Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ράμπες δια χειρός …ΑμΕΑ

της Μαίρης Κεσκιλίδου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Στα… χέρια τους πήραν την υπόθεση της προσπελασιμότητας στα πεζοδρόμια της Πτολεμαΐδας  η διοίκηση και τα μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με αναπηρίες Νομού Κοζάνης, επιχειρώντας παρεμβάσεις προκειμένου να διευκολύνουν την μετακίνηση των αμαξιδίων.
Με το μυστρί ανά χείρας και με τσιμέντο επισκεύασαν τις ράμπες σε πεζοδρόμια του κέντρου, αφού οι εκκλήσεις, οι διαμαρτυρίες, οι συζητήσεις και οι επιστολές τους προς τη Δημοτική Αρχή τα 3-4 τελευταία χρόνια για να βελτιωθεί η κατάσταση και να μην νοιώθουν αποκλεισμένοι στην ίδια τους την πόλη, δεν έφεραν αποτελέσματα. 

«Αυτά τα 7 εκατοστά που αφήνουν στις ράμπες δεν επιτρέπουν στα αμαξίδια να ανεβούν στα πεζοδρόμια.  Δεν μπορούμε να αποκλείουμε αυτόν τον αριθμό των ατόμων που κυκλοφορούν με καρότσια και θα έπρεπε να τα κάνει ο Δήμος. Εμείς  με 100 ευρώ, γιατί δεν θα δώσουμε παραπάνω, θα επισκευάσουμε τα πεζοδρόμια χωρίς να είμαστε μαστόρια. Νομίζω ότι ο κόσμος είναι κοντά μας. Πιστεύω ότι ο Δήμος θα το αντιληφθεί και δεν θα αφήσει ούτε μία ράμπα που να μην την κάνει», ανέφερε ο Τάσος Βεράνης, πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και τέως  πρόεδρος της περιφερειακής επιτροπής των ΑμΕΑ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η διαμαρτυρία τους δεν εξυπηρετεί προεκλογική σκοπιμότητα, γιατί το τελευταίο έγγραφο εστάλη από τον Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με αναπηρίες στον Δήμο  πριν από 7 ημέρες στο οποίο υπεδείκνυαν τα σημεία των παρεμβάσεων, χωρίς να λάβουν απάντηση.
Από την πλευρά του ο Μιχάλης Μίγγος, πρόεδρος του Συλλόγου, επανέλαβε ότι η κίνηση τους αυτή δεν είναι προεκλογικό τερτίπι αλλά συνέπεια του  αδιέξοδου  από τις συνεχείς επαφές και τα έγγραφα που απεστάλησαν σε όλους τους Αντιδημάρχους. Κατήγγειλε ότι την Τετάρτη δέχθηκε απειλητικά τηλεφωνήματα, «θα μας πήγαιναν στον εισαγγελέα. Αντί να πάνε αυτοί, θα πάμε εμείς;» για να προσθέσει ότι οι ράμπες θα γίνουν στην Πτολεμαΐδα, καλώντας όλους τους συλλογικούς φορείς της πόλης μαζί και  το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών, ώστε να βγουν όλοι μαζί μπροστά γιατί έτσι μόνον θα λυθούν τα προβλήματα. «Η δαπάνη αυτής της εργασίας κοστίζει 500 ευρώ. Δεν θέλαμε ούτε πολυτέλειες, ούτε γυαλιστερά χαρτιά, ούτε εφημερίδες, ούτε μπαλέτα, ούτε χοροεσπερίδες. Ζητήσαμε το αυτονόητο. Να βγούμε μέσα στην πόλη, γιατί δεν μπορούμε να περπατήσουμε. Μας αγνοούν όλοι».
Ενοχλημένος δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Καΐδης, από την εκδήλωση διαμαρτυρίας, γιατί όπως ανέφερε προηγήθηκε συμφωνία με τον κ. Βεράνη να αναλάβουν τις εργασίες συνεργεία του Δήμου αν και την ευθύνη έχουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πτολεμαΐδας. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο Δήμος ενδιαφέρεται για  τα προβλήματα της κοινωνικής ομάδας των ΑμΕΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ; ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ;

Το Προφίλ μας