Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντούγια τη δημιουργία "Κοινωνικού παντοπωλείου" Ένδυσης και Υπόδησης.

Αγαπητοί συνάδελφοι
Το ότι ζούμε σε δύσκολες εποχές, και το ότι οι ζωές όλων μας έχουν ανατραπεί από πολιτικές και αλλοπρόσαλλες πρακτικές δεκαετιών, είναι σε όλους μας γνωστό. Η κρίση αυτή μας χτυπά όλους, αλλά περισσότερο χτυπά τα μη προνομιούχα, τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας. Χτυπά τους χαμηλόμισθους συνανθρώπους μας και τους απόμαχους της ζωής: τους συνταξιούχους, τους γονείς μας, που μετά από μια ζωή αγώνων και θυσιών, βλέπουν να τους στερούν το σημαντικότερο που κατέκτησαν ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Ένα ευνομούμενο και δημοκρατικό κράτος θεωρεί τον σεβασμό και την προάσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των υπηκόων του ως ύψιστο καθήκον, αλλά όλα αυτά σε ένα ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κράτος.
Με όλα αυτά τα ευτράπελα που ζούμε τις τελευταίες μέρες, με τα απάνθρωπα και ληστρικά οικονομικά μέτρα, με τις υποκλίσεις της «διορισμένης» πολιτικής ηγεσίας μας στις διαταγές της γερμανοκρατούμενης ηγεσίας της Ευρώπης …των λαών, μόνο κράτος –δυστυχώς- δεν μπορώ να χαρακτηρίσω την Ελλάδα, πόσο μάλλον ευνομούμενο και δημοκρατικό.
Έτσι λοιπόν, τις υποχρεώσεις και τον ρόλο του κράτους, θα πρέπει να τον επωμισθούμε οι ίδιοι, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.
Πρέπει να ξυπνήσουμε από μέσα μας τη δύναμη της αλληλεγγύης, της αγάπης, της αλληλοβοήθειας και της συμπαράστασης, δυνάμεις  που όλοι μας είχαμε ξεχάσει, υπνωτισμένοι από τα κελεύσματα του προσωπικού κέρδους και της «πλαστικής» ευμάρειας, οι οποίες όμως βρίσκονται μέσα μας, τις γνωρίζουμε γιατί κάποτε τις είχαμε και τις επιδεικνύαμε, σε άλλους καιρούς, σε άλλες δύσκολες εποχές, που από ότι φαίνεται το έχει η μοίρα του λαού μας να τις ξαναζήσει.

Σε αυτή την προσπάθεια ελάφρυνσης των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης προς τους συμπολίτες μας, ο Δήμος μας έχει υποχρέωση και πρέπει να συμβάλλει.
Δεν είναι εύκολο, γιατί οι οικονομικές του δυνατότητες είναι πια περιορισμένες, αλλά με θέληση και προσπάθεια μπορεί να καταφέρει πολλά.

Έχουμε επωμισθεί την ανεπάρκεια του κράτους και θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε αυτό.

Η δημιουργία του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΕΝΔΥΣΗΣ-ΥΠΟΔΗΣΗΣ» είναι ένα πρώτο βήμα, ένα σημαντικό βήμα, που θα πρέπει να έχει και συνέχεια.

Σε αυτό το βήμα όμως θα πρέπει να έχουμε αρωγό όλη την κοινωνία του Δήμου μας, γι’ αυτό καλώ ΟΛΟΥΣ τους  συνδημότες να βοηθήσουν –ο καθένας όπως και όσο μπορεί- σε αυτή την προσπάθεια.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΟΝ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι λοιπόν, τις υποχρεώσεις και τον ρόλο του κράτους, θα πρέπει να τον επωμισθούμε οι ίδιοι, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.

ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΙΑΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Και είναι αξιοπρέπεια η δημιουργία του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΕΝΔΥΣΗΣ-ΥΠΟΔΗΣΗΣ»;;; Αξιοπρέπεια είναι να έχεις εργασία και να είμαστε ισότιμα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αξιοπρέπεια είναι εταιρείες κολοσσοί όπως η ΕΛΠΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η ΕΥΔΑΠ, η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, η Εθνική Τράπεζα, η Ολυμπιακή, ν'ανήκουν στους Έλληνες πολίτες. Τι έγινε λοιπόν και μέσα σε λίγες δεκαετίες όλα αυτά άλλαξαν κατά τρόπο τραγικό για τους Έλληνες; Πώς δηλαδή ένας λαός, με "παράδοση" στη συγκέντρωση περιουσιακών στοιχείων, εμφανίζεται "νταντέλα"; Ένας λαός, ο οποίος είχε υπό την κατοχή του δεκάδες τρισεκατομμύρια δραχμές σε καταθέσεις —τα οποία μεταφράζονταν σε δισεκατομμύρια του δολαρίου εκείνης της εποχής—, βρέθηκε να χρωστά άλλα τόσα και με την υπόλοιπη περιουσία του να έχει "χαθεί". Τι απέγινε εκείνο το μυθώθες συλλογικό κεφάλαιο; Πώς ξαφνικά ο ΟΤΕ βρέθηκε υπό γερμανική ιδιοκτησία; Πώς ξαφνικά το μεγάλο λιμάνι της χώρας έχει γίνει κινέζικο και το μεγάλο αεροδρόμιο της χώρας έγινε γερμανικό; Πώς βρέθηκαν πάνω από δύο εκατομμύρια ξένων ατομικών ιδιοκτησιών μέσα σε μια τόσο μικρή χώρα; Πώς κατάφεραν οι πολυεθνικές του τουρισμού ν' αποκτήσουν ιδιοκτησίες "πλακών" χιλιάδων στρεμμάτων πάνω στο "μπαλκόνι" του Αιγαίου;

Σάκης Θεοδωρίδης

ai-vreS είπε...

Ωραίος ο προβληματισμός σου Σάκη αλλά περιμένεις ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού να σου δώσει απάντηση και να προσφέρει λύση;

Βρίσκουμε εξαιρετική την πρωτοβουλία του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού που λειτουργεί συμπληρωματικά προς το κοινωνικό παντοπωλείο της Μητρόπολης.
Ελπίζουμε η χειρονομία του κ. Μπανάτα που πρόσφερε μια μεγάλη ποσότητα παπουτσιών να βρει μιμητές. Ελπίζουμε η κοινωνική αλληλεγγύη που προωθεί ο Δήμος μας να βρει ανταπόκριση.

Πρόβλημα απόρων δυστυχώς προϋπήρχε στα Σέρβια και όχι μόνο, και πριν από την κρίση (γνωρίζουμε οικογένειες που έπαιρναν βοήθημα από τη Μητρόπολη την εποχή των παχιών αγελάδων...). Σε μια καπιταλιστική κοινωνία πάντοτε θα υπάρχει. Το θέμα είναι να δημιουργούμε τις δομές που θα υποστηρίζουν τους άπορους και τους νεόπτωχους που δημιουργεί συνεχώς η κρίση.

Ανώνυμος είπε...

αραγε ποσο δικαιος ειναι ο προεδρος απεναντι στις κοινωνιες? καλη η διαφημιση χρηστο αλλα η ουσια μετραει.

Ανώνυμος είπε...

