Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Επίτιμος καθηγητής Α.Π.Θ. ο Χαρίσιος Μπουντούλας


Από το αγροτόσπιτο του Βελβεντού Κοζάνης, καθηγητής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και διευθυντής του Κέντρου Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ο Χαρίσιος Μπουντούλας αναγορεύεται την προσεχή Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.,  επίτιμος καθηγητής και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ο Έλληνας καρδιολόγος, μαζί με τον διεθνούς φήμης καθηγητή Wooley, ίδρυσαν εργαστήριο που αποτελεί πρότυπο για τη διδασκαλία καρδιαγγειακών νοσημάτων, με το συνδυασμό κλινικής εξέτασης και σύγχρονης τεχνολογίας. Είναι ένας από τους λίγους ερευνητές που έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την κλινική, μεταφραστική, πειραματική και βασική έρευνα.
Ο καθηγητής Μπουντούλας θεωρείται "δάσκαλος" των ελλήνων καρδιολόγων, καθώς είχε καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Ελλήνων γατρών στις ΗΠΑ. Κοντά του μετεκπαιδεύτηκαν πολλοί Έλληνες καρδιολόγοι, από τους οποίους αρκετοί είναι διευθυντές καρδιολογικών κλινικών, διακεκριμένα μέλη του διδακτικού προσωπικού στις ιατρικές σχολές της χώρας και στελέχη σε διοικητικές θέσεις επιστημονικών εταιρειών. 
Πηγή : www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας