Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Προσχώρησαν στη ΝΔ Βορίδης-Γεωργιάδης

Παραιτήθηκαν από τις βουλευτικές τους έδρες και συμφώνησαν σε όλα με τον Αντώνη Σαμαρά οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης. Από το μεσημέρι της Παρασκευής, τα δυο πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία και αυτό αποτυπώθηκε με μια φωτογραφία, αφού ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκανε δηλώσεις on camera.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας πως «μόνο οργανωμένη παράταξη είναι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά που εκφράζει την ελπίδα να μην γίνει η Ελλάδα Συρία».


«Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν αν η Ελλάδα θα μείνει μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρειάζεται μία στιβαρή ηγεσία που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Μάκης Βορίδης, από την πλευρά του, υπογράμμισε: «Αυτές τις στιγμές που είναι εξαιρετικά κρίσιμες αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι μία αξιόπιστη μεγάλη πατριωτική φιλελεύθερη παράταξη που όχι μόνο θα μπορεί, από τη μία να σταθεί με αξιοπιστία απέναντι στους δανειστές και από την άλλη να εγγυηθεί στους πολίτες ότι η Ανάπτυξη θα έλθει. Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε δύσκολες αποφάσεις, αισθάνομαι ότι έπρεπε να σταθώ δίπλα του».

Δήλωση έκανε και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τασούλας. «Σε αυτές τις οριακές στιγμές για τον τόπο υπάρχει ελπίδα, είναι η ΝΔ η μόνη φιλελεύθερη αστική και λαϊκή παράταξη που εξασφαλίζει όχι μόνο την παραμονή στην ΕΕ αλλά και την ανοδική πορεία της χώρας. Σε ερώτηση για το αν πρέπει να επιστρέψουν οι 21 διαγραμμένοι απάντησε ότι "όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να πλαισιώσει τη ΝΔ».

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο κ. Βορίδης όσο και ο κ. Γεωργιάδης αναμένεται να παραδώσουν την έδρα τους στη βουλή και να παραιτηθούν από βουλευτές. Ο κ. Βορίδης θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ προτίθεται να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στο υπόλοιπο Αττικής, ενώ ο κ. Γεωργιάδης στη Β Αθηνών.

ΛΑΟΣ: Οργανωμένη επίθεση

Η εξέλιξη προκάλεσε φυσικά την έντονη αντίδραση του ΛΑΟΣ, που χαρακτήρισε την προσχώρηση Βορίδη-Γεωργιάδη στη ΝΔ «μέρος ευρύτερου σχεδίου διεμβολισμού του», εξαιτίας της άρνησης του κόμματος να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΑΟΣ, η προσχώρηση «δεν είναι προφανώς ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διεμβολισμού του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Το ΟΧΙ μας, γνωρίζαμε ότι θα έχει παρενέργειες».

Και η ανακοινωση του ΛΑΟΣ καταλήγει: «Οι εκβιασμοί και οι πιέσεις τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, μπορεί να ευνούχισαν ηθικά ηγεσίες κομμάτων, χαλύβδωσαν όμως την ηθική του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει κρίση και γνωρίζει να αντιδρά όταν πρέπει και όπως πρέπει».
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας