Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στην σεξουαλική εμπορία παιδιών & νέων


Η εταιρεία “The BODY SHOP” – Κατάστημα Κοζάνης, η ΑΡΣΙΣ – Γραφείο Κοζάνης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Παράρτημα Κοζάνης και ο Τ.Ε. Προσκόπων Κοζάνης αναλαμβάνουν το Σάββατο 2 Οκτώβριου 2010, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στην σεξουαλική εμπορία παιδιών και νέων.





Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην εκστρατεία “Stop Sex Trafficking Of Children & Young People”, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2009 μέσα από τη συνεργασία της “Τhe Body Shop Int” και του “End Child Prostitution, Child Pornography and the trafficking of ChildrenCPAT) Int”. Στόχος της εν λόγω εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού και η διάθεση του χρηματικού ποσού που συγκεντρώνεται από την πώληση των προϊόντων της εκστρατείας στον ECPAT και τις κατά τόπους οργανώσεις (στην Ελλάδα η εταιρεία “The BODY SHOP” συνεργάζεται με την ΜΚΟ Ομπρέλα) για την καταπολέμηση του φαινομένου εμπορίας παιδιών και νέων και την παροχή  προστασίας στα θύματα.
Από το καλοκαίρι του 2010 η εκστρατεία πέρασε ήδη στη δεύτερη φάση, καλώντας το κοινό να δηλώσει τη συμμετοχή του. Πρόκειται για μια παγκόσμια συλλογή υπογραφών, η οποία θα παρουσιαστεί στις εθνικές κυβερνήσεις και τα Ηνωμένα Έθνη, καλώντας τους να τροποποιήσουν την υπάρχουσα νομοθεσία και να λάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σε κάθε χωρά, προκειμένου να απαλειφθεί το φρικτό αυτό φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας