Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Σαμαράς και Καρατζαφέρης παίζουν παιχνίδια για τις εντυπώσεις

Σε παιχνίδι εντυπώσεων επιχειρούν να μεταβάλουν τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το μέλλον της χώρας οι πολιτικοί αρχηγοί. Δραματοποιούν ακόμη περισσότερο την κατάσταση θέλοντας να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη και να δημιουργήσουν το κλίμα εκείνο που θα συσπειρώσει τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες για να ψηφίσουν τα επώδυνα μέτρα τα οποία απαιτεί η Τρόικα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των κυρίων Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Καρατζαφέρη οι οποίοι επιχείρησαν βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου χθες να δημιουργήσουν ένα κλίμα έντασης αλλά και δικής τους πατριωτικής στάσης, ενώ όπως αποδείχθηκε στην πορεία έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία.
Πρώτος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εξερχόμενος της σύσκεψης έκανε μια μυστηριώδη δήλωση επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να υπάρξει επανάσταση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.
Λίγο αργότερα ακολούθησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. μπαίνοντας στα γραφεία του κόμματός του στη Λεωφόρο Συγγρού. Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο θέλησε να καρπωθεί σχεδόν το σύνολο της διαπραγμάτευσης μιλώντας για προσωπικό του αγώνα να μην περάσουν τα μέτρα που θα φέρουν κι άλλη ύφεση. Στις διαρροές του επισήμανε ότι μετά από το δικό του βέτο σώθηκαν 13ος και 14ος μισθός.
Η απάντηση σε αυτό το τελευταίο ήρθε αμέσως, αρχικά από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Στενοί του συνεργάτες τόνιζαν ότι στη σύσκεψη δεν τέθηκε το θέμα των δώρων καθώς το θέμα με την Τρόικα είχε λυθεί από την Παρασκευή!
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης ο οποίος δήλωσε ότι «είναι τουλάχιστον απρεπές να θριαμβολογεί ο κ. Σαμαράς για κάτι που έχει λυθεί εδώ και τρεις ημέρες».
Αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από τη δική του πλευρά επιχείρησε να δραματοποιήσει την κατάσταση συγκαλώντας διευρυμένη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Βεβαίως από τη δική του πλευρά εμφανίστηκε πιο ειλικρινής παραδεχόμενος ότι για να περάσει η νέα συμφωνία θέλει πολλή δουλειά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
www.iefimerida.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θελουμε τα λεφτα τους.
Δεν θελουμε να μας σωσετε αλλο.
Δεν θελουμε να σκοτωσουμε το μελλον των παιδιων μας ,αρκει που το υποθηκευσαμε.
Δεν θελουμε να χασει τη ζωη του αλλος αστεγος.
Δεν θελουμε ενα κρατος που θα μας κυνηγα.
Δεν αντεχουμε αλλο την υποκρισια κ τις βρωμικες αλλα εξωραισμενες εκφρασεις σας.
Δεν θελουμε να βλεπουμε φιλους,συγγενεις ,γνωστους, ανεργους.
Δεν θελουμε να βλεπουμε καταθλιπτικους κ αγελαστους ανθρωπους.
Δεν θελουμε να μη μπορουμε να δουμε ενα φως,μια ελπιδα,παρα μονο κοροιδια.
Δεν αντεχουμε αλλο το αρπαγμα σας απο τις καρεκλες της εξουσιας ,ερημην μας κ χωρις την δικη μας εγκριση.
Δεν αντεχουμε αλλο,να βλεπουμε συνανθρωπους μας χωρις ρευμα στο σπιτι τους,χωρις ζεστασια.
Δεν μπορουμε αλλο να βλεπουμε να ξεπουλιουνται ολα κ κυριως το μελλον των παιδιων μας.
Θελουμε μια αλλη κοινωνια,αλλοιως παραγωγικη κ οχι ερμαιο εργολαβων,εταιρειων,κουμπαρων κ αρπακτικων.
θελουμε ενα δημοσιο κ ενα κρατος που να προστατευει τους πολιτες ,την κοινωνια, το δημοσιο συμφερον το μελλον των παιδιων μας.
Θελουμε ολοι να μπορουν να εχουν την υγεια τους.
Ολοι το φαι τους. Δεν θελουμε να βρισκουμε ανθρωπινα οντα σε παραγκες,χαρτοκουτια,παρεα με τους μονους πραγματικους φιλους,τα ζωα τους.
Θελουμε να μας σεβονται γιαυτο που ειμαστε κ οχι γιαυτο που θελουν να μας κανουν οι ισχυροι του κοσμου.
Θελουμε να σεβομαστε τον καθε Λαο γιαυτο που ειναι κ οχι γιαυτο που θα θελαμε να ειναι.
Θελουμε πισω την Αξιοπρεπεια μας.
Θελουμε Δημοκρατια,που δεν την αντεχετε πια,γιατι το μονο που σκεφτεστε ειναι τα λεφτα,τα χρηματιστηρια,τα στοιχηματα στις ζωες των ανθρωπων.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...

Το Προφίλ μας