Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Βροντερό και χωρίς αιδώ το "οχι" απο τα ορεινά της Βουλής.

Του Γιάννη Πολίτη απο τα ΝΕΑ.
Ηταν ο ηγέτης της Δεξιάς που αγαπήθηκε- ίσως - όσο και ο θείος του από τους ψηφοφόρους τους. Ηταν νέος, οικείος, άμεσος και τους έδινε ελπίδα για πολυετή παραμονή της συντηρητικής παράταξης στην εξουσία.
Τους παράτησε όλους σε μια νύχτα. Παρέδωσε αμαχητί την εξουσία, οδήγησε στη συντριβή και την ταπείνωση την παράταξή του και ακόμη δεν έχει δώσει μια εξήγηση σε εκείνους που τον πίστεψαν.
Χθες ο Κώστας Καραμανλής είχε μια μοναδική ευκαιρία να πει δυο λέξεις για να καταλαγιάσει την οργή των δεξιών στο πρόσωπό του. Θα ήταν αρκετό να πει δυο φράσεις και μια συγγνώμη για όσα βαρέθηκε να κάνει, για όσα δεν κατάλαβε, για όσα φοβήθηκε, για όσα τον εξαπάτησαν υπουργοί και συνεργάτες και για όσα πήρε ο ίδιος τις λάθος αποφάσεις.
Και μετά τη συγγνώμη, να ψήφιζε «ναι» στα μέτρα, για τα οποία και ο ίδιος ζήτησε αιφνιδιαστικά τον Οκτώβριο νέα εντολή από τον λαό για να τα εφαρμόσει. Αντί γι΄ αυτό, στριμώχτηκε στα «ορεινά» της Βουλής και ψήφισε «όχι». Το έκανε για να πειθαρχήσει στην κομματική γραμμή; Αστεία πράγματα. Ποιος μπορεί να διαγράψει από τη Ν.Δ. τον σχεδόν επί 13 χρόνια ηγέτη της και πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα λέγεται Κώστας Καραμανλής; Αλλη μία ευκαιρία πήγε χαμένη.

Και για να μήν ξεχνάμε.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές εδώ μέσα. Ο Καραμανλής έχει ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ευθύνες.

Αλλά έως το να του φορτώνουν και την πασοκική λεηλασία 1981-2004 πάει πολύ.

Με αφορμή σχετικό άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην «Καθημερινή» (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_07/05/2010_400038) ο «Προφήτης» έστειλε το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα στον ίδιο. Δεν γνωρίζουμε την απάντηση.

Σας προκάλεσε μέγα τρόμο ο Καραμανλής.

Γι’ αυτό τον δυσφημείς με κάθε ευκαιρία.

Βασικός μέτοχος.

Αναφορά Νταβατζήδων.

ΟΧΙ στο Ανάν.

ΟΧΙ μοίρασμα Αιγαίου.

ΟΧΙ στο Μακεδονικό.

Βέτο στα Σκόπια.

Άνοιγμα στους Κινέζους.

Επαφή στην Αίγυπτο για την ΑΟΖ.

Ενεργειακή ανεξαρτησία.

Αγωγός.

Οι δικοί σου ήθελαν να τα κλείσει όλα ο Καραμανλής και να μείνει στην Ιστορία ως “ο άνθρωπος που πούλησε την Ελλάδα”.

Να’ ρθει μετά ο εκλεκτός τους ο Γιώργος να τα υλοποιήσει, με το πολιτικό άλλοθι : “αυτά παρέλαβα, ο άλλος τα υπέγραψε”.

Δεν σας έκανε το χατίρι, ήταν πιο ευφυής και είχε διδαχτεί από τη Ζυρίχη.

Πήρε τα μηνύματα.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Υποκλοπές.

Φωτιές.

Δεκεμβριανά 2008.

Το επόμενο θα άγγιζε την οικογένειά του.

Πολύ πριν εκπέσει από “καταλληλότερος” στα ανέκδοτα που λέγονται δημοσκοπήσεις είχες γράψει : “με την παρούσα κυβέρνηση έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο βελτίωσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και μόνο με μια νέα κυβέρνηση θα δημιουργούταν καινούρια δυναμική”.

Μόνο που δεν ζήτησες να παραιτηθεί ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός.

Υπό εκβιασμό με αφορμή τον Πρόεδρο, στο μέσο μιας παγκόσμιας κρίσης, αφού ενημερώθηκε από τον Διοικητή της ΤτΕ είπε την αλήθεια στο λαό και προκήρυξε εκλογές.

Πάλεψε εντελώς μόνος του στην προεκλογική περίοδο.

Αναγνώρισε την ήττα και την πολιτική ευθύνη και αποχώρησε.

Κι έρχεσαι εσύ να ζητήσεις να απολογηθεί επειδή παρέλαβε τη βόμβα της παπανδρεϊκής 25ετίας και δεν μπόρεσε να την απασφαλίσει, για να τον εξευτελίσετε πλήρως.

Δυστυχώς για σένα δεν συλλαμβάνεις τα μηνύματα των καιρών.

Άκουσε. Σε λίγο καιρό:

Ο Π…… θα πουλάει τσατσάρες στα φανάρια.

Εσύ θα μοιράζεις προκηρύξεις της Β’ Πανελλαδικής (Revived)

Και η εφημερίδα σου, είσαι και μέτοχος, θα πηγαίνει απ’ ευθείας στην ψαραγορά, όχι στα περίπτερα.

Προφήτης

Ανώνυμος είπε...

Χθες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι θα πρέπει να φύγουμε από ένα πολιτικό σύστημα που έχει υποταχθεί στον αυτοσυντηρητισμό του και που σε τελική ανάλυση μας έφερε εδώ που μας έφερε και επιπλέον είπε ότι στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που θα γίνει την Δευτέρα, θα θέσει για συζήτηση θέματα για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αυτό εδώ το blog έψαξε και βρήκε κάποιες παλιές προτάσεις που είχε κάνει ο Αντώνης Σαμαράς κάπου στα τέλη του 1994.

Θέλουμε λοιπόν να είναι οι αναγνώστες μας ενημερωμένοι και γνώστες κάποιων πραγμάτων, που δεν μπορούν να τα βρουν αλλού.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς είχε κάνει συνολικά 20 προτάσεις. Αυτές όμως που έχουν άμεση σχέση με Συνταγματική αναθεώρηση είναι οι εξής:

1) Απευθείας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό,

2) Θέσπιση ορίου πρωθυπουργικής θητείας το πολύ δύο τετραετίες,

3) Μείωση των βουλευτών σε 200,

4) Διαχωρισμός εκτελεστικής με τη νομοθετική εξουσία, μέσω της ασυμβίβαστης ιδιότητας υπουργού και βουλευτή,

5) Συγκρότηση 15μελούς Κυβέρνησης από μη βουλευτές και ανασύνταξη των Υπουργείων.

6) Κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών,

7) Κατάργηση του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών.

8) Εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από το ίδιο το δικαστικό σώμα και όχι από το Υπουργικό Συμβούλιο

9) Συναίνεση για ένα νέο πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων με διαφάνεια και ευθύνη ουσιαστικής προσφοράς στο δημοκρατικό πολίτευμα.

Διαβάζοντας κανείς τις πιο πάνω παλιές προτάσεις του πολιτικού Αντώνη Σαμαρά, διαπιστώνει δύο πράγματα:

1) Πόσο μπροστά έβλεπε…. από τότε αυτός ο πολιτικός άνδρας. Βέβαια στο κατεστημένο δεν άρεσαν αυτά που τότε είπε και τον απέβαλαν από το πολιτικό σύστημα. Έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει τώρα. Η σύγκρουση τώρα θα είναι σκληρή.

2) Ότι όταν ένας άνθρωπος έχει στο DNA του τη δημοκρατικότητα και την ανυπακοή στο κατεστημένο, αυτό το πράγμα δεν αλλάζει, όσα χρόνια και να περάσουν.

Έχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο που η κρατικοδίαιτη ολιγαρχία της χώρας με τα ΜΜΕ που διαθέτει, θα προσπαθήσει να αποδομήσει τον Αντώνη Σαμαρά. Χθες είχαμε το πρώτο φαινόμενο συμπόρευσης βουλευτού με τα κελεύσματα του κατεστημένου πολιτικού συστήματος. Πληροφορίες μας λένε ότι σε μεταγενέστερο χρόνο θα έχουμε μια συνεχή φυλλορροή βουλευτών και στελεχών εκπροσώπων της οικογενειοκρατίας και των μηχανισμών της για να δημιουργηθούν διαλυτικά φαινόμενα στη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα συνεχείς κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις και διόγκωση του θέματος από τα ΜΜΕ.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει ο λαός της Νέας Δημοκρατίας.

Αναρωτιόμαστε: Θα τον οδηγήσουν τα ΜΜΕ σαν πρόβατο; ή θα αναλάβει ο ίδιος ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας πρωτοβουλία ζωής;;;

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/05/blog-post_07.htm

Ανώνυμος είπε...

Ey8ines exi kai para exi o Karamanlis kai olokliro to politiko paraskinio ton 300, Omos ey8ines exi kai o neos pro8ipourgos o opios edose gi kai idor prokimenou na analabi pro8ipourgos, o opios de simfonise se tipota apo ta osa i8ele na perasi o karamanlis, o opios fonazi kai egiotane oti exi sxedio gia na bgoume apo tin krisi. Distixos ola katereysan xa8iakne oi elipdes to orama tou Giorgou o opios mas paredose sto DNT xoris kamia ali epilogi, kai den to ekane ey8eos amesos meta tin eklogi afise na ftasi i Ellada sto amin na tin xreosi epipleon me tous adexious tou xirismous kai na tin odigisi stin katastrofi. Dialexe ton eykolo tropo, ton tropo pou me tin boi8ia ton MME anastrefete proeklogikos me tin plisi egefalou kai tis pseytikes dimoskopisis, den agikse 1) ta yperkerdi ton trapezon, 2) ta yperkerdi ton polie8nikos 3) ta yperkerdi ton offshore eterion, 4) ta xreei pros to dimosio ton MME. O laos edose to minima tis proales xriastike na xasoune tin zoi tous 3 sinan8ropi mas, isos tin epomeni fora na xa8oune perissoteroi kai ayto 8a simbi poli sidoma otan ta metra perasoune stin tsepi tou Ellina, otan ta esoda tou den 8a ftanoune na plirosi ta stegastika dania, otan oi trapezes 8a arxisoune tis katasxesis, otan den 8a exi na spoudasi to pedi tou. Tote i Kyvernisi 8a probei kai se nea metra opote to kapsimo tis voulis 8a einai monodromos gia ton Lao.

Ανώνυμος είπε...

Γράψε Ελληνικα 11.22...

Ανώνυμος είπε...

Δεν βαρεθήκατε να αναμασάτε την τσίχλα της οικογενειοκρταίας προκειμένου να στηρίξετε τον Σαμαρα; Τον εγγονό του παλιού βουλευτή Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Ζάννα, τον ανιψιό του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ Γεωργίου Σαμαρά ,τον δισέγγονο της Πηνελόπης Δέλτα και τον τρισέγγονο του Εμ. Μπενάκη ( ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Ιωνα Δραγούμη, για να μην ξεχνιόμαστε) ; Αν αυτό δεν είναι οικογενειοκρατία τότε τί είναι ρε θαυμαστή της Νέας ΠΟΛ.Α του Σαμαρά; Αν αυτό δεν είναι πιστή εφαρμογή του νεοελληνικού σαλικού νόμου τότε τί είναι; Αλλάξτε λοιπόν τροπάριο και αφήστε τα ΄΄ευκολα΄΄ επιχειρηματα. Η πολιτική είναι πολύ πιο δύσκολη επιστήμη ( ή τεχνη) απ΄ οτι φαντάζεστε....

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΔΕΝ ΖΗΤΑ.
ΕΝΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗς ΝΔ.


φίλε 2:25 μ.μ
Όσο για τον ΣΑΜΑΡΑ,
είναι εγγονός παλιού βουλευτή ,
ανιψιός πρώην βουλευτή,
και ΚΥΡΙΩΣ
δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα
επομένως
ΞΕΡΕΙ τι σημαίνει ΠΟΛΙΤΙΚΗ και πως να χειριστεί ΘΕΜΑΤΑ
ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ τα θεωρείς????

Ανώνυμος είπε...

Κάνα σχόλιο επι της ουσίας κοματόσκυλο 2.25 εχεις να κάνεις;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που περιγράφεις φίλε 4.47 είναι ο ορισμός της οικογενειοκρατίας και της ελέω οικογενειακής παράδοσης πολιτεία. Δεν μπορείς λοιπόν στην περιπτωση Σαμαρά να αποθεώνεις την οικογενειακή παράδοση, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα και ως κριτήριο πολιτικής ικανότητας, και στην περίπτωση άλλων πολιτικών ( Σαμαράς, καραμανλής, Παπανδρέου) να την απαξιώνεις και να την στηλιτεύεις. Οσο τώρα για το αρχικομματοσκυλο 4.59 ουδέν σχόλιο επι της ουσίας. Επι της μακακίας που σε δέρνει ίσως αναφερθώ εν ευθέτω χρόνω....

Ανώνυμος είπε...

Εννοούσα φσυικά Μπακογιάννης, Καραμανλή και Παπανδρέου

Το Προφίλ μας