Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Υπέρ τεσσάρων δήμων στο Ν.Κοζάνης αποφάνθηκε η Γ.Σ της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης

 Με 41 ψήφους υπέρ, επι 66 παρόντων μελών της Γενικής Συνέλευσης της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης αποφασίστηκε χθες το βράδυ να κατατεθεί στην ΚΕΔΚΕ η πρόταση για τέσσερις δήμους στο Ν. Κοζάνης. Η πρόταση για έξι δήμους, τους τέσσερις συν τους Δήμους Βελβεντού και Αιανής συγκέντρωσε 13 ψήφους, ενώ η πρόταση για απόρριψη του σχεδίου Καλλικράτη έτσι όπως διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες έλαβε 12 ψήφους. Στην γεμάτη ένταση συνεδρίαση κατατέθηκαν στο Προεδρείο και άλλες 17 προτάσεις –αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων σχετικά με συνένωση ή αυτονόμηση δήμων και κοινοτήτων. Στη διάρκεια της συνεδρίασης όπου πήραν τον λόγο δήμαρχοι, κοινοτάρχες και μέλη της γενικής συνέλευσης, επικράτησε ένταση όταν ο δήμαρχος Σιάτιστας πρότεινε να ψηφιστεί από το σώμα σε μυστική ψηφοφορία η προτίμηση της γενικής συνέλευσης για την έδρα του Δήμου Βοίοu, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση μελών του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης. Από την γενική συνέλευση εγκρίθηκε επίσης η πρόταση του Σάββα Ζαμανίδη η Δυτική Μακεδονία με έδρα την Κοζάνη να αποτελέσει αποκεντρωμένη διοίκηση, ενώ αποφασίστηκε να ζητηθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι να ψηφίζονται από όλους τους δημότες των υπό συνένωση δήμων. Εν τω μεταξύ σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Δήμου Αιανής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Τζέλλο θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. 
Πηγή: ΕΡΑ

4 σχόλια:

ai-vreS είπε...

Σχόλιο από ανώνυμο φίλο που μεταφέρθηκε εδώ από την επιστολή Μπουχουρά (μάλλον εδώ ανήκει, έτσι φίλε μας;)

ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ 4 ΔΗΜΟΥΣ. ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ 41 ΨΗΦΟΥΣ ΕΠΙ ΣΥΝΟΛΟΥ 66, ΑΠΟ 157 ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ.
ΒΓΑΛΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ.
Ο ΑΘΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΩΔΙΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΣΑΒΒΑ ΖΑΜΑΝΙΔΗ.

Ανώνυμος είπε...

Καθολου ομοφωνα οντως...Αλλα ειναι θλιβερο απο τα 157 μελη να ειναι μονο καμια 75-80 εκει....Δεν ηταν 66 εκεινη την ωρα. Αλλα το προεδρειο δεν μπηκε καν στον κοπο να μετρηαει λευκα και, κυρίως, να δει ποσοι ηταν παρόντες πριν την εναρξη της ψηφοφοριας.

Π.Π.

Ζορμπάς Μιλτιάδης είπε...

Πως είναι δυνατόν μία ΤΕΔΚ να προτείνει λιγότερους δήμους από αυτούς που έχει το Υπουργείο στο σχέδιο; Και πως είναι δυνατόν να στρέφεται εναντίων δύο μελών της (Βελβεντό, Αιανή) που ανεξάρτητα των εξαγγελιών για μεγάλους "ισχυρούς" δήμους, έχουν τις κοινωνίες τους να πιστεύουν εδώ και καιρό, ότι αυτόνομοι θα είναι πιο λειτουργικοί και ισχυροί από ότι συννενωμένοι;
Πρέπει να καταλάβουν ότι οι συνθήκες στο νότιο τμήμα του νομού δεν είναι ώριμες για ένα δήμο, μιας και όλοι οι αυτοδιοικητικοί πλην του κ. Κοκκολιού προτιμούν να αποφύγουν τη συννένωση με το σημερινό δήμο Σερβίων. Επομένως ο Χ δημ. σύμβουλος της Εορδαίας ή του Βοϊου όταν ψηφίζει τους 4 δήμους δεν έχει ιδέα τι ψηφίζει για τον 4ο νότιο δήμο, είτε σ' αυτόν ανήκει η Αιανή είτε όχι.
Εν κατακλείδει το σωστό είναι η ΤΕΔΚ να έκανε 4 διαφορετικές ψηφοφορίες αν ήθελε να έχει ομοφωνία. Οι δημ. σύμβουλοι σε κάθε έναν από τους 4 δήμους που θα προέκυπταν σύμφωνα με την πρόταση του παν. Θεσσαλίας (πληρωμένη από την ΤΕΔΚ) ή του ΙΤΑ, να μαζευόταν χωριστά και να γινόταν εκεί η ψηφοφορία, μόνο για τον δικό τους "Καλλικρατικό" δήμο σύμφωνα με την πρόταση. Έτσι οι του Βοϊου θα αποφάσιζαν μόνο για τον ενιαίο δήμο Βοϊου, οι της Εορδαίας μόνο για τον δήμο Έορδαίας κ.ο.κ. Αυτό είναι ένα δείγμα σωστής διαβούλευσης.

Βάγια Σ. είπε...

Μίλτο το κείμενό σου αποτελεί άλλη μια απόδειξη πως το Βελβεντό ταξιδεύει με ταχύτητα φωτός και καινοτομεί σε γενικότερο πλαίσιο, γι' αυτό και αδυνατεί η πλειονότητα του νομού, και δη η πλειονότητα του όμορου δήμου μας, να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούμε συνένεωση.
Τα σενάρια οργιάζουν και η ανεξαρτητοποίηση του δήμου μας έχει μετατραπεί σε προσωπικό θέμα των επικριτών της. Από την πλευρά τους οι Βελβεντινοί έχουν αναπτύξει αμυντική στάση προασπιζόμενοι τα αυτονόητα.
Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, σε περίπτωση που οι δήμοι τελικώς θα συμφωνούν με την πρότερη μορφή του χάρτη του Καλλικράτη (4 δήμοι), φοβούμαι πως η συνεργασία δε θα είναι ουδόλως εύκολη και η σύμπνοια συνώνυμη της ουτοπίας.
Όπως και να 'χει... καλή δύναμη!

Το Προφίλ μας