Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Δαμανάκη: «Τώρα υπάρχουν σχέδια για να μας βγάλουν από το ευρώ»

Δε θα πρέπει να υπάρξει κατάργηση του κατώτατου μισθού υποστηρίζει η Ελληνίδα επίτροπος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών Μαρία Δαμανάκη. Τονίζει μάλιστα πως έδωσε μάχη στην Κομισιόν για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ επισημαίνει πως η κατάρρευση στις διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση θα ήταν μία άτακτη χρεοκοπία για την Ελλάδα.
Η κ.Δαμανάκη σε συνέντευξη της στο «Βήμα της Κυριακής» εκτιμά πως η Ελλάδα δεν έχει πλέον άλλο χρόνο και θα πρέπει να είναι συνεπείς όσο ποτέ στις υποχρεώσεις της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η επιστροφή στη δραχμή θα οδηγήσει στην «απόλυτη υποβάθμιση του επιπέδου της ζωής του μέσου πολίτη».

Επισημαίνει δε πως «όσοι ζούμε εκτός Ελλάδας βιώνουμε ένα κλίμα καθολικής απαξίας που μας ντροπιάζει». Υπενθυμίζει μάλιστα πως όταν είχε μιλήσει πρώτη φορά για σενάρια χρεοκοπίας, προσπάθησε να προλάβει καταστάσεις και λέει χαρακτηριστικά «δεν έπεισα και η σπατάλη χρόνου συνεχίστηκε. Τώρα πια δεν είναι απλώς σενάρια. Είναι εναλλακτικά σχέδια που μελετώνται ανοιχτά. Προκρίνεται η εσωτερική υποτίμηση της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης. Αλλά υπάρχει και η προετοιμασία και για άλλες λύσεις, αν και εφόσον η Ελλάδα δεν τα καταφέρει, παρά τις προσπάθειες να ακολουθήσει την πορεία της Ευρωζώνης».
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας