Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Κοινοτικά κονδύλια 7,6 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2013 για την τόνωση των επενδύσεων...

Ο στόχος που προβλέπει το νέο Μνημόνιο για τις απαιτήσεις πληρωμών κατά την απορρόφηση των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής μέχρι το τέλος του 2013 είναι συνολικά, 7,62 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,73 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα απορροφηθούν εντός του 2012.Ειδικότερα, για το σύνολο της φετινής χρονιάς ο στόχος είναι τα 3,73 δισ. ευρώ, ενώ για το πρώτο εξάμηνο ο «πήχυς» οριζεται στα 1,231 δισ. ευρώ.

Από το ποσό των 3,73 δισ. ευρώ, τα 2,85 θα προέλθουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπυξης (ΕΤΠΑ) και το Ταμείο Συνοχής και τα υπόλοιπα 880 εκατομμύρια από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Για το 2013, προβλέπεται ότι οι απαιτήσεις θα ανέλθουν στα 3,89 δισ. ευρώ συνολικά (1,284 το α΄εξάμηνο), ποσο που επιμερίζεται στα 3 δισ. ευρώ του ΕΤΠΑ και τα 890 εκατομμύρια του ΕΚΤ.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση πρέπει να επιτύχει τους παραπάνω στόχους για τα αιτήματα πληρωμής και τα μεγάλα έργα στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και η η συμμόρφωση προς αυτούς τους στόχους θα μετρείται με πιστοποιημένα δεδομένα.

Για την επίτευξη των στόχων των ρυθμών απορρόφησης, μειώνεται σταδιακά η προσφυγή σε μη
στοχευμένα μέτρα κρατικής ενίσχυσης. Η κυβέρνηση μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα παρέχει στοιχεία δαπανών για στοχευμένα και μη στοχευμένα μέτρα ήσσονος σημασίας (de minimis) κρατικών ενισχύσεων που συγχρηματοδοτούνται από διαρθρωτικά κονδύλια το 2010 και το 2011...
NEA.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΔΕΝ ΩΦΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟ. ΑΝ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕN ΣΕ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ. ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΝΗΤΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΣ. sik

Το Προφίλ μας