Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Δημοσιοποίηση της "λίστας της ντροπής" της Siemens ζητά η ΕΣΗΕΑ

«Να δημοσιοποιηθούν άμεσα οι λίστες της ντροπής, αν υπάρχουν επίορκοι δημοσιογράφοι», ζητά από τις αρμόδιες αρχές το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας (ΕΟΔ) της ΕΣΗΕΑ. 
«Η ελληνική κοινωνία -σημειώνει το ΕΟΔ σε ανακοίνωσή του- συγκλονίζεται από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για μίζες, δωροληψίες και λοιπές παράνομες πράξεις σχετικά με το σκάνδαλο "Siemens". Πέρα από τις αποκαλύψεις για πολιτικούς, διάχυτες είναι οι φήμες για εμπλοκή και δημοσιογράφων, χωρίς, όμως, μέχρι στιγμής να ανακοινωθούν ονόματα. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να γνωστοποιήσει όλους τους τυχόν επίορκους των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δίδοντας αμέσως στη δημοσιότητα τις «λίστες της ντροπής», ώστε να μην διασύρεται ολόκληρο το σώμα των δημοσιογράφων στην ελληνική κοινωνία», αναφέρει η ανακοίνωση. 


Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Παξινός παρέπεμψε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ τον πρώην υπουργό Μεταφορών Τ. Μαντέλη, για παράβαση του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας και ειδικότερα για αναξιοπρεπή συμπεριφορά. Ο Τάσος Μαντέλης έχει κληθεί μέχρι τις 8 Ιουνίου να παρέχει εξηγήσεις στα πειθαρχικά όργανα του Συλλόγου.
Πηγή: tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας