Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Θα δώσω αγώνα από όποια θέση κι αν βρίσκομαι, είπε ο Γ.Παπανδρέου

Απολογισμό έργου και σφοδρή κριτική στη ΝΔ έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. «Οι αποφάσεις που θα λάβει η Βουλή τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες» είπε, ενώ χαρακτήρισε γελοιότητες και προσβολή της Ελλάδας την πρόταση για πατρωνία από επιτρόπους. Ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το έλλειμμα του 2009, ενώ ολοκληρώντας την ομιλία του είπε: «Θα είμαι κοντά σας στον αγώνα από όποια θέση και αν βρίσκομαι».
«Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι την Ελλάδα ανά την υφήλιο» πρόσθεσε και τόνισε ότι αυτό έκανε στην Κόστα Ρίκα, το Ισραήλ και τις Βρυξέλλες.

«Χρειάζεται να δώσουμε την αίσθηση της αυτοπεποίθησης στον ελληνικό λαό. Πρέπει να τον πείσουμε για την αναγκαία θυσία, κάνοντάς τον συνδημιουργό της αυριανής Ελλάδας» τόνισε.

«Ποτέ δε μίλησα για διεφθαρμένο λαό. Οι έννοιες αυτές για μένα είναι ξένες για μένα» είπε.

«Ας μη χαθούμε στα μικρά, στα ποσοστά, στις δημοσκοπήσεις χάνοντας το μεγάλο που είναι η μάχη να σώσουμε τη χώρα. Βάζουμε πρώτα την πατρίδα και μετά τις δικές μας δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι υπερήφανη για το βάρος που σηκώσε και που δεν της αναλογουσε» υπογράμμισε ο κ.Παπανδρέου.

Με σκληρή γλώσσα μίλησε για τη ΝΔ, κατηγορώντας την για εμπαιγμό του ελληνικού λαού. «Οι της ΝΔ θα πρέπει να μας ευγνωμονούν γιατί σώζοντας τη χώρα έτυχε να σωθούν και αυτοί από τον πολιτικό αφανισμό» είπε. Τόνισε, ακόμη, ότι η ΝΔ πέτυχε τον διασυρμό της χώρας και την εγκατέλειψε σε πορεία χρεοκοπίας.

Η ενότητά μας είναι αδήρητη ανάγκη, τόνισε αναφερόμενος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι ενωμένο και συντεταγμένο. Είναι το δικό μας καθήκον. Είμαστε ο πυλώνας σταθερότητας και αλλαγών για τη χώρα» ανέφερε.

«Υπήρξαν καθυστερήσεις και λάθη αλλά εμείς κάναμε την αρχή στο πραγματικό νοικοκύρεμα της οικονομίας. Αναταράξαμε τα νερά. Μέσα στη διετία έσκασε όλη η φούσκα του παρελθόντος, αλλά εμείς μπορούμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας διεθνώς» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα στοιχεία του ελλείμματος του 2009 ο κ.Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι: «Τις επόμενες ημέρες θα προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα πριν τις εκλογές». Άσκησε, μάλιστα, σκληρή κριτική στη ΝΔ για το γεγονός ότι ζητά Εξεταστική, αλλά μετά τις εκλογές.

«Προσωπικές διαφορές δεν έχουμε με κανέναν, αλλά δε σκύβουμε το κεφάλι σε κανέναν. Εγώ μαριονέτα δεν υπήρξα ποτέ και ούτε θα γίνω, ό,τι και να μου κοστίσει.  Μετάνιωσα που δεν προχωρήσαμε εξ αρχής στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Δεν μπορούμε να ζητήσουμε θυσίες από το λαό και οι τράπεζες να μην μπορούν να αναδιοργανωθούν».

«Η συμφωνία που πετύχαμε τον Οκτώβριο είναι μία ιστορική συμφωνία για τη χώρα μας. Αυτή τη συμφωνία την πετύχαμε, διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε χάρη στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αποτελεί εθνικό κεκτημένο. Άξιζε ακόμη και να παραδώσω την πρωθυπουργία για να συνεργαστούν οι πολιτικές δυνάμεις για τη χώρα, για το έθνος. Όχι γιατί αποτύχαμε» είπε.

»Καθήκον μας είναι να προσπαθήσουμε να πούμε ότι εφόσον ολοκληρώσουμε το PSI και αποδειχτούμε αντάξιοι των εταίρων μας, τότε θα προχωρήσουμε μπροστά και θα φύγουμε από τη ζώνη κινδύνου που βρισκόμαστε».

«Θα είμαι κοντά σας σε αυτό τον αγώνα από όποια θέση και αν βρισκόμαι» είπε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Κώστα Σκανδαλίδη.

Νωρίτερα, ο Γ.Παπανδρέου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης ήταν παρών και ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, και πέραν της ενημέρωσης εκ μέρους του κ. Βενιζέλου συζητήθηκαν και τα πιθανά χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των συμφωνιών, αλλά και το νομοθετικό έργο που απορρέει από την σύναψη των συμφωνιών.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρξε κάτι το νεότερο, πέραν των ήδη γνωστών.

Την Τετάρτη, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ το ίδιο είχε κάνει νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες και με άλλα στελέχη.
Newsroom ΔΟΛ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

aksios...
kalh dynamh giwrgo...
se xreiazomaste...
pro8ypoyrge ths draxmhs..

Ανώνυμος είπε...

mpravo re giorgo
panta palikari ke sostos politikos

PS ti mama tis rotises omos???

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ Σ Κ Α Τ Α ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρέου έκανε τα πάντα …. Ότι μπορούσε για να μην πάμε στην δραχμή για να μην χρεοκοπήσουμε και τα έκανε μόνος του με την Κυβέρνησή του .
Τώρα συμφωνεί και ο Σαμαράς .
Μακάρι να κάνουν και οι επόμενοι ότι μπορούν ώστε να μην χρεοκοπήσουμε .

Ανώνυμος είπε...

ποσο ραγιας μπορει να εισαι ρε 10:36....

Ανώνυμος είπε...

10,36 μόνο γιά μπάνιο στά μπλόκια εισαι Πρασινογκούστιρα , τά γκάλοπ τά βλέπεις η πρέπει νά βάλεις ΦΡΕΨΙΝΗ στά μάτιασου κάτω από 10% το κάμασου 5 στή σειρά .

Το Προφίλ μας