Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Σήμερα η συνέλευση της ΤΕΔΚ-Νέες κινητοποιήσεις στην Αιανή!

του Παν. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή, έκτακτη γενική συνέλευση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κοζάνης, η οποία θα συνεδριάσει στις 4.30 το απόγευμα στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων για να συζητήσει περί του σχεδίου «Καλλικράτης» και της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας. Τα 157 συνολικά μέλη της ΤΕΔΚ θα κληθούν, λογικά, να αποφασίσουν για τον αριθμό των Δήμων που θα προτείνει η ΤΕΔΚ Κοζάνης στην ΚΕΔΚΕ και στο Υπουργείο Εσωτερικών, με το αποτέλεσμα της αναμενόμενης (εάν όλα πάνε καλά) ψηφοφορίας να αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον.


Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η πρόταση για τη δημιουργία των τεσσάρων Δήμων στο Νομό Κοζάνης, κάτι που, φυσικά, θα προκαλέσει την αντίδραση του Βελβεντού και της Αιανής, αλλά και, ενδεχομένως, και άλλων Δήμων που ζητούν, πλέον, την αυτονομία τους. Φυσικά, με ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις των αιρετών από Δήμους, τα Δημοτικά Συμβούλια των οποίων ζητούν με αποφάσεις τους να παραμείνουν ανεξάρτητοι, καθώς η διπλή ιδιότητα δημοτικού συμβούλου και μέλους της γενικής συνέλευσης της ΤΕΔΚ δημιουργεί διλήμματα και ερωτηματικά. Πάντως, στη σημερινή συνέλευση θα είναι παρόντες και δημότες από την Αιανή, σύμφωνα και με σχετική απόφαση της εκεί Συντονιστικής Επιτροπής, ενώ ανοιχτό εμφανίζεται το ενδεχόμενο παρουσία δημοτών και από άλλες, ενδεχομένως, περιοχές.
Χθες το βράδυ, πάντως, αναμενόταν να συνέλθει η Συντονιστική Επιτροπή του Δήμου Βελβεντού, προκειμένου να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν σήμερα ο δήμαρχος και τα υπόλοιπα μέλη της ΤΕΔΚ από το Βελβεντό, το οποίο παραμένει αυτόνομο, σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, στη σημερινή συνέλευση αναμένεται να συζητηθεί και να αποφασιστεί και η πρόταση της ΤΕΔΚ για την έδρα του Δήμου Βοΐου.


Κατάληψη στο Μουσείο ΑιανήςΣτο μεταξύ, χθες το πρωί δεκάδες κάτοικοι και μαθητές από τα σχολεία της Αιανής απέκλεισαν για τέσσερις ώρες το Αρχαιολογικό Μουσείο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να συνενωθεί ο Δήμος Αιανής με το Δήμο Κοζάνης. Τα σχολεία της περιοχής ήταν ανοιχτά, αλλά οι μαθητές, με δική τους πρωτοβουλία, αποφάσισαν για δυο ώρες να μεταβούν στο χώρο του μουσείου. Εκεί ο δήμαρχος Αιανής Γιώργος Τζέλλος απηύθυνε μήνυμα συμμετοχής και στις νέες κινητοποιήσεις, ενώ σημείωσε πως ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το ραντεβού στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, το οποίο ίσως πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη. Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς στην Αθήνα και δημοτών της Αιανής, ενώ, χθες, ο δήμαρχος Γιώργος Τζέλλος απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Κοζάνης, ζητώντας να αποφασιστεί στη σημερινή γενική συνέλευση η πρόταση για την αυτονομία της Αιανής.


Η επιστολή του δημάρχου Αιανής στην ΤΕΔΚ
Ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου Αιανής Γιώργου Τζέλλου προς τον πρόεδροπ της ΤΕΔΚ Σάββα Ζαμανίδη έχει ως εξής: «Κύριε Πρόεδρε & κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ,
Μετά την κατ΄ επανάληψη γνωστοποίηση σε σας - γραπτά και προφορικά -της θέσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιανής για τη χωροθέτηση των Δήμων στα πλαίσια του προγράμματος «Καλλικράτης , σας διαβιβάζω για ενημέρωση σας το κείμενο του ψηφίσματος της Λαϊκής Συνέλευσης δημοτών Αιανής, που έλαβε χώρα στις 29 Απριλίου 2010, καθώς και τα δελτία τύπου για τις νέες λαϊκές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 30Απριλίου & 05 Μαίου 2010 και για όσα ακολούθησαν.
Το αίτημα μας για την παραμονή του ιστορικού δήμου Αιανής στο νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας είναι πάνδημο και παρακαλώ να τεθεί ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ/Σ και να υποστηριχθεί με τη λήψη σχετικής απόφασης. Στη δε Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 12 Μαίου 2010 να το θέσετε υπόψη των αντιπροσώπων.
Για όσους τυχόν από εσάς δεν γνωρίζετε , σας ενημερώνω πως η ιστορικότητα της Αιανής δεν είναι απλά και μόνο η άποψη μας για τον τόπο μας , αλλά είναι απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας από το 1992, όταν με Προεδρικό Διάταγμα (269/28-08-1992 (ΦΕΚ 143 Τεύχος Α΄) η τότε κοινότητα Αιανής αναγνωρίστηκε ως Δήμος «για λόγους ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας».
Προφανώς γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις και θέλουμε και την ΤΕΔΚ συμπαραστάτη. Ο νομός Κοζάνης και ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία έχουν ανάγκη από αυτό που σημαίνει και εκπέμπει η Αιανή.
Εύχομαι και ελπίζω έστω και την ύστατη ώρα η νεότερη θέση σας να είναι καλύτερη της αρχικής.

Ο Δήμαρχος Αιανής
Γεώργιος Τζέλλος».

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Π ΠΛΙΑΤΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΒΕΝΔΙΝΟΣ? ΟΛΟΙ ΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ, ΟΤΙ Ο ΒΕΛΒΕΝΔΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΓΩΝΑ Κ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ. ΜΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ. ΤΟΝ ΒΑΠΤΙΣΑΝ ΟΡΕΙΝΟ ΔΗΜΟ ΞΑΦΝΙΚΑ. ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΑΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΟΝΤΩΣ ΥΠΗΡΞΕ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Ο Πλιάτσιος εχει καταγωγήν εκ Κρόκου, αλλά δημοσιογραφικώς είναι λίαν...Βελβεντινός! Ανέκαθεν υποστήριζεν την Ανεξαρτησίαν του Βελβεντού και δημοσίως εξέφραζεν τον θαυμασμόν του για την υψηλήν παραγωγικότηταν του λαού του Βελβεντού και σαφώς ήτο ένθερμος υποστηρικτής του κ Στεργίου, για τον αγώνα που έκανε για την αυτονομίαν...
Γενικώς ο Πλιάτσιος εις τα σχόλιαν του, ήτο ευμενώς υπέρ της Ανεξαρτησίας Βελβεντού και ουδέποτε εδειχνε φιλικά αισθήματα πρός τα Σέρβια, τα οποία έχει να επισκεφθεί πρό...αιώνος!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν λεμε Σέρβια εννοούμε και τα Δημοτικά Διαμερίσματα;;;; Για να ξέρω να απαντησω απο πότε εχω να ερθω...Βρε παιδια, αυτο είναι το θεμα;;;;;


Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

To θέμα είναι οτι εσυ Πλιάτσιο είσαι Βελβεντινός.Ηξερες απο πολύ νωρίτερα οτι ο Βελβεντός θα μείνει δήμος και δεν το έλεγες δημόσια.Ηθελες πάντως και η Αιανή να πάει Κοζάνη.
Γιατί κράτησες μυστικό, αυτό που ηξερες;

Ανώνυμος είπε...

Μια ερωτηση στο κ Πλιατσιο. Αν μαζι με το Βελβεντο, αλλοι 300 δημοι σε ολη τη χωρα εκαναν μεγαλο "αγωνα", οπως ισχυριζεται, θα υπηρχαν για ολες τι περιπτωσεις, τετοια αποτελεσματά? Ανεξαρτητα κρατιδια παντου? Πως θα λειτουργουσε τοτε η μεταρρυθμιση του κρατους? Θα ηταν μια αποτυχια, το ολο εγχειρημα.

