Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Δήμος Αιανής: Εορτασμός Μακεδονικού Αγώνα

Σας γνωρίζουμε ότι την 26η Σεπτεμβρίου 2010, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30 π.μ, με απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κοζάνης, θα εορτασθεί η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα και η συμπλήρωση των 132 χρόνων απο την Επανάσταση της Επαρχίας Ελίμειας, για την κατάργηση της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου, στο ομώνυμο Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο. Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση αυτή. 
Με εξαιρετική τιμή 
ο Νομάρχης Κοζάνης Ο Δήμαρχος Αιανής Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Δακής Γεώργιος Τζέλλος Πολυνείκης Αγγέλης Ευάγγελος Σιαμπανόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να αναφερθώ με αφορμή τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα από τον Δήμο Αιανής ότι σαν σημερινή Ελληνίδα δεν ήξερα παρά λίγα πράγματα γιαυτόν αφού στα σχολεία δεν προλαβαίναμε ποτέ να διδαχθούμε για την ιστορία μας αυτή.Ενα θέλω μόνο να πώ ότι χάρη στο βιβλίο ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ έμαθα συγκινήθηκα και κατανόησα πολλά γι, αυτόν όσο όλα τα ιστορικά βιβλία που θα διάβαζα. Εύχομαι όλοι οι Ελληνες κάποια στιγμή να το διαβάσουν και να καταλαβουν.....ευχαριστώ

Delino είπε...

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΙΝΟ)
Ο ΠΑΛΑΙΟΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το 1904, στο σπίτι του Νικολάου Μαλούτα, όπου φιλοξενείτο ο Παύλος Μελάς, όρκισε τους πρώτους εθελοντές μακεδονομάχους, τον Καραλίβανο, το Βισβίκη, το Λιόντα, τον Πλόσκα, το Γκάγκο, τον Κουτσιούκη, το Βλάχο και τον Μπόλα. Δημιούργησε συνδέσμους στην περιοχή Καμβουνίων και μύησε συγχωριανούς του, προκρίτους και ιερείς της περιοχής Κοζάνης, στο Μακεδονικό αγώνα.

Το αναφέρω γιατί ενώ όλοι γνωρίζουν τον Παλαιών Πατρών Γερμανό που κήρυξε την επανάσταση του 1821 και τον αναφέρουν σε κάθε γιορτή, κανείς δεν αναφέρει τον ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ από το Δέλινο (Τριγωνικό) που κήρυξε τον Μακεδονικό Αγώνα.
Μένω πάντα με την απορία, γιατί;
Περισσότερα για τον Παπαναστάση στην ιστοσελίδα του Δέλινου στο ράφι 7 της ντουλάπας
http://www.delino.gr/book/wardrobe.html

Το Προφίλ μας