Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Λάζαρος Λωτίδης: Κατάρτιση προγράμματος

Συνεπείς με τις βασικές αρχές μας για τη δημιουργία ενός νέου Δήμου Εορδαίας ανοικτού στο δημοκρατικό διάλογο, κάνουμε το πρώτο βήμα με την κατάρτιση του προγράμματος του συνδυασμού μας μέσα από μια διαδικασία εξαντλητικού διαλόγου με όλους τους επαγγελματικούς, επιστημονικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς ολόκληρης της Εορδαίας. Το πρόγραμμά μας θα είναι καρπός γόνιμου και ειλικρινούς διαλόγου με τους πολίτες, γιατί πολύ απλά αυτούς μόνον αφορά. 

Η έκφραση της κοινωνίας δεν είναι για εμάς κενό γράμμα, δεν είναι μια αόριστη και νεφελώδης υπόσχεση, δεν είναι μια εντύπωση που έχουμε για τον εαυτό μας. Δεν διακατεχόμαστε από το σύνδρομο του ότι τα ξέρουμε όλα, ούτε είμαστε αυτόκλητοι εκφραστές της κοινωνίας. Ο συνδυασμός μας θα εκφράσει τη κοινωνία αφού πρώτα την ακούσει πολύ προσεκτικά. Η διαδικασία εκπόνησης του προγράμματός μας ξεκινάει άμεσα και με συνεχείς ανακοινώσεις θα κάνει κοινωνούς των αποτελεσμάτων της όλους τους πολίτες της Εορδαίας. Προσπάθειά μας είναι να τεθούν για πρώτη φορά οι βάσεις ενός μόνιμου και οργανωμένου διαλόγου όπου κάθε πολίτης θα βρίσκει βήμα έκφρασης και κάποιους να τον ακούν. 
Αυτή η από κάτω προς τα πάνω προσέγγιση είναι κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας και ουσιαστικός συντελεστής της δημιουργίας ενός Δήμου που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί παρεμβάσεις που θα στοχεύουν στην ενεργοποίηση δυνάμεων σε μια από κοινού με την κοινωνία προσπάθεια για την ανάπτυξη της Εορδαίας. Μαζί με τους πολίτες πάμε την Εορδαία μπροστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας