Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Χρήστος Κατσίνας επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Ενεργειακών Πολιτών»

από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Απέδωσαν τελικά καρπούς οι προσπάθειες της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου το δημαρχικό θώκο του νέου δήμου Εορδαίας. Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι πολίτες που δημιούργησαν την πρωτοβουλία αυτή αποφασίστηκε η συγκρότηση ενός «ανεξάρτητου δημοτικού ψηφοδελτίου», επικεφαλής του οποίου τέθηκε ο γνωστός γιατρός του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, Νεφρολόγος Χρήστος Κατσίνας.


Αποφασίσθηκε επίσης να διοργανωθεί ανοιχτή συνάντηση της δημοτικής κίνησης για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 8μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας. Όπως μάλιστα τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η νέα δημοτική κίνηση «το ψηφοδέλτιο είναι ανοικτό σε όλους τους πολίτες του νέου δήμου, οι οποίοι σκέφτονται και δρουν χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και είναι υπέρ του να συμμετέχουν όλοι ενεργά στα ζητήματα του Δήμου».
«Η απόφαση συγκρότησης του ψηφοδελτίου πάρθηκε επειδή διαπιστώνουμε την κοινή αγωνία μας για τα τεκταινόμενα στον χώρο της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίως όμως επειδή διαπιστώνουμε αναντιστοιχία του λαϊκού αισθήματος μεταξύ των υπαρχουσών υποψηφιοτήτων», ανέφερε σε δήλωσή του στον «Π» ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Χρήστος Κατσίνας, συμπλέοντας με την ουσία της ανακοίνωσης της κίνησης, στην οποία γίνεται λόγος για «υποψηφιότητες που έχουν ?χρισθεί? ή έχουν υπάρξει για εξυπηρέτηση ιδίου οφέλους». Επισήμανε μάλιστα ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι υπάρχουσες υποψηφιότητες για το νέο δήμο Εορδαίας «βλέπουμε ότι ο κόσμος δεν είναι ικανοποιημένος από τις υπάρχουσες υποψηφιότητες και θεωρήσαμε ότι εμείς μπορούμε να αρθρώσουμε ένα διαφορετικό αυτοδιοικητικό και πολιτικό λόγο, ο οποίος θα κινείται πέρα από υποσχέσεις και βολέματα». Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι «η κάθοδος μιας ανεξάρτητης κίνησης δεν είναι εύκολο εγχείρημα, τα μηνύματα όμως είναι αισιόδοξα».
Ανέφερε ακόμη ότι η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Εορδαίας» καλεί τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, γιατί πρέπει να αναλάβει ο πολίτης την τύχη του στα χέρια του». Ανέφερε δε ως παράδειγμα ότι «δεν μπορεί να γίνεται κοπή δέντρων ερήμην μιας ολόκληρης γειτονιάς, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, όπως έγινε στην περιοχή του Σιδηροδρομικού σταθμού, έστω για να κατασκευαστεί κόμβος που θα συμβάλλει στην ασφαλή διέλευση των αυτοκινήτων, και να θυσιάζεται το πράσινο. Οι πολίτες έχουν και οφείλουν να έχουν και άποψη και λόγο για κάθε τι που αφορά την καθημερινότητά τους και την ποιότητα διαβίωσής τους στην πόλη και στους οικισμούς του δήμου». Υπενθύμισε μάλιστα κάτι που ανέφερε σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία ενεργειακών πολιτών, ότι δηλαδή «είναι καιρός να απογαλακτιστούμε ως πολίτες από τους (πολιτικούς) κηδεμόνες μας».
Ο Χρήστος Κατσίνας εγκαταστάθηκε πριν λίγα χρόνια στην πόλη της Πτολεμαΐδας όταν αποδέχθηκε να έρθει να εργαστεί στη νεφρολογική κλινική του νοσοκομείου και αναμίχθηκε ενεργά με τα προβλήματα της περιοχής. Είναι αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ) και ήταν παρών και είχε ενεργό ρόλο στις υποθέσεις της εναπόθεσης του αμιάντου, των θανάτων από ναρκωτικά, της υποβάθμισης του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας