Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Γιάννης Παπαϊορδανίδης: συνέντευξη στα ΝΕΑ

από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ-ΕΚΠΛΗΞΗ στη λίστα των υποψήφιων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ είναι ο 38χρονος γεωπόνος από την Κοζάνη Γιάννης Παπαϊορδανίδης. Είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ταυτόχρονα ο νεώτερος από τους υποψηφίους που επέλεξε το κόμμα. Στο παρελθόν ο κ. Παπαϊορδανίδης είχε ασχοληθεί με τα καπνά και τώρα έχει συγκροτήσει μαζί με άλλους πέντε αγρότες πρότυπη εταιρεία, η οποία καλλιεργεί και συσκευάζει φακές στην ορεινή επαρχία Βοΐου Κοζάνης. Ο κ. Παπαϊορδανίδης ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την Αυτοδιοίκηση στις εκλογές του 2006, όταν εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του πρώην νομάρχη Ιορδάνη Ανδρεάδη. Από τον περασμένο Φεβρουάριο είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων). Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. 

Περιμένατε ότι θα σας επιλέξει το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιο περιφερειάρχη;
Παρ΄ ότι δεν είχα καταθέσει αίτηση, υπήρχαν συζητήσεις. Αλλωστε και στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες συζητήσεις για να κατεβώ ως υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εθνικές εκλογές, οι οποίες τελικά δεν καρποφόρησαν. Αυτό όμως που προέχει αυτή τη στιγμή είναι πως πρόκειται για ύψιστη τιμή στο πρόσωπό μου.

Τι πιστεύετε ότι σηματοδοτεί το γεγονός ότι είστε ο πιο νέος από τους υποψηφίους;
Δείχνει ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει διάθεση για ανανέωση και ηλικιακή και ιδεών. Ομως, το στοίχημα δεν είναι προσωπικό. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη Δυτική Μακεδονία, η συλλογική προσπάθεια είναι αναγκαία. Και η άποψη που διατυπώνεται συνέχεια ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο δεν πρέπει να μείνει στα λόγια. Στον αγώνα αυτό λοιπόν δεν περισσεύει κανείς, πολύ δε περισσότερο οι έμπειροι άνθρωποι που είναι πολυτιμότατοι.
Ποιες θα είναι οι πρώτες σας προτεραιότητες τις επόμενες ημέρες; Τις πρώτες ημέρες θα ασχοληθούμε με οργανωτικά ζητήματα. Στη συνέχεια θα θέσουμε σαφείς άξονες για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτική Μακεδονία, όπως είναι η ανεργία, το περιβάλλον και η ενέργεια. Ηδη έχουμε κάποιο πλάνο, το οποίο θα ανακοινώσουμε σύντομα. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα διστάσουμε να έρθουμε ακόμα και σε ρήξη με την κυβέρνηση για θέματα όπως η αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία πλήττει τα νοικοκυριά.

Πιστεύετε ότι ο «Καλλικράτης» μπορεί να δώσει ώθηση στην περιφέρεια;
Εκτιμώ ότι στο παρελθόν χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες. Το σχέδιο «Καλλικράτης» έχει αναπτυξιακή προοπτική και προσφέρει πολλές δυνατότητες στην περιφέρειά μας, η οποία εκτός από την εκμετάλλευση του ενεργειακού δυναμικού της, μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει το φυσικό της κάλλος, στην κατεύθυνση της δημιουργίας τουριστικών υποδομών, που θα δώσει οικονομικές διεξόδους στους κατοίκους της περιοχής.

12 σχόλια:

Πράσινη γλίτσα είπε...

Ποιες θα είναι οι πρώτες σας προτεραιότητες τις επόμενες ημέρες; .... Το βέβαιο είναι ότι δεν θα διστάσουμε να έρθουμε ακόμα και σε ρήξη με την κυβέρνηση για θέματα όπως η αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία πλήττει τα νοικοκυριά.

Θαυμάστε πολιτικό ηθος απο νέους ανθρώπους... σιγά θα σκίσεις κάνα καλτσόν ρε φίλε.
Και γιατί περίμενες το χρίσμα απο το κόμμα που κυβερνά (και αυξάνει την τιμή του πετρελαίου) και δεν κατέβαινες ανεξάρτητος ρε φίλε, να το κάνεις σημαία εναντίον της κυβέρνησης και μείς μαζί σου...Γιατί στήθηκες στη σειρά και περίμενες να πούν όλοι το οχι...μήπως για να εξασφαλίσεις την υποψηφιότητα του βολευτή στις επόμενες εθνικές εκλογές;
Μπορώ να έχω εμπιστοσύνη εγώ σε εναν νέο ανθρωπο που χρησιμοποιεί τις γνωστές σε ολους μεθόδους και διαπλοκές των πολιτικών λαμογιών;
Με τι χρήματα θα ανταπεξέλθεις, εδω θα είμαστε και θα τα λέμε...
αιβρες πολύ λογοκρισία κάνετε βρε παιδιά...ελεος

Ανώνυμος είπε...

Αμα δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε ενα ΝΕΟ άνθρωπο τότε πάνε και πάρε μια ΠΟΤΙΣΤΡΑ από τον ΔΑΚΗ να σε παρηγορήση

Ανώνυμος είπε...

Το βιογραφικό του "παλληκαριού της φακής".....
======================

είχε ασχοληθεί με τα καπνά................. και τώρα έχει συγκροτήσει μαζί με άλλους πέντε αγρότες................................ πρότυπη εταιρεία, η οποία καλλιεργεί και συσκευάζει φακές στην ορεινή επαρχία Βοΐου Κοζάνης

Από το 1986 λειτουργεί με τον πατέρα του και τα δύο του αδέρφια το οικογενειακό κέντρο ΑΚΡΙΤΑΣ

και ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ απο τα καπνά....

μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων).

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη Δυτική Μακεδονία...........οι έμπειροι άνθρωποι που είναι πολυτιμότατοι........

για τα

βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτική Μακεδονία, όπως είναι η ανεργία, το περιβάλλον και η ενέργεια...........

Ηδη έχουμε κάποιο πλάνο..........
να έρθουμε ακόμα και σε ρήξη με την κυβέρνηση

Εκτιμώ ότι στο παρελθόν χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες...........

αλλά

σήμερα ήρθε ο ΣΩΤΗΡΑΣ..........
επειδή

ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την Αυτοδιοίκηση στις εκλογές του 2006,
όταν εξελέγη..........
νομαρχιακός σύμβουλος με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του πρώην νομάρχη Ιορδάνη Ανδρεάδη

Τυχαίο γεγονός .....είναι τα πολλά ΑΝΕΚΔΟΤΑ με τους ΠΟΝΤΙΟΥΣ ??????????

Ανώνυμος είπε...

Aπαξιωση και απο πισω ανησυχια βλεπω.
Τοσο πολυ τον φοβαστε Δακακια;

Πράσινη γλίτσα είπε...

Πρόβατο 10.46 μην βγείς απο το πράσινο μαντρί θα σε φάει ο λύκος...αν πάλι τολμήσεις και βγείς τουλάχιστον μην ξαναμπείς ποτέ σε μαντρί, όποιου χρώματος και νάναι, αν είσαι μισθωμένος πάω πάσο, αν όμως είσαι ιδεολογιοκτυπημένος...εγώ δεν ζω γονατιστός...ινδιάνε.
Ολα τα μαντριά ιδια είναι, μόνο στο χρώμα διαφέρουν...πρόβατο.

Ανώνυμος είπε...

Πράσινη γλίτσα είπε... Με τι χρήματα θα ανταπεξέλθεις, εδω θα είμαστε και θα τα λέμε...

το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι χρήματα της περιφέρειας και της παρέας του Λεούδη ούτε και της Νομαρχίας.
Θέλετε όλοι γνωστά ονόματα μην τυχόν και διαταραχθεί το υπάρχον σύστημα που τρέφει πολλά παπαγαλάκια και άχρηστους λιμοκοντόρους που μου έγιναν και super επαγγελματίες και στελέχάρες. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Πώς είναι δυνατόν που με το που ανακοινώνεται ένα όνομα απο τους κομματικούς ταλιμπάν των Αθηνών να εμφανίζονται πάραυτα μερικές δεκάδες ΄΄πολιτών΄΄ που να εκθειάζουν την νέα υποψηφιότητα. Και τι καλό παιδί.Και τι λαμπρός επιστήμονας. Και τι φοβερές περγαμηνές.....χωρίς ο εν λόγω υποψήφιος να έχει πεί το οτιδηποτε για το τί προτίθεται να κάνει.Ποιό είναι το όραμα του για την περιφέρεια. Με ποιούς θα το υλοποιήσει. Με ποιά κονδύλια. Με ποιό χρονοδιάγραμμα....ελληναράδες παντού...

Ανώνυμος είπε...

Kαι για να μην παρεξηγηθώ το ίδιο ισχύει και για τον φαρμακοτρίφτη.........

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο ΓΙΑΝΝΗ και συγχαρητηρια.
Μην σε επηρεασουν οι εγκαθετοι του αρχιλαμογιου ΛΕΟΥΔΗ.
Στις 7 Νοεμβρη εσυ εισαι ΗΔΗ ο ΝΙΚΗΤΗΣ.
Ουτως η αλλως.Και ο νοων νοειτω._
Πολιτες του Δημου ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
που ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

sotirisioutzioukis είπε...

Το βέβαιο είναι ότι δεν θα διστάσουμε να έρθουμε ακόμα και σε ρήξη με την κυβέρνηση για θέματα όπως η αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία πλήττει τα νοικοκυριά.

συμβουλη: δεν λεμε τετοια...

.sotirisioutzioukis

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω μεγάλη ανησυχία από μερικούς .............

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη ΓΕΡΑ!!!! Όλοι είμαστε μαζί σου!!!!!!!!!!!!Μαύρο στον αναχρονιστή Δάκη!!!

Το Προφίλ μας