική περίοδο.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας