Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αν δεν ψηφίσουμε δεν θα μείνει τίποτε όρθιο

Τα διλήμματα που έχει μπροστά του ο ελληνικός λαός έθεσε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της δικής του ομιλίας στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Αν δεν αναλάβουμε την ευθύνη δεν θα μείνει τίποτε όρθιο στη χώρα, είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ακόμη και το σενάριο της συντεταγμένης χρεοκοπίας είναι εφιαλτικό.
«Πιστεύετε ότι στη συντεταγμένη χρεοκοπία θα πάμε σε καμιά ανοιξιάτικη παιδική εκδρομή; Σ' αυτήν την περίπτωση τα μέτρα αυτά του Μνημονίου 2 θα μας φαίνονται όαση. Θα παρακαλάμε για τρόφιμα φάρμακα πετρέλαιο με μια Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι σήμερα βρισκόμαστε για να απαντήσουμε στα εξής ερωτήματα:
Θυσίες ή μεγαλύτερες θυσίες;
Εξάρτηση ή πλήρης ταπείνωση;
Περικοπές μισθών ή σύνθλιψη και ανυπαρξία;
Μείωση επιπέδου ζωής ή εξαθλίωση;
Προέβλεψε ότι το πρόγραμμα θα πετύχει και ότι το 2020 η Ελλάδα θα έχει χρέος στο 120% του ΑΕΠ.
Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Βενιζέλου:
Γιατί φτάσαμε μείωση μισθών ; Ίσως να μη φτάναμε εκεί αν κάναμε μείωση διοικητικού κόστους, άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων.
Είμαστε σε πόλεμο και πρέπει να φτάσουμε σε βίαιη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων στη γενική κυβέρνηση όχι μόνο στην κεντρική.
Εχουμε να κάνουμε με ισχυρές χώρες που έχουν την λογική τη δική τους αλλά και με αδύναμες χώρες οι οποίες μας δανείζουν αλλά έχουν πολύ χαμηλότερους μισθούς από τους δικούς μας (π.χ. Σλοβακία).
Η κοινωνία και ο λαός πρέπει να αντιλαμβάνονται τι είναι θετικό και τι αρνητικό. Γι' αυτούς το κάνουμε
Ρόλο παίζουν οι προσλαμβάνουσες της κοινωνίας που δεν είναι μόνο πολιτικοί αλλά και διαμορφωτές κοινής γνώμης. ΜΜΕ, επιχειρηματίες, πνευματικός κόσμος, συνδικαλιστές
Να μην συντασσόμαστε με το μέτωπο της ανευθυνότητας:
- Οσους δεν ξέρουν το πλέγμα συσχετισμών ΕΕ
- Καιροσκόπους που θέλουν να επιστρέψουμε στη δραχμή και αν όχι εκεί στα γρόσια όπως μου είπε κάποιος από το ΚΚΕ.
- Οσους παριστάνουν τους «αθώους» του αίματος που περιμένουν στη γωνία ως Κιγκινάτοι και θέλουν να τα κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά.
- Η δημοσκοπική δεξαμενή δυσαρεστημένων ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ λέει ναι στο ευρώ όχι στο πρόγραμμα. Δεν θέλει κανείς να είναι φτωχός, άρρωστος και γέρος, όλοι θέλουν πλούσιοι νέοι και υγιείς!
Τα Πρόσθετα μέτρα 1,5% του ΑΕΠ
Αναγκαστήκαμε να αναζητήσουμε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα γιατί επέμεναν στη μείωση μισθών και συντάξεων που θα δημιουργούσε επιπλέον 0,4% ύφεση. Αλλά αυτό δημιουργεί προσδοκία για πιο γρήγορη ανάπτυξη (2013 αντί 2014)
Η Ελλάδα μπήκε στη διαπραγμάτευση ηττημένη χρειαζόμαστε μια νέα συνθήκη της Λωζάνης όπως αυτή μετά τη μικρασιατική καταστροφή γιατί ουσιαστικά αισθανόμαστε πρόσφυγες στη χώρα μας.
Σκοπός μας να κάνουμε το χρέος μας, όχι θα εμφανιστούμε καλοί στις εκλογές. Τι θα κάνουμε θα μιξοκλαίμε;
Εχουμε ευθύνη γατί δεν καταλάβαμε τι έρχονταν. Έχουν ευθύνη και οι εταίροι μας γιατί μας άφησαν να κοιμόμαστε δεν μας χτύπησαν καμπάνες
Να ζητήσουμε συγνώμη από ελληνικό λαός για έλλειψη ιστορικής διορατικότητας προηγούμενα χρόνια και δεκαετίες. Επιτέλους να σηκώσουμε το ανάστημα μας.
Εγώ δεν καθοδήγησα πολιτικά το ΠΑΣΟΚ από το 2009 και δεν συμμετείχα στο στενό πυρήνα κυβέρνησης. Δεν διαπραγματεύτηκα το μνημόνιο 1 αλλά είπα την άποψη μου και για το ΔΝΤ, επέμεινα στο 180 για μνημόνιο 1 για να αναλάβουν όλοι ευθύνες τους και να μην κρύβονται.
Ανέλαβα εθνική ευθύνη τον Ιούνιο. Όμως όποτε χρειάστηκε στήριξα και Λοβέρδο και Παπακωνσταντίνου.
Τους τελευταίους μήνες δώσαμε μάχη με τον Παπανδρέου για να μην απωλέσουμε περισσότερο την αξιοπρέπεια μας.
www.iefimerida.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.inews.gr/196/to-paketo-diasosis-einai-gia-tis-trapezes-ochi-gia-tin-ellada-min-ta-theloume-kai-ola.htm

ΞΥΠΝΑ ΡΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Οι εκβιασμοί και τα ψεύτικα διλήμματα του δωσίλογου Βενιζέλου δεν πείθουν πιά κανένα. Οι μοιραίοι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οδηγούν τη χώρα στην πτώχευση και στην καταστροφή.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, τώρα που έχουμε φάρμακα και πετρέλαιο μπορούμε να τα αγοράσουμε?

Ανώνυμος είπε...

Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ, ολα αυτά τα οποία λέτε καθημερινώς , τα ακούμε στις τηλεοράσεις, τα διαβάζουμε στις εφημερίδες, τα βλέπουμε στα ξένα ΜΜΕ, απο τις ανταποκρίσεις του εξωτερικού, σας κάνω ενα απλούστατο ερώτημα. Δεν σκέπτεσθε εσείς και ολοι του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ,οτι μπουχτίσαμε πλέον ολοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ εκτός απο τα συνάφια σας, να σας βλέπουμε στα καναλια μαζύ με τους κολλητούς πληρωμένους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΝΑ ΛΈΤΕ ΤΑ ΊΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΊΔΙΑ? Σας κάνω σαν απλός πολίτης μια ΠΡΟΤΑΣΗ, μια που είστε και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ. Γιατί δεν γίνεται να γίνουν στην ΒΟΥΛΗ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 300, να καταργειθούν ολα τα προνόμια των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, να πέρνουν ΣΥΝΤΑΞΗ από το επάγγελμά τους και οχι μετά από 2 τετραετίες, να εφαρμοσετε τις μεταρρυθμίσεις που ψηφίσατε, και να ανοίξουν τα περιβόητα κλειστά επαγγέλματα που κάθε τρίς και μία μας τα επαναλαμβάνετε και τίποτα δεν κάνετε? Σας δίδω και την απάντηση για να μην ταλαιπωρείτε το εύστροφο μυαλό σας. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΚΑΙ ΚΆΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ α. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ και β. ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Η ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.-

Ανώνυμος είπε...

Μιλάει ο Βενιζέλος ο μεγαλύτερος ανθέλληνας των Βαλκανίων

Ανώνυμος είπε...

6:38 ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΔΙ.

Το Προφίλ μας