Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Στο επίκεντρο ο «Καλλικράτης»

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Το σχέδιο «Καλλικράτης» και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Νομό Κοζάνης βρέθηκαν στο επίκεντρο του προχθεσινού Νομαρχιακού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε παρουσία και κατοίκων από την Αιανή, τη Νεάπολη, αλλά και το Βελβεντο. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση τοποθετήθηκαν για το θέμα, χωρίς να υπάρξει σαφής απόφαση, σε μια συζήτηση που συνέπεσε, σχεδόν, με την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωνε στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής την επιλογή της Σιάτιστας και όχι της Νεάπολης για την έδρα του Δήμου Βοϊου. 


Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως τη σχετική ανακοίνωση έκανε στο Σώμα, αφού είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση, ο ίδιος ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, ο οποίος μίλησε και για την ονομασία σε Δήμο Σερβίων-Βελβεντού.
Μιλώντας λίγο νωρίτερα στους δημοσιογράφους, ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής ανέφερε πως «προσωπική μου θέση είναι πως το Νομαρχιακό Συμβούλιο αντιπροσωπεύει το σύνολο των κοινωνιών του Νομού και συνεπώς δεν μπορεί να πάρει θέσεις που οδηγούν σε εντάσεις και οξύνουν καταστάσεις…Είμαι ανήσυχος για την πόλωση που έχει δημιουργηθεί γιατί είμαστε κοινωνίες που διαχρονικά έχουμε πορευτεί μαζί και το κρίσιμο στοίχημα είναι να συνεχίσουμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του αύριο. Πάντως, το μείζον είναι οι όποιες αποφάσεις παρθούν να είναι διαφανείς και να έχουν κοινά κριτήρια».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ιορδάνης
Ανδρέαδης κατηγόρησε την πλειοψηφία για καθυστέρηση στη συζήτηση περί της διοικητικής μεταρρύθμισης λέγοντας πως «Ίσως μιλάμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Ήταν ευθύνη της πλειοψηφίας και του Νομάρχη ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο ποτέ δεν πήρε θέση για τον “Καλλικράτη” επί της ουσίας αλλά και για το χωροταξικό. Τώρα εκ των υστέρων ίσως δεν έχει νόημα».
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μητσιάκος επανέλαβε για μια ακόμη φορά την αρνητική του άποψη για τον «Καλλικράτη», λέγοντας πως «είμαστε ριζικά  αντίθετοι στο σύνολο του, γιατί θεωρούμε πως είναι συνέχεια των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση σε σχέση με όλα τα οικονομικά ζητήματα και με στόχο  να εκσυγχρονίσει περαιτέρω την αντιλαϊκή πολιτική».
Στην ίδια, επίσης, συνεδρίαση αποφασίστηκε πως η Νομαρχία Κοζάνης θα προχωρήσει σε μελέτη βιωσιμότητας του οικισμού του Μαυροδενδρίου, ο οποίος γειτνιάζει με την υπό απαλλοτρίωση περιοχή της Ποντοκώμης: «Ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχουμε πάρει απόφαση να στηρίξουμε και τις κοινωνίες που υφίστανται τις επιπτώσεις της βαρβαρότητας. Σε αυτά τα πλαίσια θα εκπονήσουμε μελέτη βιωσιμότητας για τον οικισμό του Μαυροδενδρίου, δεδομένου ότι από την επέκταση του ορυχείου της ΔΕΗ στη νέα περιοχή, δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Δακής.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΕ ΤΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΑΝ 2 ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΑΝ 3 ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ .ΕΛΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΠΑΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ, ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 70 ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΑΙΑΝΗΣ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΑΜΕ ΟΛΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΑΝΕ ΠΩΣ ΕΒΡΕΧΕ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ. G.S.

Ανώνυμος είπε...

3"46 μεσα στα σερβια βγαινει το πασοκ εδω και 30 χρονια πρωτο σε ψηφους , αλλα αυτο ερχετε σε αντιθεσι με αυτα που λενε οι βελβεντινοι οτι δλδ για λογους πολιτικους δλδ τα σερβια σινενοθηκαν κατα καποδιστρια , δλδ το πασοκ που ηταν κυβερνηση εκεινη την περιοδο ηθελε να χασει τα σερβια σαν πρασινο δημο και απο εκει και επειτα βγαινει η νδ? στο λεει ενας πασοκτζης κοκαλο η μαλλον πρωην κοκαλο γιατι δεν υπρχει πλεον οθτε πασοκ ουτε νδ . τελειωσαν οι ιδεολογιες. βελβεντινοι φασκετε και αντιφασκετε.

Σ.Δ. είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΑ 2-3 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ 4-5 ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΥΣ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!

Σ.Δ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ?ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΝ ΧΑΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Η ΑΙΑΝΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΟΟΟΟΟΟ 1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Η 2 ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 46 ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΖΕΛΛΟΥ.G.S.

Το Προφίλ μας