Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Στόχος η κατασκευή νέου νοσοκομείου!

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μαμάτσειο Νοσοκομείο και ο τρόπος επίλυσής τους βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων, καθώς και της διοίκησης του Νοσοκομείου συζητήθηκε εκτενώς η όλη κατάσταση, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής, η οποία τελικά δεν συνέβη λόγω της απόσπασης καρδιολόγου από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Το “παρών” στη συνεδρίαση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Παπαϊορδανίδης, ο πρώην νομάρχης Ιορδάνης Ανδρεάδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης και αντινομάρχης Γιώργος Σβώλης, ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βλαχόπουλος, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Παναγιώτης Αποστολίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρης Κουρκούτας, καθώς και ο διοικητής του Νοσοκομείου Νικόλαος Κίτσιου, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. 

Μετά την πολύωρη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των τοπικών φορέων, αλλά και δημοτικών συμβούλων όλων των πλευρών, αποφασίστηκε  η έκδοση ψηφίσματος στο οποίο ,εκτός από το πάγιο αίτημα κατασκευής και λειτουργίας περιφερειακού νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία, περιλαμβάνονται ακόμη η διεκδίκηση άμεσων λύσεων για την αναβάθμιση των προσφερόμενων παροχών υπηρεσιών υγείας, η άμεση αναθεώρηση του νόμου για το καθεστώς πρόσληψης του ιατρικού προσωπικού, καθώς επίσης και η αλλαγή του πλαφόν και της ζώνης στην οποία σήμερα υπόκειται το Μαμάτσειο από Β΄σε Γ΄ (όπως και τα άλλα νοσοκομεία της περιοχής).
Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στην εισήγησή του τόνισε την ανάγκη για τη δημιουργία του περιφερειακού νοσοκομείου και επανέλαβε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στο θέμα της Καρδιολογικής Κλινικής. Από την πλευρά της, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Άννα Νανοπούλου υποστήριξε πως το πρόβλημα ήταν γνωστό επί μήνες και η δημοτική αρχή έπρεπε να είχε παρέμβει έγκαιρα, ενώ έκανε και πάλι λόγο για “προεκλογικές σκοπιμότητες”. Τέλος, ο επικεφαλής της ΔΑΣ Νίκος Μάτσος τόνισε πως οι ευθύνες για την κατάσταση και του Μαμάτσειου Νοσοκομείου ανήκουν στις διαχρονικές πολιτικές τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ. Να σημειωθεί, επίσης, πως στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης αποφασίστηκε ομόφωνα η μείωση κατά 20% του ενοικίου και το πάγωμα για 3 χρόνια στα ακίνητα του Δήμου Κοζάνης, ένα θέμα που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτημα των ίδιων των καταστηματαρχών για μείωση των ενοικίων στα δημοτικά καταστήματα, λόγω και της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΕ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!!
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ !!!!!!!!!!

για
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μαμάτσειο Νοσοκομείο ..........
αίτημα κατασκευής και λειτουργίας περιφερειακού νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία....

ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος
ο πρώην νομάρχης Ιορδάνης Ανδρεάδης
ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βλαχόπουλος, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Παναγιώτης Αποστολίδης

Δεν το ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ στα 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ......

αλλά

σήμερα θα το ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ οι ΝΕΟΙ σωτήρες......

ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Παπαϊορδανίδης
και ο διοικητής του Νοσοκομείου Νικόλαος Κίτσιου

Ακόμε δεν ΕΜΑΘΑΝ
ότι
ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΓΑ !!!!!!!!!

και

οτι ο ΛΑΟΣ .......ΞΥΠΝΗΣΕ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Tι δουλειά έχουν ρε πούστη μου οι πολιτικάντηδες της περιοχής να καθορίζουν τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής;;;;;;;;;; Μα πόσο Ζιμπάμπουε είμαστε ρε;;;;;;;;;;;;;; Μα πόσο;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΛΜΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΝΩ ΑΦΩΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.
ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΧΥΝΟΥΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.
ΠΑΛΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΛΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ "ΜΕΓΑΛΟ","ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ","ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΑΚΟ"ΚΑΙ ΙΣΩΣ"ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ"-"ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ"ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΣΩΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΤΩΡΑ...ΤΩΡΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ Η ΧΩΡΑ.
ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΜΑΧΙΜΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΓΑ. ΟΤΑΝ...ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ, ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ...ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΚΟΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΕΒΓΑΖΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
ΑΥΤΟΙ...ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ.
Ο ΜΗΤΛΙΑΓΚΑΣ ,Ο ΔΑΚΗΣ, Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ Ο ΛΩΤΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ.
ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΠΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ Γ..ΝΗ ΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.
Ε ΟΧΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Σ`ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΤΟΧΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΒΛΑΨΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.
ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΘΩΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.
ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ.
ΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΕΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Πεστα χρυσόστομε 2.31....

Το Προφίλ μας