Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Συγχαρητήριο μήνυμα της Λαζαρίτσας Σπυρίδου στην εκ νέου Δημοτική Αρχή

Συγχαρητήρια στον Χρήστο Ελευθερίου για τη νίκη της παράταξής του. Προσωπικά, σέβομαι τη θέση που μας όρισε η πόλη των Σερβίων, εκτιμώ εκ βαθέων την προτίμηση των χωριών και θέλω από καρδιας η γενέτειρά μου να βρει το δρόμο της.  Μεγάλη μου επιθυμία , ο Δήμος Σερβίων να έχει την προκοπή που του αξίζει.
  Από την  εκ νέου Δημοτική Αρχή επιζητώ  στο εξής, σύνεση και δικαιοσύνη.
  
 Λαζαρίτσα Σπυρίδου
 Επικεφαλής 'ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ΄'

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι δεν έγινε σωστά. Κρίμα διότι σας πίστεψα. Δεν πειράζει. Αν και σας το είχα πει ότι η αγάπη και η συνένωση με τον πρώην δήμαρχο δεν ήταν σωστή.

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίει αυτό 19:04. Δυστυχώς η νοοτροπία στα Σέρβια είναι οπισθοδρομική σε πολλά θέματα. Υπάρχει έντονο το τοπικιστικό στοιχείο (με την κακή έννοια δυστυχώς) και καλλιεργήθηκε εδώ και καιρό ένα κλίμα, "σιγά μην βγάλουμε αυτήν που δεν είναι καν από εδώ" (για να μην αναφερθούν ακόμα και χαρακτηρισμοί απρεπείς που ειπώθηκαν επ'αυτού). Ο τόπος μαράζωσε,νέοι,κόσμος με μόρφωση, έφυγαν και έμειναν πίσω κάποιες κλίκες-κάποια σόγια που κάνουν κουμάντο και βγάζουν δημάρχους. Και κάπως έτσι καταντάει το δημαρχείο μαγαζάκι της γωνίας. Και ακούς φράσεις, "μαζί για το όραμα", "μπορούμε περισσότερα", "θα κάνουμε έργα", "ανάπτυξη".
Τι παράσταση δίνετε ρε μπαγάσες;

Ανώνυμος είπε...

"Σέβομαι την θέση που μας ορισε η πόλη των Σερβίων"

Λυπάμαι κυρία Σπυριδου που είστε διχαστικη και μετά το τέλος. Δεν καταλάβατε τίποτα από το μήνυμα του λαού, για αυτό και άλλωστε χάσατε. Μεγάλο σφάλμα σας να καλλιεργειτε την διχόνοια και τον διχασμό ανάμεσα στους πολίτες του Δήμου.

Καταρχάς στην πόλη των Σερβίων πήρατε χιλιάδες ψήφους, τους οφείλετε τουλάχιστον ένα ευχαριστώ πριν τους λιδοροισετε.

Επίσης, μπορεί οι υποψήφιοι να μιλούν συνέχεια αλλά ο λαός φωνάζει μόνο μια φορά στις εκλογές. Η πόλη των Σερβίων σας ανταπέδωσε την συμπεριφορα σας απέναντι της. Ποτε δεν την αγαπήσατε,ποτέ δεν ενδιαφερθηκατε για αυτή ώστε να συμμετάσχετε σε κάποιο σύλλογο,σε κάποια ομάδα,σε κάποια εθελοντική δράση. Δεν συμμετείχατε σε κανένα δρώμενο ολόκληρο καλοκαίρι για να μοιραστείτε ένα χαμόγελο με τους πολίτες. Ας είμαστε ειλικρινής. Τα Σέρβια τα θυμηθήκατε μόλις συνταξιοδοτηθηκατε. Αν πραγματικά τα αγαπάτε περιμένω να ασκήσετε πραγματική αντιπολίτευση για τα επόμενα 5 χρόνια και να μην δραπετεύσετε.

Κύριοι του ai vres. Καταλαβαίνω την πίκρα σας όμως το ιστιολογιο υπήρξε όαση δημοκρατίας και προοδευτισμου και το θέλουμε πίσω αξιοκρατικό και αμερόληπτο. Να είστε γενναίοι και να επανέλθετε στην προηγούμενη συμπεριφορά σας, που δυστυχώς τους τελευταίους μήνες χάθηκε.

Έχετε ακόμα να επιτελεσετε έργο.

