Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Επικίνδυνες ακροβασίες

Επί ενάμιση χρόνο ο Αντ. Σαμαράς ασκούσε μια ακραία αντιμνημονιακή πολιτική επιδιώκοντας να επωφεληθεί κομματικά από τη φθορά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τη δυσαρέσκεια που δικαιολογημένα προκαλούσαν τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα στον δεινά δοκιμαζόμενο λαό.
Επί τρεις μήνες τώρα ακολουθεί την πρωτοφανή στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά τακτική ν' αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση την οποία στηρίζει και στην οποία συμμετέχει με τους δύο αντιπροέδρους του κόμματός του.


Και εδώ και μερικά 24ωρα υποδύεται τον αδιάλλακτο και ασυμβίβαστο διαπραγματευτή, με μοναδικό αποτέλεσμα να υπονομεύει ουσιαστικά τη διαπραγματευτική διαδικασία και να προκαλεί αρνητικές αντιδράσεις στις Βρυξέλλες και προσκόμματα στην πορεία για τη διασφάλιση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.
Προπαγάνδιζε επί δύο σχεδόν χρόνια ο
Α. Σαμαράς ότι αυτός και οι συνεργάτες του είχαν τρόπους να μειώσουν το έλλειμμα με περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο. Και το μόνο που αποδείχθηκε τα τελευταία 24ωρα ήταν η απόλυτη αδυναμία του να υποβάλει έστω και μία δημοσιονομικά ισοδύναμη πρόταση στη θέση κάποιου μέτρου, το οποίο θεωρούσε απαράδεκτο. Γι' αυτό και φτάσαμε, βοηθούντος και του Γ. Παπανδρέου, στο προχθεσινό ολονύχτιο σόου, που ήταν αποκλειστικά προεκλογικού χαρακτήρα και μόνο.
Πασχίζει απεγνωσμένα ο αρχηγός της ΝΔ να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα. Και το γεγονός ότι η επιδίωξή του είναι ανέφικτη, τον εξωθεί σε πρακτικές και διακηρύξεις που στερούνται σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και της στοιχειώδους σοβαρότητας. Οπως χθες όταν δημόσια υποστήριξε ότι και τον 13ο και τον 14ο μισθό διέσωσε και τις αντικειμενικές αξίες αυτός απέτρεψε ν' αυξηθούν και τις συντάξεις προστάτευσε και αυτός και μόνο αυτός ήξερε και ήθελε να διαπραγματευτεί σκληρά και ανυποχώρητα.
Δυστυχώς εκείνο που δυσκολεύεται ν' αντιληφθεί ο αρχηγός της ΝΔ είναι ότι η περίοδος που διανύουμε δεν είναι η καταλληλότερη για τέτοιου είδους μεγαλοστομίες. Οταν ένας λαός ακροβατεί ανάμεσα στη χρεοκοπία και την πιο ακραία λιτότητα, οι διαχειριζόμενοι καλώς ή κακώς τις τύχες του θα πρέπει να επιδεικνύουν μεγαλύτερη σοβαρότητα. Τουλάχιστον.
Κύριο άρθρο του Έθνους

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο – Π.Α.ΜΕ.
Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)
http://www.pamehellas.gr
------------------------------------------
48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 & ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο τον κλάδο.
Είναι ώρα ευθύνης και μάχης! Να μην λείψει κανένας και καμία.
Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, εργαζόμενε λαέ, νέοι και νέες.
Αποφασίστε απεργία, οργανώστε συλλαλητήρια, καταλήψεις, σηκώστε στο πόδι τις λαϊκές γειτονιές.
Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν τη χρεοκοπία του λαού.
Καταδικάζουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας να δουλεύουν και να ζουν εφ´ όρου ζωής με 400 ευρώ. Για να σώσουν τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων που ζουν από τον ιδρώτα μας, καταργούν όλα τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές με αμέτρητες θυσίες και αίμα.
Αν παραδοθούμε θα δουλεύουμε όλη μέρα με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς α-σφάλιση για εμάς και τα παιδιά μας. Οι γέροντες θα φυτοζωούν με συντάξεις πείνας. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο ούτε από τα επιδόματα ανεργίας που παίρνει μικρό μέρος των ανέργων. Νομοθετούν ένα εφιαλτικό μέλλον για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΝΙΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
----- Κάτω η μαύρη κυβέρνηση. Στα τσακίδια μαζί με την τρόικα και την Ε.Ε.
----- Κανένα νέο μνημόνιο. Καμία νέα συμφωνία που καταστρέφει τις ζωές μας.
----- Να τιμωρηθούν σκληρά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.
----- Όλοι στον αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ.
ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ!

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

• Συλλαλητήριο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σήμερα Πέμπτη 9/2/2012 στις 6 μμ στα Προπύλαια

• 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Φλεβάρη

• όλοι και όλες στα συλλαλητήρια των συνδικάτων

Η εμείς ή αυτοί: Ανατροπή της δανειακής σύμβασης και των εκφραστών της – Αγώνας να μην περάσει από τη Βουλή το σχέδιο ολικής κοινωνικής ισοπέδωσης

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο της Αντίστασης του αγώνα και της ανατροπής.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Το Προφίλ μας