Όλα ωραία στα λόγια, από πράξεις όμως τίποτε. Ζητάτε κ. Πρόεδρε να επωμισθεί το βάρος η κοινωνία μας και περισσότερο οι καταστηματάρχες αυτού του είδους.Ίσως δεν γνωρίζετε όμως ότι αυτοί είναι που σε λίγο θα ζητούν την βοήθεια συμπολιτών μας.Έχω πολλά χρόνια κατάστημα στα Σέρβια και αυτό που ζώ τώρα δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ.Ο τζίρος κάθε καταστήματος έχει πέσει πάνω από 50-70 τοις εκατό και ρωτώ κ. Πρόεδρε που είναι η κοινωνία μας σ΄αυτές τις δύσκολες εποχές για όλους μας να μας στηρίξει; που είναι το αγοραστικό δυναμικό της πόλης μας;Θα σας πώ εγώ. Σε οποιαδήποτε άλλη αγορά πλην των Σερβίων και μην μου απαντήσει κάποιος ότι δεν βρίσκει στην αγορά των Σερβίων ή ότι είναι ακριβά. Δικαιολογίες για να έχουμε να λέμε, ασ κάνουν πρώτα έρευνα αγοράς και αν δεν βρούν τότε να παν αλλού αλλά δυστυχώς η μεγαλομανία, ο νεοπλουτισμός και η ζήλια για τον συναθρωπό μας είναι η δικαιολογία της φυγής. Ο εμπορικός σύλλογος Σερβίων όλα τα χρόνια στηρίζει χορούς και διάφορες εκδηλώσεις σχολείων και συλλόγων αλλά δυστυχώς κανείς δεν στηρίζει τον Εμπορικό σύλλογο της περιοχής και τώρα ζητάτε τί, οι αδύναμοι να στηρίξουν τους αδύναμους. Σ΄όλα αυτά λοιπόν τα ωραία λόγια πρόεδρε ας προσθέσουμε και λίγη πράξη. Και πρώτα απ΄ όλους εσείς όλοι της εξουσίας που είστε σε καλλίτερη μοίρα από όλους εμάς τους αδύναμους να δώσετε το παράδειγμα στήριξης στον συνανθρωπό σας.Ας αλλάξουμε όλοι μας πια σ΄αυτά τα όμορφα Σέρβια και νε έχουμε σημαία μας όχι να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα αλλά να τις κάνει κοπάδι

Ανώνυμος είπε...

oson afora ton proedro na eisai sigouros oti einai dikaios ,apla ayta pou prosferei ta kanei xwris na fainete,o kathenas mas ksexwrista kserei ti tou exei prosferei.toulaxiston re paidia peste gia kanenan allon,oxi gia to xristo.10 tetoia atoma na ypirxan sta servia na eisai sigouros oti tha imastan polu kalitera.n.g.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ.
Πολλά Χρήσιμα και ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για μικρούς και μεγάλους
στην Διεύθυνση http://www.dwrean.net/

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ. Δείτετο όλοι. http://www.youtube.com/watch?v=p6s5eivVJ5Y

Ανώνυμος είπε...

Στον προβληματισμό ή την ερώτηση του Σάκη θα απαντήσω εγώ: Ας είναι καλά οι κάτωθι: Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Σημίτης και Μητσοτάκης. Οι δύο μεγάλοι προδότες του ελληνικού έθνους. Το εβραϊκό colpo grosso στην Ελλάδα. Το "σφαγείο" του Χρηματιστηρίου. Ο ηλίθιος "λευκός" της "μαύρης" ελληνικής οικογένειας. Ο θλιβερός Γιωργάκης και οι εβραϊκές "απειλές" στα γερμανικά. Δείτε και αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=CbxO89lgGd0

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που μιλάς για τον πρόεδρο μάθε πρώτα να γράφεις Ελληνικά: http://www.youtube.com/watch?v=AVM6P2aT0yE τα υπόλοιπα άστα για αργότερα. Φιλικά.......

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ.ΑΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΧΝΑΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΙΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΙΟ ΕΔΝΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΥΣΗΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝΕ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΨΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,ΑΝ ΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ,(ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ)ΑΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ...ΑΝ..ΑΝ..ΑΝ..ΘΑ ΑΝΟΙΓΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ..ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΥΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ .ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ.........ΚΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ...ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΒΑΖΩ ΟΥΤΕ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ .........ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ .ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

ενας βελβεντινος είπε...

αν υπηρχε η δυνατοτητα να ρωτησεις το saab σου πως του φαινεται το βελβεντο τον τελευταιο χρονο θα'σου'λεγε πως εχει σιχαθει να αντικριζει λακουβες. ειχε συνηθησει βλεπεις στους στρωμενους χαλι δρομους του βελβεντου. εθελοτυφλεις, και μαλιστα εκουσια. τους λογους προφανως τους γνωριζεις μονο εσυ και οι στενοι σου συνεργοι στο εγκλημα.

Το Προφίλ μας