Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Νεάπολη

από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Μπορεί στη Σιάτιστα να πανηγυρίσουν για την έδρα του δήμου Βοΐου, όμως στη Νεάπολη που έχασε την έδρα επικρατεί κατήφεια και τα συναισθήματα είναι «οργή, θλίψη, και αγανάκτηση». Κυρίως τα έχουν βάλει με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους τους έχουν κηρύξει ανεπιθύμητους, καθώς τους θεωρούν άμεσα υπεύθυνους για την απώλεια της έδρας. 

Προχτές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στην Νεάπολη με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, ενώ αμέσως μετά την αναγγελία της απόφασης γιε μεταφορά της έδρας από την Νεάπολη στη Σιάτιστα, πραγματοποιήθηκε στις 11.30 το βράδυ έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος Νεάπολης Νίκος Αλμπάνης έκανε λόγο «για κατάφωρη αδικία σε βάρος της Νεάπολης» και κατήγγειλε ότι υφάρπαξαν την έδρα με δόλιους τρόπους». Έδειξε ως άμεσα υπεύθυνους τους βουλευτές, πλην του Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό των δημοτών της Νεάπολης. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο και πρώην δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης, κατήγγειλε ότι «εξαπάτησαν την κοινωνία, λαμβάνοντας μια απαράδεκτη απόφαση που δεν συνάδει με τα επιστημονικά κριτήρια του ΙΝΕ της αυτοδιοίκησης, που πρότεινε ως έδρα την Νεάπολη». Πρόσθεσε μάλιστα «μετά από έναν τέτοιο εμπαιγμό δεν μπορούν πλέον να συμβιώσουν οι δύο κοινωνίες της Νεάπολης και της Σιάτιστας». Να σημειωθεί ότι την ώρα της λαϊκής συνέλευσης έφτασε στο προεδρείο ένα φαξ από τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κασαπίδη. Ήταν το έγγραφο που υπόγραψαν οι τέσσερις ? πλην Κασαπίδη ? βουλευτές, οι οποία ζητούσαν ως έδρα του δήμου Βοΐου την Σιάτιστα. Το γεγονός αυτό αποδοκιμάστηκε από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι καταφέρθηκαν κατά των βουλευτών. Σε ψήφισμα που εκδόθηκε αναφέρεται: «Οι πολίτες του δήμου Βοΐου είναι αγανακτισμένοι και διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη στάση των βουλευτών, η οποία είναι αντίθετη στη βούληση της πλειοψηφίας του λαού». Το περιεχόμενο είναι ιδιαίτερα σκληρό για δύο βουλευτές, καθώς σημειώνεται ότι «οι πρωτεργάτες βουλευτές κ. Πάρις Κουκουλόπουλος και κ. Αλέξανδρος Αθανασιάδης οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να υφαρπάξουν την έδρα από την Νεάπολη. Οι βουλευτές του νομού με τις εμπρηστικές δηλώσεις εξωθούν σε αντιπαράθεση την κοινωνία του δήμου και διχάζουν τους κατοίκους του Βοΐου». Επίσης, ο Γ. Κασαπίδης έστειλε τη δική του πρόταση στην αρμόδια επιτροπή, με την οποία ζητούσε ως έδρα του δήμου Βοΐου την Νεάπολη ή τη δημιουργία δύο δήμων στο Βόιο. Έναν δήμο Βοΐου με έδρα την Νεάπολη και έναν δήμο Σιάτιστας με έδρα τη Σιάτιστα. Αμέσως μετά την λαϊκή συνέλευση και αφού είχε ανακοινωθεί επισήμως η αλλαγή της έδρας συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης, το οποίο αποφάσισε: την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας και την κάθοδο επιτροπής στην Αθήνα, σε μια ύστατη προσπάθεια να επηρεάσουν τις εξελίξεις και να ανατρέψουν την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Τέλος, όπως όλα δείχνουν δεν είναι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής και των δημοτών ακραίες κινητοποιήσεις, αλλά θα προσπαθήσουν να αναστρέψουν την δυσμενή κατάσταση με «νόμιμα μέσα».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πει κανεις!!! Κι εσείς φαίνεται, πέσατε θύματα μικρο-κομματικών και ψηφοθηρικών συμφερόντων! Κανένας από τέτοιους ανθρώπους δεν αξίζει να κυβερνά και να ορίζει τις τύχες ολόκληρων κοινωνιών, ανάλογα με τα γούστα τους και τα πρωσωπικά τους συμφέροντα!! Γι' αυτό, όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε ανθρώπους για να σας κυβερνούν, σκεφτείτε και κρίνετε πολύ σοβαρά ποιους θα ψηφίσετε!!!!

Το επάγγελμα "ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ" και η δυσοσμία που αναδύεται από ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, πρέπει να σταματήσει!

Πρέπει να βρούμε ΤΙΜΙΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥς και ανθρώπους με θέληση, που δε θα μας εκμεταλλεύονται, για να μας κυβερνούν από δω και πέρα!

Το Προφίλ μας