Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου εξελέγη στη θέση του Γενικού Εισηγητή για τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου εξελέγη ομόφωνα Γενικός Εισηγητής για τη Δημοκρατία.

Η θέση αυτή δημιουργήθηκε για να τονίσει την ανάγκη για πανευρωπαϊκή συνεργασία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι δημοκρατικοί θεσμοί μεταξύ των οποίων και της διασφάλισης της ακεραιότητας των ευρωπαϊκών εκλογών και την αντιμετώπιση της παρέμβασης σε αυτές τρίτων κρατών, ισχυρών λόμπυ, και υπερσυγκέντρωσης χρήματος.
Advertisement

Σύμφωνα με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού η θέση αυτή «Αντικατοπτρίζει την αφοσίωση του Συμβουλίου της Ευρώπης στην ενίσχυση της δημοκρατίας, την προάσπιση του κράτους δικαίου και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Ως Γενικός Εισηγητής για τη Δημοκρατία, ο κ. Παπανδρέου θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην προώθηση του διαλόγου, της συνεργασίας και της συντονισμένης δράσης μεταξύ των κρατών μελών για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δημοκρατικοί θεσμοί καθώς και στην ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών για την ενίσχυση των δημοκρατικών δομών, διασφαλίζοντας την ανθεκτικότητα τους έναντι των αναδυόμενων απειλών.

Θα έχει επίσης την ευθύνη για την αναζήτηση συνεργασιών με άλλους διεθνείς οργανισμούς για το ζήτημα της δημοκρατίας όπως τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τον ΟΑΣΕ καθώς και την ανάδειξη των νέων μορφών συμμετοχικής δημοκρατίας, μέσω της σχετικής Έκθεσης για τη Διαβουλευτική Δημοκρατία που θα συντάξει».
iefimerida.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα αντιληφθειτε εκεί στο "αιβρες" πως δε μας ενδιαφέρει ποια η ζωή των αδερφών Παπανδρέου; Μας τους κοτσαρετε εκεί καθημερινά χωρίς λόγο. Μονο το πότε τρωνε και πόσο δε μας λέτε. Κανείς θα έλεγε πως πιθανόν τα παιρνετε για να κρατάτε στην επικαιρότητα το σάπιο, το παλιό, το βρώμικο παρελθόν μας.
Αν θέλετε απλά να γεμίσετε το σαιτ με άρθρα υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι που αξίζουν να ακουστούν και εκτός πολιτικής.
Ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Καλά λέει ρε παιδιά ο 19:43. Βάλτε και την προχθεσινή επίσκεψη του Τσίπρα στον Ολάντ, αυτόν που αποκαλούσε Ολανδρέου και που πήγε στην Γαλλία να βρει την σύγχρονη αριστερά (ακόμα την ψάχνει!). Βάλτε και τις δηλώσεις Ζαχαριάδη που έκανε άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία, δηλαδή σε αυτούς που θα τους έστηναν κρεμάλες. Βάλτε και λίγο ηθικό πλεονέκτημα να γελάσουμε να ούμ'.

Ανώνυμος είπε...

Προς 10:34 14/12/23 Καλα τα λες δεν εχεις και τελειως αδικο,αλλα κατι σου διαφευγει,κατι βαλιτσες με κατι ψιχουλα να βρισκοντε σε κατι σαλονια στας Ευρωπας με ελληνοιταλικη πατεντα,κατι εδω παλαιοθεν κατι εκει παραπερα κλπ για Τσιπρα και Ζαχαριαδη καλη η κριτικη,μα προσπαθησε λιγακι για πιο αντικειμενικοτητα,να εχουμε μνημη για το δασος οχι για το δενδρο.

Ανώνυμος είπε...

19:09 για την Καϊλή δεν θα απολογηθεί το ΠΑΣΟΚ.
O Δημ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος για δύο παραβάσεις καθήκοντος. Της δεξιάς συνιστώσας αυτός βέβαια.
Ο Νίκος Παππάς καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος επίσης. (Όπου βλέπεις "παράβαση καθήκοντος", λιλί βρομάει). Εκκρεμεί η δικαστική υπόθεση για την παραγγελία του VAR που το έφερε στην δεκαπλάσια τιμή και χωρίς γραμμή οφσάϊντ. Θα φάει άλλα 2 χρονάκια κι εκεί.
Ο Κοντονής επανέλαβε και σήμερα τα όσα είχε καταγγέλλει και τότε για "διαπλοκή και συμφέροντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ" σχετικά με τις αλλαγές του ποινικού κώδικα, όπου 5.000 δικογραφίες μετατράπηκαν από κακουργήματα σε πλημμελήματα, 4 μέρες πριν την παράδοση της εξουσίας.
Η βρομιά για τις τηλεοπτικές άδειες μένει επίσης αξέχαστη. Ο ίδιος ο Σαββίδης είχε πει, ότι έπαιξε τον ρόλο του λαγού για να ανεβάσει το τίμημα. Διαπλοκή κι κεί. Με το αζημίωτο ο άνθρωπος, εκδούλευση πούλησε.
Α, να τα λέμε κι αυτά. Χωρίς λεφτά διαφθορά δεν κάνεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα ΠΑΣΟΚ χωρίς λεφτά. Αν υπήρχαν θα τα είχατε ξεσκίσει. Α, και που σαι; Όταν κάνεις τη γυναίκα σου καθηγήτρια πανεπιστημίου από δασκάλα δημοτικού, κι αυτό διαφθορά είναι.
Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναερθει. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψήφιζε ποτέ μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνικότητα, διότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει, το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Τουλάχιστον δεν ήταν πουλητάρια. Χίλιες φορές ΠΑΣΟΚ. Όλοι με το ΠΑΣΟΚ διοριστήκατε, μην το βρίζετε, κρίμα είναι.

Το Προφίλ μας