Ανώνυμος είπε...

Στα Σέρβια ο Πλιάτσιος δεν ερχεται γιατί ντρέπεται.Πως θα εμφανισθεί στην Κεντρική ΠΛατεία, στο Δημαρχείο;

Ανώνυμος είπε...

Mπορεί ναρθεί όμως Μεταμφιεσμένος και να μην το καταλάβει κανείς...

Ανώνυμος είπε...

Ο ουσιαστικός λόγος που δεν μπορεί ναρθεί στα Σέρβια, είναι οτι ντρέπεται απο τον Δήμαρχο.Τον ειχε υποσχεθεί συνέντευξη και δεν εγινε ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

GIATI NA MIN ER8EI? TI EKANE PALI?

Ανώνυμος είπε...

Τι έκανε;
Παρασκηνιακά όλο αυτό το διάστημα υποστήριξε τον ανένδοτο αγώνα του Βελβεντού εις βάρος των Σερβίων. Τα σχόλια του παντού και στον Π Λόγο, αφηναν πάντοτε υπαινιγμούς για τα Σέρβια, που είναι καταχρεωμένα και τώρα δυσκολεύεται να αντικρύσει τον δήμαρχο και τους κατοίκους φυσικά.Αισθάνεται ντροπή και νοιώθει αμηχανος, μόνο με την σκέψη του, πώς να πάω (ο ιδιος) στα Σέρβια...

Ανώνυμος είπε...

δεν νομιζω βρε παιδια να υποστηριζε κανεναν βελβεντινο απλα ειναι δυσκολη η θεση του!!φυσικα και γνωριζει οτι ο βελβεντος ειναι δημος σερβιων,και ακομα δεν κριθηκε τιποτα απολυτος,αν αποφασισουν αναιτια να μεινει οριστικα ανεξ.δημος ενα μερος 3000 κατοικων που ολες οι υπηρεσιες του ειναι σερβια τοτε ναι θα ναι ενα μεγαλο σκανδαλο για την κυβερνηση!!κοντη η νυφη..

Ανώνυμος είπε...

1. Εχετε δικιο...δεν τολμω να ερθω στα Σερβια. Και δεν μου μιλαει ο δημαρχος...
2. Για τον φιλο 1.12 μονο. Η θεση μου, παγιως και εδω μεσα, ηταν για 4 Δήμους. Και το ai-vres το γνωρίζει. Από τη στιγμη που εγινε Δήμος το Βελβεντό, σημερα δικαιουται να παραμεινει. Θα ειναι μεγα λαθος να αναιρεσει την αποφαση του το Υπουργειο.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Αντε και του έπαιρνε ο Π.Π συνέντευξη του δημαρχούκου. Αντε και του έδινε απο πρίν τις ερωτήσεις για να του ετοιμάσουν τις απαντήσεις. Αντε και έλεγε τις γνωστές αρλούμπες του με τα καταπληκτικά ελληνικά του. Τί θα γινοταν δηλαδή; Θα γινόμασταν σοφότεροι; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

''Από τη στιγμη που εγινε Δήμος το Βελβεντό, σημερα δικαιουται να παραμεινει. ..''Π.Π
------------------------------
Η απόλυτη επιβεβαίωση της παρασκηνιακής υποστήριξης ΠΠ στον ανένδοτο αγώνα Βελβεντού για ανεξαρτησία.Με διπλωματικό και μυστικοπαθή τρόπο, ο έγκριτος δημοσιογράφος στήριξε στό έπακρο τον Βελβεντό και τωρα δημόσια το παραδέχεται.
Και αυτό σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να επισκεφθεί τα Σέρβια, και να αισθάνεται ντροπή, για την περίεργη ταχτική που ακολούθησε σε βάρος του δημάρχου Σερβίων, στον οποίο υποστήριζε την δημιουργία του μεγάλου δήμου Σερβίων και με την ενσωμάτωση Βελβεντού.
Οσο για την συνεντευξη, και να ηθελε ο Πλιάτσιος τώρα να την πάρει, ο δήμαρχος Σερβίων δεν ποτέ διατεθειμένος να την παραχωρήσει...
Και μάλιστα, το αίσθημα ντροπής του Πλιάτσιου απέναντι στο δήμαρχο είναι τόσο μεγάλο, που ψυχολογικά...έχει καταρεύσει.Δεν εχει καθόλου διάθεση, παρουσιάζει ανορεξία και δεν μπορεί να κοιμηθεί...

Ανώνυμος είπε...

Επίσης η ενδυματολογική του παρουσία και τηλεοπτικώς για τον Πλιάτσιο, δεν είναι η καλυτέρα! Η τηλεοπτική του εικόνα δείχνει την κούραση και την ταλαιπωρία που ασθάνεται απο τους επικριτές του, ο λόγος του εγινε πολύ άτονος και η δημοσιογραφική του αρθρογραφία πολύ κουραστική.
Εγινε περισσότερο εσώκλειστος και δεν ανοίγεται καθόλου στον κοινωνικό του περίγυρο.
Με συνέπεια να μην εχει πλέον ζωντάνια στην καθημερινότητα του και να μην βγαίνει ούτε για καφέ στο κέντρο της Κοζάνης.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΟΛΙΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΙΑΤΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ;

Ανώνυμος είπε...

Το τι είναι ο καθένας να μην σε νοιάζει.
Σημασία εχει οτι ο επωνυμος δημοσιογράφος έχει αλλάξει ριζικά το τελευταίο 24ωρο.
Η ψυχολογικά του συμπεριφορά εχει καταπλήξει τους δίπλα του, με την υψηλή αδιαθεσία που παρουσιάζει.Το χαμόγελο του εχει εξαφανισθεί και είναι βαθύτατα συλλογισμένος στον εαυτό του.
Δεν μιλάει πολύ και νοιώθει κουρασμένος για όλα.
Προτιμά να είναι μόνος του και να μην ασχολούνται μαζί του....

Ανώνυμος είπε...

Α ρε κουφάλα παραθυράκια, πάλι σε διατεταγμένη υπηρεσία είσαι!!!

Ανώνυμος είπε...

DEN THELETE TON Π.Π. STA STO XWRIO SAS TA SERVIA. E KAI?? KAI NA TON THELATE THA ERXOTAN? YPARXEI KANEIS POU ENOXLITE AN DEN PAEI SE ENA XORIO SAN TA SERVIA? EINAI OTI XEIROTERO EXOUME STO NOMO. KAI ESEIS GIATI DEN TON THELETE? TO VELVENTO GIATI TO THELETE? KAMIA KALI KOUVENTA DEN THA PEITE GIA KANENAN? DEN VLEPETE POU DEN SAS THELOUN POUTHENA? DEN NTREPESTE? KRIMA! TETOIO XALI DEN YPARXEI ALLOU POUTHENA!

Ανώνυμος είπε...

Μην μασάς ρε Π.Π. Αν και πολλά απο αυτά που λές με εξοργίζουν και πολλές φορές σε έχω κριτικάρει εδώ μέσα ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ. Αν μπορούσαμε και εμείς ας είχαμε τα κάκαλα να βγαίναμε σε ένα γυαλί, να παίρναμε θέση πάνω στα διάφορα ζητήματα της περιοχής και να ακούγαμε μετά τον ανώνυμο εξάψαλμο απο τον κάθε πικραμένο. Γι΄ αυτό σου λέω ασε μας εμάς τους πικραμένους του καναπέ και ΠΡΟΧΩΡΑ.
ΥΓ. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια οτι δεν θα συνεχίσω να σε ΄΄πυροβολώ΄΄ ανώνυμα οταν κρίνω οτι ΄΄ξεφεύγεις΄΄.....

Ανώνυμος είπε...

KANENAS DEN THELEI NA PAEI STA SERBIA. KANENAS. APOLYTWS KANENAS. GIATI ARAGE PERHFANOI SERBIOTES? THA KANETE KAMMIA AYTOKRITKH H THA SAS FTAIGEI MONIMA TO VELVENTO? POU DEN TO THELATE OPWS LETE!!!

Το Προφίλ μας