Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Πλήθος δημοτών Αιανής σε διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή των Ελλήνων

Δελτίο Τύπου 26-05-2010 
Με την παρουσία τους στην Αθήνα την Τρίτη το απόγευμα 25 Μαίου 2010 έξω από τη Βουλή , συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι του Δήμου Αιανής , αντιδρώντας στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, που προτείνει την κατάργηση του Δήμου και την ενσωμάτωση του στο διευρυμένο Δήμο Κοζάνης , σύμφωνα με το σχέδιο νόμου «Καλλικράτης». Εκατόν πενήντα Αιανιώτες κυρίως νέοι και νέες , με επικεφαλής το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και με τον συντονισμό της Επιτροπής Αγώνα, έδωσαν μαχητικό «παρόν» λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για τη διοικητική μεταρρύθμιση. 


Βροντοφώναξαν το αίτημα για την παραμονή του ιστορικού Δήμου Αιανής και έκαναν αίσθηση με την μαχητική τους παρουσία επί πεντέμιση ώρες. Διένειμαν στους εισερχόμενους στη Βουλή Βουλευτές όλων των κομμάτων έντυπο υλικό, με τα ψηφίσματα των λαϊκών συνελεύσεων και τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησαν την υποστήριξη τους. Πολλοί από αυτούς γνώριζαν πάρα πολλά για την ιστορικότητα της Αιανής και δεσμεύτηκαν πως θα το κάνουν. Οι βουλευτές του ν. Κοζάνης κ.κ Αθανασιάδης , Βλατής , Κουκουλόπουλος και Παπαδόπουλος , που ήρθαν και συνομίλησαν με τους συμπατριώτες τους , δεσμεύτηκαν στην υποστήριξη του αιτήματος του Δήμου Αιανής, εφόσον ο αρμόδιος Υπουργός δεχθεί να «ανοίξει» το χωροταξικό κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Ο Δήμαρχος Αιανής τους παρέδωσε κείμενο με το αίτημα του Δήμου Αιανής , που αφού το υιοθετήσουν , ζήτησε να το προωθήσουν στον κ. Ραγκούση. Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας , χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους , που επίμονα ζητούσαν την υποστήριξη της και είπε πως το συμφέρον της Αιανής ταυτίζεται με την πρόταση του Υπουργείου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμανατίδου και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κολοκοτρώνης χαιρέτισαν και αυτοί τους συγκεντρωμένους και δεσμεύτηκαν πως θα θέσουν στη Βουλή το αίτημα της κοινωνίας του Δήμου Αιανής. Ο Δήμαρχος Αιανής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταθόπουλος, Γκανάτσιος , Μαυροδήμος και Ντιντίνος , που αποτελούσαν την αντιπροσωπεία του Δήμου, παρακολούθησαν την έναρξη της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής και είχαν συναντήσεις με αρκετούς άλλους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες , προκειμένου να προωθήσουν το αίτημα . Συναντήθηκαν δε και με τις αντιπροσωπείες των Δήμων Βελβενδού και Νεάπολης και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις. Άποψη της αντιπροσωπείας του Δήμου μετά τα όσα συνέβησαν , είναι πως αν και για την ώρα δεν φαίνεται να «ανοίγει» το χωροταξικό , τελικά αυτό θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και δεν αποκλείεται στον νομό Κοζάνης να προστεθούν άλλοι τρεις Δήμοι , καθώς η πρόταση αυτή , φαίνεται η μόνη ρεαλιστική και συγκεντρώνει την υποστήριξη των περισσότερων παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν στη λήψη απόφασης.
Γραφείο Τύπου Δήμου Αιανής

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΤΖΕΛΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Αν είσαι άνδρας και θές διάλογο μόνο με το ονοματεπώνυμο και το τηλεφωνο σου κύριε ανώνυμε και επιεικώς ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΕ. Σεβάσου και εσύ και τόσοι άλλοι τον κόπο και την αγωνία μας.
Υ/Γ Προς τον διαχειριστή
Κανείς ανώνυμος αν θέλετε ποιότητα διαλόγου και πολιτες σοβαρούς. STOP στους θρασύδειλους που έχου υποβαθμίσει τα πάντα.

ΤΖΕΛΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΑΝΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 24613 52107

ai-vreS είπε...

Δήμαρχε και φίλοι,
λυπούμαστε για το παραπάνω σχόλιο. Δεν δημοσιεύουμε δεκάδες απαξιωτικά σχόλια, αλλά αυτό μας ξέφυγε.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι σίγουρος Δήμαρχε ότι διανεμήθηκαν όλα τα ψηφίσματα όλων των λαϊκών συνελεύσεων στους Βουλευτές έξω από τη Βουλή;

ΤΖΕΛΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

"Είσαι σίγουρος Δήμαρχε ότι διανεμήθηκαν όλα τα ψηφίσματα όλων των λαϊκών συνελεύσεων στους Βουλευτές έξω από τη Βουλή; "

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΙΕΝΗ ΑΓΩΝΑ . ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ! ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ/Σ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ!

ΔΗΜΟΣ ΑΙΑΝΗΣ

25 Μαίου 2010

Οι Δημότες Αιανής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και το Δημοτικό Συμβούλιο Αιανής :

Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση του Δήμου Αιανής.

Λέμε ΝΑΙ στην παραμονή του ιστορικού Δήμου Αιανής.

Εμείς οι δημότες Αιανής, που παραβρεθήκαμε και παρακολουθήσαμε όλες τις λαϊκές συνελεύσεις, τις τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, που πραγματοποιηθήκαν από την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 ως και χθες Δευτέρα 24 Μαίου 2010 και λάβαμε μέρος σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Δήμου μας αντιδρώντας μαζικά στην : «Ανακοίνωση της Κυβέρνησης για τη Χωροθέτηση των Δήμων - Πρόγραμμα Καλλικράτης»:

1.Διαμαρτυρόμαστε προς το Υπουργείο Εσωτερικών , διότι με το σχέδιο νόμου προτείνει την κατάργηση του Δήμου Αιανής και την ενσωμάτωση του στο Δήμο Κοζάνης στα πλαίσια του προγράμματος «Καλλικράτης».
Ο χαρακτηρισμός της Αιανής ως «ιστορική έδρα» του Δήμου Κοζάνης δεν μας ικανοποιεί και πιστεύουμε πως είναι άνευ ουσιαστικής αξίας .
2.Συμφωνούμε με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα , συμπαραστεκόμαστε , στηρίζουμε τις προσπάθειες τους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις , ώστε ο στόχος για την παραμονή του ιστορικού Δήμου Αιανής στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας να επιτευχθεί.
3.Πιστεύουμε πως η προοπτική για έναν ισχυρό , νοικοκυρεμένο και βιώσιμο Δήμο Αιανής , ικανό να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους δημότες και στους επισκέπτες του, να υλοποιεί τους αναπτυξιακούς του στόχους, αλλά και τους στόχους που θα θέτει η πολιτεία ,είναι εφικτή.
4.Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών και την κυβέρνηση και να επανεξετάσουν την απόφαση τους και να «διορθώσουν» την αδικία που προκάλεσαν στον Δήμο μας καθώς ο Δήμος Αιανής συστάθηκε το 1992 πριν τον Καποδίστρια για λόγους ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας (ΠΔ 269/28-08-1992 (ΦΕΚ 143 Τεύχος Α΄).
5.Ζητάμε από τους Βουλευτές να υιοθετήσουν την θέση μας και να τροποποιήσουν το άρθρο 1 του τελικού σχεδίου νόμου ώστε να παραμείνει στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας ο ιστορικός Δήμος Αιανής .


ΝΑΙ στην παραμονή του ιστορικού Δήμου Αιανής



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Μπορούν παρακαλώ πολύ να με ενημερώσουν οι διαχειριστές του blog γιατί τα σχόλια κάποιων τα δημοσιεύουν σε 1-2 λεπτά και άλλα δεν τα δημοσιεύουν καθόλου;

ai-vreS είπε...

Φίλε /η μας, τα σχόλια δημοσιεύονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από 1 λεπτό έως και (πολλές) ώρες. Εξαρτάται συνήθως από τη διαθεσιμότητα κάποιου διαχειριστή και φυσικά και από τον ... ΟΤΕ.

ai-vreS είπε...

Δήμαρχε,
μας ήρθε ερώτηση/σχόλιο γιατί δεν υπάρχει αναφορά στο ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης του Σαββάτου 22/5.


Φίλε /-η μας ιδού η ερώτησή σου (χωρίς τα υπονοούμενα), αν και άποψή μας είναι ότι μπορείς να ρωτήσεις τον κ. Τζέλλο αυτοπροσώπως. Η παρουσία του εδώ και οι πρόθυμες απαντήσεις του δείχνουν ότι πρόκειται για άνθρωπο επικοινωνιακό και ανοιχτό σε συζήτηση (έστω και με ανώνυμους...)

Ανώνυμος είπε...

Φανταζόμουν ότι ο λόγος ύπαρξης του blog σας είναι να δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες που το επιθυμούν να εκφράζονται, να διαφωνούν, να προτείνουν, να κρίνουν, με την προϋπόθεση όλα τα σχόλια να μην είναι υβριστικά και να μη θίγουν προσωπικά κάποιον.

Μάλλον έκανα λάθος!

Το σχόλιο μου περιείχε μια ερώτηση με δυο σκέλη και χωρίς κανένα υπονοούμενο. Ως υπονοούμενο μπορεί να το εκλάβει μόνο αυτός που αισθάνεται ένοχος για κάποιο από τα σκέλη του ερωτήματος.
Αν ήθελα να μιλήσω με τον κ. Τζέλλο προσωπικά, θα το έκανα χωρίς να χρειάζομαι την προτροπή σας. Το σχόλιο μου κατακρίνει τον κ. Τζέλλο θεσμικά και όχι προσωπικά.

Η πρόθεση μου είναι να ενημερωθούν όλοι για κάποια πράγματα που λαμβάνουν χώρα και αποσιωπούνται χάρη στον πολύ καλά στημένο επικοινωνιακό μηχανισμό του Δημάρχου. Θέλω να πιστεύω ότι δεν ανήκετε και εσείς σ'αυτό το μηχανισμό!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟΣΟ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ai-vreS είπε...

:-)
Φίλε /-η, σαφώς και προσκαλούμε την έκφραση των πολιτών και οι προϋποθέσεις που θέτεις είναι πάνω-κάτω αυτά που σκεφτόμαστε κι εμείς.

Τον κ. Τζέλλο δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά, ούτε γνωρίζουμε για κανέναν επικοινωνιακό μηχανισμό του.

Τα περί "παραζάλης του αγώνα" δεν αποτελούν υπονοούμενο; Εν πάσει περιπτώσει η ερώτησή σου τέθηκε, και ελπίζουμε να απαντήσει ο κ. Δήμαρχος.

Να σημειώσουμε ότι δεν έχουμε γνώση των ψηφισμάτων και λόγω τοπικού ενδιαφέροντος (Σέρβια, Βελβεντό, Καμβούνια) δεν παρακολουθήσαμε στενά τα τεκταινόμενα στην Αιανή.

Το Προφίλ μας