Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι 9.309 «κόκκινοι» ΑΦΜ και το Μαξίμου

Ένα νέο αποκαλυπτικό e-mail που δείχνει πως η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει πολλές πτυχές οι οποίες δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Σημανδράκος, που είχε διατελέσει πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ την περίοδο 2022-2023, στις 30 Ιουνίου προς την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Σύμφωνα με αυτό, στις πληρωμές του 2023 δεν εντάχθηκαν τελικά 9.309 ΑΦΜ, που δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας για την επιδότηση, με το 63% μάλιστα να προέρχονται από την Κρήτη.

Στο e-mail περιλαμβάνονται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και δύο επιστολές – ενημερωτικά σημειώματα προς τον τότε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Γ. Μπρατάκο, που τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενταχθούν επίσης στη δικογραφία της υπόθεσης.

Από το υλικό της αλληλογραφίας, το οποίο αναμένεται να διαβιβασθεί στη Βουλή, προκύπτει πως το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε ότι στις πληρωμές των ενισχύσεων του 2023 δεν εντάχθηκαν οι «δεσμευμένοι» ΑΦΜ, δηλαδή εκείνοι οι «κόκκινοι» ΑΦΜ που δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο κ. Σημανδράκος είχε ενημερώσει δηλαδή το πρωθυπουργικό γραφείο με διαδοχικά σημειώματα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, κάτι που δείχνει πως το Μαξίμου γνώριζε το θέμα των «κόκκινων» ΑΦΜ και αφότου ενημερώθηκε συναίνεσε στο μπλοκάρισμα.

H συνέχεια εδώ:

https://www.kathimerini.gr/politics/563692840/opekepe-oi-9-309-kokkinoi-afm-kai-to-maximoy

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από το Δήμο μας υπάρχουν ΑΦΜ Ευάγγελο????Μήπως?????

Ανώνυμος είπε...

Έλα πέστε μας ότι ο ΒΣ αναρριχήθηκε αξιοκρατικά ανεξάρτητα και αδέσμευτα!!!!!! Αχαχαχαχα στο μεταξύ η έρευνα περιλαμβάνει τα χρόνια του και η πρώην αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ λέει διάφορα

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Σχολιάζει ο Ελευθερίου στο FB, λέει ότι κάτι δεν πάει καλά στην Ελλάδα και χρειάζεται μία στροφή όπως φαίνεται στην φώτο του η γέφυρα Σερβίων.Δεν μας είπε όμως προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά; Πάντως όσο είναι Δήμαρχος προτιμάει τίς δεξιόστροφες.

Ανώνυμος είπε...

Μπα; Αυτός που είπε στον Μητσοτάκη ότι έκανε το δίπολο μονοπολο και τα κυβερνά όσο θέλει; Αυτός που είναι κολλητός του υφυπουργού Τεμπών; Αυτός που είπε ότι ο μουσουρουλης είναι ο ....Ρεχάγκελ (αχαχαχαχα) της απολιγνιτοποιησης και θα μας οδηγήσει στη νίκη; Αυτός που έχει αντιδήμαρχο τον σταυρό και ενταταλμενο χρυσαυγιτη; Έλα ρε Κίτσι μπες μπροστά να γεμίσει φβ και αιολικά και χυταμ η χώρα! Τελικά το πόρισμα για το καμένο δημαρχείο βγήκε;

Το Προφίλ μας