Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης ομιλία στην κεντρική απεργιακή εκδήλωση της 10ης Φεβρουαρίου 2012


Ζούμε υπό κατοχή! Ζούμε ξανά, 70 χρόνια μετά, υπό γερμανική κατοχή! Με πρόσχημα την οικονομική κρίση οι Γερμανοί με τους συμμάχους τους, στο νέο άξονα που έχουν συστήσει, πειραματίζονται πάνω στην ελληνική κοινωνία για τους τρόπους καθήλωσης των ανθρώπων, για το πώς θα τους κάνουν σύγχρονους δούλους και υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου.


Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής παράδοσης της χώρας και του λαού, άρχισαν οι απολύσεις στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και στην Εργατική Εστία. Ακολουθούν οι δήθεν αξιολογήσεις στο δημόσιο και η κατάργηση δεκάδων υπηρεσιών με την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων.

150.000 άνθρωποι θα πεταχτούν στον Καιάδα της ανεργίας, της εξαθλίωσης, του πλήρους εξευτελισμού, θυσία στους παγκόσμιους τοκογλύφους και τα ντόπια συμφέροντά τους.

Αν με το Μνημόνιο Ι περιχαράκωσαν την Ελλάδα σε ένα σύγχρονο, ανοιχτό στρατόπεδο συγκέντρωσης, με το Μνημόνιο ΙΙ άρχισε η εξόντωση των εργατών, των υπαλλήλων και των συνταξιούχων στα κρεματόρια του 21ου αιώνα από τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε.

Οι υποκριτές πολιτικοί μας που θέλουν να κυβερνήσουν αυτό το ανοιχτό στρατόπεδο συγκέντρωσης, καλά θα κάνουν να γνωρίζουν ότι στο τέρμα της διαδρομής τούς περιμένει η απαξίωση, η περιφρόνηση, η χλεύη όλων μας για τις προδοτικές πολιτικές τους. Εμείς οι σημερινοί εργαζόμενοι και αυριανοί άνεργοι τους προειδοποιούμε:

Δεν έχουν τόπο να σταθούν!

Να φύγουν από την Ελλάδα!

Πάνω από 3 εκ. είναι οι Έλληνες που ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας. Η ανεργία έφτασε στο 21% και οι άνεργοι άγγιξαν το 1,5 εκ ανθρώπους! Έκαναν τη ζωή μας κόλαση! Οι νέοι μας φεύγουν στις χώρες της δύσης ζητιανεύοντας μια δουλειά, ενώ και αυτή η γενιά θυσιάζει τα νιάτα της για να τα κονομήσει πάλι η καμόρα του κεφαλαίου.

Καλούμε τους Βουλευτές του νομού Κοζάνης να μην ψηφίσουν αυτό το έκτρωμα της προδοσίας, γιατί θα μας βρουν μπροστά τους!

Εμείς οι εργαζόμενοι από εδώ, αλλά και κάθε γωνιά αυτής της χώρας, στέλνουμε ένα μήνυμα στους σύγχρονους κατακτητές: Είμαστε όρθιοι, είμαστε ζωντανοί, αγωνιζόμαστε, αντιστεκόμαστε και θα βγούμε νικητές απέναντι στις υπάνθρωπες επιδιώξεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας