Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

"Σφίγγει" ο κλοιός για Καραμανλή

του Παν. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Τάδε έφη Αικατερίνη Πελέκη, συμβολαιογράφος, σύζυγος του πρώην υπουργού της ΝΔ Γιώργου Βουλγαράκη, ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου: ««Προφανώς υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση που ελήφθη με ευθύνη του πρωθυπουργού και μεταβιβάστηκε στους υπουργούς από τους καθ' ύλην αρμόδιους. Εγώ ξέρω ότι οι άντρες φοράνε παντελόνια και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όπως τις αναλαμβάνω εγώ που δεν φοράω»!!! 
Και παρακάτω, σε ερωτήσεις βουλευτών για τους υπουργούς στους οποίους μεταβιβάστηκε η εντολή ανέφερε τους κ.κ. Μπασιάκο, Κοντό, Κιλτίδη και Δούκα, ενώ για τους καθ' ύλην αρμόδιους τους κ.κ. Θ.Ρουσόπουλο και Γιάννη Αγγέλου. Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους η κυρία Πελέκη ανέφερε ότι «για μία κυβερνητική απόφαση που ελήφθη από τον πρωθυπουργό και το πρωθυπουργικό γραφείο και υλοποιήθηκε από τους υπουργούς δεν μπορεί κανείς να μην αναλαμβάνει την ευθύνη και να φταίνε τρίτοι, που συνιστούν τον κορμό του κράτους, δηλαδή γνωμοδοτικά συμβούλια, υπηρεσίες της ΚΕΔ, ορκωτοί λογιστές και μία συμβολαιογράφος». 

Σε ερώτηση, αν θεωρεί η ίδια ότι θα έπρεπε να πάει και ο πρώην πρωθυπουργός στο Ειδικό Δικαστήριο απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σκάνδαλο. Δεν έχω στοιχεία ότι ζημιώθηκε το Δημόσιο από αυτή την ανταλλαγή. Αλλά θα έπρεπε ο πρωθυπουργός αντί να πει 'δεν ξέρω' να βγει και να πει, ότι ελήφθη μια κυβερνητική απόφαση με νόμιμες υπουργικές αποφάσεις και να καλέσει πέντε εκτιμητικούς οίκους του εξωτερικού να γνωμοδοτήσουν, αν έχασε το Δημόσιο και κέρδισε η Μονή. Θα περίμενα πράγματι να μιλήσει έστω και τώρα ο κ. Καραμανλής». 
Νομίζουμε πως όλα τα παραπάνω είναι άκρως αποκαλυπτικά. Και, κατ’ αρχήν διαψεύδουν κατηγορηματικά ακόμη και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έκαναν συνεχώς λόγο για «επιχείρηση συκοφάντησης» από το ΠΑΣΟΚ! Όταν τα ανωτέρω τα λέει η ίδια η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη, τότε μόνο έωλο είναι το συγκεκριμένο επιχείρημα! Εκτός εάν και η ίδια η Αικατερίνη Πελέκη είναι…στη συνωμοσία που έχει «στήσει» το ΠΑΣΟΚ!
Μέρα με τη μέρα, λοιπόν, φαίνεται πως «σφίγγει» ο κλοιός γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ο οποίος, φυσικά, ακόμη να…μιλήσει! Ίσως, όμως, εφόσον δεν επιθυμεί να πει…ούτε λέξη για το Βατοπέδι και την οικονομία δημοσίως, μετά και από τα νέα αυτά στοιχεία και την κατάθεση-βόμβα της κυρίας Πελέκη, να κληθεί να μιλήσει ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής που ερευνά το μεγάλο αυτό σκάνδαλο. Και να θυμηθούμε πως στην Ισλανδία ο πρώην πρωθυπουργός οδηγείται στο δικαστήριο. Εδώ, τουλάχιστον, εάν κληθεί, οφείλει να καταθέσει, έστω και στην Προκαταρκτική Επιτροπή…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας