Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ Να διατηρηθεί Φορολογικό ΚΕΠ και να μην κλείσει το ΙΚΑ Σερβίων

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Στη συγκρότηση δύο επιτροπών για τη διατήρηση της ΔΟΥ Σερβίων - έστω με τη μορφή του Φορολογικού ΚΕΠ – και για την αποτροπή του κλεισίματος του ΙΚΑ της περιοχής, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού. Χτες, αργά το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, εξετάζοντας την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε μετά τις εξελίξεις στα θέματα της οικονομικής εφορείας και του ΙΚΑ. Ο δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος ενημερώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους για τις τελευταίες εξελίξεις, κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο και τους φορείς σε ετοιμότητα.
Όπως είναι γνωστό η ΔΥΟ Σερβίων ήδη έχει κλείσει και τα αρχεία με το προσωπικό μεταφέρθηκαν στην Κοζάνη. Οι διαβεβαιώσεις αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες θα διατηρούνταν ένα γραφείο που θα λειτουργούσε ως Φορολογικό ΚΕΠ στα Σέρβια, έπεσαν στο κενό, αφού τελικώς μπήκε λουκέτο στην οικονομική υπηρεσία Σερβίων.
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο, ακολούθησε νέος κύκλος επισκέψεων και συναντήσεων του δημάρχου στην Αθήνα. Αυτή τη φορά, όπως είπε, υπάρχουν πιο χειροπιαστές δεσμεύσεις, ειδικότερα:
Ο δήμαρχος παρουσίασε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Οικονόμου προς τον διευθυντή της ΔΟΥ Κοζάνης, τον οποίο εντέλει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να λειτουργήσει Φορολογικό ΚΕΠ στα Σέρβια. Ειδικότερα, σημειώνει προς τον τοπικό διευθυντή της Κοζάνης, να αποσπάσει δύο υπαλλήλους στα Σέρβια, οι οποίοι θα στελεχώσουν το Φορολογικό ΚΕΠ. Βεβαίως, σύμφωνα με τον δήμαρχο απαιτείται η επίλυση διαφόρων τεχνικών θεμάτων, πρώτα απ’ όλα η διάθεση χώρου από το δήμο Σερβίων – Βελβεντού, για να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο με ενοίκια και άλλα έξοδα.
Ο δήμαρχος πρότεινε και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να συγκροτηθεί μία επιτροπή, η οποία θα επισκεφτεί τον διευθυντή της ΔΟΥ Κοζάνης, προκειμένου να λυθούν τα διαδικαστικά και τεχνικά θέματα, λειτουργίας του Φορολογικού ΚΕΠ Σερβίων.
Ακόμη πιο δύσκολα είναι τα πράγματα με το ΙΚΑ, καθώς, σύμφωνα με επιστολή του διοικητή του ιδρύματος, το υποκατάστημα του ΙΚΑ Σερβίων κλείνει. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε άδικο το μέτρο, το οποίο οδηγεί σε πλήρη υποβάθμιση την περιοχή. Είπε μάλιστα ότι «στερείται κάθε λογικής το γεγονός ότι παραμένει το ΙΚΑ Δεσκάτης με 7.00 πληθυσμό, ενώ στην περιοχή Σερβίων με πολύ περισσότερο πληθυσμό, το ΙΚΑ κλείνει. Σύμφωνα με την ίδια επιστολή του διοικητή του ΙΚΑ, υποβαθμίζονται τα υποκαταστήματα της Πτολεμαΐδας και της Σιάτιστας σε Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης. «Το τελευταίο σημείο υποχώρησης, είναι τουλάχιστον να διατηρηθεί και στα Σέρβια Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης», τόνισε ο δήμαρχος.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μία επιτροπή, η οποία θα κατέβει στην Αθήνα, προκειμένου να έχει συναντήσεις με αρμόδιους παράγοντες. Στους στόχους της επιτροπής είναι επίσης η ενεργοποίηση όλων των τοπικών βουλευτών, από τους οποίους θα ζητηθεί η συστράτευση για τη σωτηρία του ΙΚΑ στα Σέρβια.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΣΕΡΒΙΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΔΙΣΕΡΗΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΛΟΙ Ο ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΑΣ ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ Κ Ω Λ Ο ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ. ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΤΕ ΠΑΡΗΦΑΝΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΡΙΜΑ-ΚΡΙΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος με τόσες μεγάλες γνωριμίες οπως μέ τόν υφυπουργό Εσωτερικών κατά δήλωσή του μεσα στό Δημοτικό Συμβούλιο δέν μπορει νά διασώση τήν ολη κατάσταση στό Δήμο Σερβίων ,τί Αρχηγός Παράταξις ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Kostadopoule kai Eley8eriou parte to psalidi kai kopste tis pourdes sta 2, ka8e mera kai kati feygi apo ta Servia kai esis eki pisti stin Kommatiki sas pi8arxia, EYGE lipon o kosmos 8a sas xanapsifisi, o pio ilikrinis einai o K.Bakanos, poli noris dilose oti exi kourastei san adidimarxos, ayto de sas lei tipota?

Ανώνυμος είπε...

Kostadopoule to Kedro Ygias exi mini mono, frodise na to xapostilis kai ayto kai to neo As8enonoforo pou dorise prosfata simpolitis mas na to xarei kalitera i Kozani, 8a mou pis tou Velvedou ta oximata den ta xeromaste emis sta Servia?

Το Προφίλ μας