Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αγριος καυγάς Βενιζέλου - Σαμαρά...

Ιδιαιτέρως νευρικό περιγράφουν τον κ. Αντ. Σαμαρά, στελέχη του ΠAΣOΚ που ήταν παρόντα χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανοιγόκλεινε τους φακέλους του, βημάτιζε νευρικά πάνω κάτω στην αίθουσα έλεγε ότι δεν μπορούσε να γυρίσει στο κόμμα του με μια τέτοια συμφωνία, απειλούσε ότι θα αποχωρήσει από τη σύσκεψη. Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης υποστήριζε όλες τις ενστάσεις του κ. Σαμαρά, σε σημείο να σκεφτούν ορισμένοι ότι οι δύο συντηρητικοί αρχηγοί βρίσκονταν σε συνεννόηση.Κάποια στιγμή ο κ. Σαμαράς έθεσε ξανά το ζήτημα της αξιοποίησης κοινωνικού πόρου για να καλυφθούν οι απώλειες στις επικουρικές συντάξεις.
Η πρόταση αυτή είχε ήδη απορριφθεί από την τρόικα και οι κ.κ. Ευ. Βενιζέλος και Γ. Κουτρουμάνης πρόσθεσαν ότι δεν μπορεί το κράτος να παρέμβει στη σχέση εργοδότη - εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα και ότι αν είναι να διατεθεί κάπου κοινωνικός πόρος είναι προτιμότερο να γίνει για τις κύριες συντάξεις του ΙΚΑ.

Ο κ. Σαμαράς επέμενε στις προτάσεις του, οπότε ο κ. Βενιζέλος εξερράγη: «Τι είναι αυτά που κάνεις; Ποιος είσαι εσύ που μιλάς με τέτοιο τρόπο, που με τις εμμονές σου και τη διαπραγμάτευση που κάνεις στέλνεις τη χώρα στη χρεοκοπία!», φέρεται να του είπε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών.
«Τι είναι αυτά τώρα; Την ώρα που η χώρα κινδυνεύει...», παρενέβη και ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά.
Προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα ο κ. Παπαδήμος ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να αποχωρήσει από την αίθουσα της σύσκεψης.
Η στάση του κ. Σαμαρά και η επιμονή του στις επικουρικές συντάξεις έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων και αρκετοί αναρωτιούνται αν έχει αλλάξει στάση για τις εκλογές.
Πηγή: http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας