Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Κατάληψη Δημοτών Καμβουνίων: Ζητούν προσλήψεις στον αρχαιολογικό χώρο

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Μερικές δεκάδες κατοίκων του δήμου Καμβουνίων, πραγματοποίησαν χτες κατάληψη στον αρχαιολογικό χώρο «Λογγάς» στην περιοχή Ελάτης, διαμαρτυρόμενοι για το λιγοστό αριθμό των προσλήψεων από την περιοχή. Τη συμπαράστασή τους στους καταληψίες ανέργους της περιοχής εξέφρασε η δημοτική αρχή, με την παρουσία του δημάρχου Αχιλλέα Ντοβόλη και των αντιδημάρχων. Άλλωστε, η κατάληψη αποφασίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο. Να σημειωθεί ότι οι ανασκαφές επρόκειτο να αρχίσουν χτες στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο, όμως λόγω της κατάληψης δεν προσήλθε η ανασκαφική αρχαιολογική ομάδα.
Η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι απαιτούν να ισχύσει το κριτήριο της εντοπιότητας και να προσληφθούν τουλάχιστον 40 δημότες του δήμου Καμβουνίων στις εργασίες ανασκαφών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, έγιναν συνολικά με ΑΣΕΠ 95 προσλήψεις, εκ των οποίων μόνο 12 είναι από τον δήμο Καμβουνίων.
Τον καταληφθέντα αρχαιολογικό χώρο επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους κατοίκους, χαρακτηρίζοντας «δίκαιο» των αγώνα τους. Παρέστη και ο διευθυντής του φράγματος του Ιλαρίωνα, κ. Παπαϊωάννου, καθώς πρέπει να σημειωθεί ότι ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται σε περιοχή που θα καλυφθεί από τα νερά της λίμνης, ενώ τη χρηματοδότηση της ανασκαφής κάνει η ΔΕΗ.
Δεδομένου ότι το υπουργείο Πολιτισμού επικαλείται τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τα οποία γίνονται οι προσλήψεις, ο δήμαρχος Καμβουνίων με πρόταση στον κ. Παπαϊωάννου και με έγγραφο που έστειλε στη ΔΕΗ, κατέθεσε μία εναλλακτική λύση - πρόταση: Να κάνει προσλήψεις διμηνητών από τους οικισμούς του δήμου η ίδια η ΔΕΗ που χρηματοδοτεί τις ανασκαφές και οι προσληφθέντες να απασχοληθούν στον αρχαιολογικό χώρο. «Δεν μπορεί να έχουμε άνεργους με τρία παιδιά και να μην τους προσλαμβάνουν», δήλωσε στον «Π» ο Α. Ντοβόλης.
Πάντως, δημοτική αρχή και κάτοικοι προειδοποίησαν ότι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους θα ξανακατέβουν σε κατάληψη εντός των προσεχών ημερών.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kωνσταντόπουλος
"Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη" !!!!!

Ανώνυμος είπε...

H απρέπεια του άνω @ 12.03 πρός τον κ Κωνσταντόπουλου, δια ασέμνου σχολίου, είναι χαρακτηριστική.Αντι σεβασμού και υπολήψεως πρός τον κ υποψήφιον δήμαρχον, ο 12.03 επιδίδεται σε μια ειρωνείαν πρωτοφανήν, δια υποψήφιον δήμαρχον!

Ανώνυμος είπε...

Κάνε μας τη χάρη που θα μας υποδείξεις τι και πως θα το λεμε, φασισταριό. Βλέπω το payroll του κ. υποψηφίου αρχίζει να περιλαμβάνει και επαγγλεματίες σχολιαστές με countermeasure καθήκοντα έναντι των επικριτών του. Ο ανταρτοπόλεμος όμως συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

12.48 Πιστεύετε οτι ο Κωνσταντόπουλος θα κερδίσει τις εκλογές και τι καινούργιο θα σημαίνει για την περιοχή?

Ανώνυμος είπε...

κρίμα για τον κ.Κωνσταντόπουλο με έβαλε σε σκέψεις αν αξίζει να τον ψηφίσω ή αν θα μας βγεί ένας Κοκολίος με καλύτερη άρθρωση. η ανασκαφή στον "Λόγγα" στους δημότες των Καμβουνίων, η ανασκαφή στη Λάβα στους Λαβαντσιώτες, το Βελβεντό στον ανένδοτο αγώνα του και η Λίμνη στα ψαρια της.

ΑΣΧΕΤΟ: Με τους δρόμους στα Σέρβια τι θα γίνει;;; ο δρόμος αριστερά του στρατοπέδου έχει αρχισει να χορταρίαζει

Ανώνυμος είπε...

Μόνο αριστερά του στρατοπέδου; Όλος ο δρόμος από το γήπεδο και πάνω χάλια είναι.

Ανώνυμος είπε...

@1:47
Το πιστεύω αλλά το απέυχομαι. Ασφαλώς δεν έχω να αντιπροτείνω κάτι καλύτερο αυτού, άρα στους τυφλούς βασιλέυει ο μονόφθαλμος. Μέτρια προσωπικότητα, με έντονο το στοιχείο του νεποτισμού και της κομματοκρατίας προερχόμενος από ένα κόμμα βέβαια που ολα αυτά τα έκανε σημαία του. Ακόμα και στην εππαγελματική του καριέρα μέτριότητα χωρίς να μπορεί να εμπνεύσει ή να ηγηθεί, σε ανθρώπους κάποιου επιπέδου βέβαια όχι στις στρατιές ανέργων για εξάμηνα στη ΔΕΗ τους οποίους ξέρει να χειρίζεται ΑΡΙΣΤΑ!
All and all, θα μπορούσε πιθανά να αποτελέσει μια λύση για τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά θα πρέπει να κάνει άλματα ως χαρακτήρας αλλά και ως προσωπικότητα προκειμένου να φτάσει στο επίπεδο που απαιτούν οι περιστάσεις. Ισως στην δεύτερη του τετραετία, εφ'όσον υπάρξει πρώτη, να είναι πιο έτοιμος, πιο έμπειρος αλλά αυτή τη στιγμή είναι απλά ακατάλληλος.

Το Προφίλ μας