Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Λουκέτο στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας!

Από το romfea.gr
Την (προσωρινή;) αναστολή του Ραδιοφωνικού σήματος του Ρ/Σ της Εκκλησίας αποφάσισε σήμερα η ΔΙΣ. Να αναφερθεί ότι υπήρξαν έντονες συζητήσεις σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, στο γραφείο του Προέδρου των Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου, Σεβ. Μητροπολίτη Ελασσώνος, όπου παρευρίσκονταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος, ο Διευθυντής του Ρ/Σ της Εκκλησίας κ. Αλ. Κατσιάρας και ο δικηγόρος της Ι. Συνόδου. H οριστική ρήξη μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων προκλήθηκε μετά από την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση που ζήτησε η διοίκηση του σταθμού να υπογράψει το προσωπικό, κάτι που δεν αποδέχθηκε. 

Σχόλιο ai-vreS: μετενέργεια... ευελφάλεια....


Σε επικοινωνία που είχε η Romfea.gr με συνοδικούς αρχιερείς που ασχολούνται με την υπόθεση, άφηναν ένα παράθυρο ανοικτό για να λειτουργήσει και πάλι ο Ρ/Σ.
"Πρόθεση της Συνόδου είναι να μην κλείσει ο Σταθμός και να μη γίνει ούτε μία απόλυση. Οι εργαζόμενοι δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της επιτροπής των αρχιερέων. Ψάχνουμε να βρούμε μία λύση, αλλά και οι εργαζόμενοι πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα οικονομικά δεδομένα όταν είναι γνωστή η δραματική οικονομική κατάσταση των ταμείων της Ι. Συνόδου", δήλωσε στη Romfea.gr μέλος της ΔΙΣ.
Αναλυτικά το ανακοινωθέν της ΔΙΣ που ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας του Σταθμού έχει ως εξής:
Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Κατόπιν των αιτημάτων των πληγεισών από τις συνεχείς βροχοπτώσεις Ιερών Μητροπόλεων Διδυμοτείχου και Ξάνθης, η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε στην Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» να αποσταλούν τρόφιμα (ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, κρεατικά, νερό) κλινοσκεπάσματα, είδη πρώτης ανάγκης και ζωοτροφές.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Πατρών κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, σήμερα, 8.2.2012 και ώρα 11 π.μ., για το ενδεχόμενο συνάψεως επιχειρησιακής συμβάσεως, για την ανάγκη μειώσεως των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού λόγω της αδυναμίας καλύψεως του ελλείμματος για το τρέχον έτος και προκειμένου να αποφευχθεί οπωσδήποτε η απόλυση εργαζομένων.
Οι Αρχιερείς ανέφεραν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι δεν εμφανίσθηκε κανείς εκπρόσωπος η εκπρόσωποι των εργαζομένων κατά την ορισθείσα σημερινή συνάντηση.
Κατόπιν αυτών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξαιτίας των ανελαστικών και πιεστικών οικονομικών δεδομένων, αδυνατεί να εξακολουθήσει την λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και απεφάσισε την άμεση αναστολή της εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος του Σταθμού.
Τέλος, συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος στο εξωτερικό.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαι τώρα, τι θα γίνει χωρίς σταθμό η εκκλησία?
Μήπως σκέφτονται να ανοίξουν τηλεοπτικό κανάλι?

Ανώνυμος είπε...

aivres, ti ine i metergeia;
ti simenei; giati apo htes tin akoyme sta kanalia...

ai-vreS είπε...

Μετενέργεια σημαίνει πως η ισχύς των κλαδικών συμβάσεων επεκτείνεται 6 μήνες μετά τη λήξη τους ενώ κάθε νέα σύμβαση λαμβάνει ως βάση την προηγούμενη σύμβαση που ισχύει. Αν όμως καταργηθεί η αρχή της μετενέργειας, τότε τα πάντα ξεκινάνε από μηδενική βάση. Και επειδή θα μειωθεί κατά 20% ο κατώτατος μισθός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) , τότε θα μειωθούν άμεσα και οι μισθοί στα ανώτερα κλιμάκια καθώς όλοι οι μισθοί υπολογίζονται με βάση την ΕΓΣΣΕ.

ai-vreS είπε...

Ώρες είναι να δούμε την Αλέκα και τον Τσίπρα να διαδηλώνουν κατά του κλεισίματος του ραδιοφώνου της ... εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΟΤρανοβαλτου!!!!!!!!!fuck kolopetinitsa

Το Προφίλ μας