Ο λαός λοιπόν φωνάζει, έτσι στις εκλογές τιμώρησε τον Αλαζόνα πρόεδρο και διάφορους υποψηφιους που είχαν τραμπουκικη συμπεριφορα. Όσο κέρδισε ο Ελευθερίου τόσο έχασε η Σπυριδου. Τα ποσοστά δείχνουν ότι υπάρχει σκεπτικισμός για τις συμπεριφορές του δημάρχου, τις πρακτικές, τις απευθείας αναθέσεις. Πρέπει να είστε ο χωρος στον οποίο θα ζυμωθουν ιδέες και θα αναδειχθούν νεα πρόσωπα απο οπου θα βγει ο νέος συνδυασμός που θα αναλάβει την επόμενη ημέρα τον Δήμο. Άλλωστε το τωρινό δημοτικό συμβούλιο ολοκληρώνει τον κύκλο του με αυτή την θητεία

Σε όλα αυτά πρέπει να υπάρχει έλεγχος και αξιότιμο aivres την επόμενη ημέρα πρέπει να είστε οι εκφραστές των ελευθερων φωνών της κοινωνίας. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι η αξιοπιστία σας και όχι ο μεροληπτισμος. Μπορει να είστε προσωπικό ιστολογιο, ξέρετε πολύ καλά όμως ότι έχετε μετατραπεί σε κατι πολύ περισσότερο.

Παρακαλώ να περάσει το σχόλιο μου, αν λογοκριθεί δεν πειράζει, θα το ξέρουμε εμείς οι δύο, σε μνήμη των παλιών καλών χρονων του δημοκρατικού διαλόγου που προαγατε.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

20.48 πές μου έναν σύλλογο,μιά ομάδα και μία εθελοντική δράση που συμμετείχε ο Ελευθερίου πριν γίνει Δήμαρχος.Πές μου μόνο μία και θα σου πώ ότι έχω λάθος και ζητώ συγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

20:48 περαστικά!

Ανώνυμος είπε...

Μια προσπάθεια αντικειμενικής ανάγνωσης:
Τα χωριά από λίγο έως πάρα πολύ ψήφισαν Σπυρίδου. Στον ορεινό όγκο των Καμβουνίων, τα πιο παραμελημένα χωριά του δήμου εδώ και 9 χρόνια (θητεία Κοσματ’όπουλου και Ελευθερίου) η Σπυρίδου σάρωσε.
Έτσι ακριβώς σάρωσε ο Ελευθερίου μέσα στην κωμόπολη των Σερβίων και τα πολύ κοντινά χωριά. Πόσο πιο σαφές μήνυμα; Για όσους ζούμε στην περιοχή, το σύνθημα Δήμαρχος Σερβίωτης για τα Σέρβια έπιασε τόπο.
Εκεί η κ. Σπυρίδου δεν έπιασε τον σφυγμό. Έπρεπε να δώσει πολύ μεγαλύτερη ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Μέτρησε ότι η Σπυρίδου πόνταρε στον συνδυασμό που αντικειμενικά έχει πιο αξιόλογα στελέχη στο κομμάτι της αυτοδιοίκησης και της τοπικής δραστηριοποίησης.
Η ανάμιξη του κ. Σταύρου Παπαδόπουλου έδωσε στον κ. Ελευθερίου σταυρούς. Το πώς αποκτήθηκαν δεν είναι της παρούσης, είναι γνωστά και οι τακτικές αυτές δεν τιμούν κανέναν Έλληνα.
Το γεγονός που είναι καταφανές και πασίγνωστο σε όλους τους Σερβιώτες και τους κατοίκους του ορεινού κεφαλοχωρίου πρέπει να πάψει. Μιλάω για την ενεργό ανάμειξη εν ενεργεία υπαλλήλων του Δήμου και μάλιστα από προνομιακές θέσεις εργασίας λόγω του ίδιου Δημάρχου για τον οποίο έκαναν αγώνα. Και αυτό ανεξάρτητα από το όνομα του υποψηφίου για τον οποίο κάνουν αγώνα. Δυστυχώς αυτά είναι λόγοι απόλυσης σε άλλη χώρα αλλά στην χώρα μας εάν κερδίζει ο «σωστός δήμαρχος» αυτά επιβραβεύονται.
Πολλοί σύμβουλοι με χρόνια θητεία τέλειωσαν την διαδρομή τους. Ίσως έτσι είναι καλύτερα. Ο πρόεδρος «τιμωρήθηκε» για την αλαζονεία τους λένε. Εγώ βλέπω ότι χρησιμοποιήθηκε επί τέσσερα χρόνια εν αγνοία του κα με ανταμοιβή μια βραχύβια δημοσιότητα καθώς δεν μπορούσε να το διαπιστώσει λόγω μεθυστικής ζάλης από την εξουσία.
Σκοπός επετεύχθη. Η σύνταξη έχει κλειδώσει. Όσοι νομίζουν ότι η διάθεση για προσφορά ωθεί κάποιους να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουν παρά να δουν την πορεία τους πριν εκλεγούν σε θέση εξουσίας. Ετοιμάζεται ο νέος δήμαρχος ο οποίος άλλωστε ήταν και είναι ήδη στο δημοτικό συμβούλιο. Άλλωστε η καριέρα επαγγελματία στις δημοτικές καρέκλες είναι λίγο πολύ μονόδρομος.
Για το καλό του δήμου μας και της περιοχής μας πρέπει να υπάρχει έντονη αντιπολίτευση, δημιουργική και ταυτόχρονα με σαφή πολιτική άποψη-όχι κομματική. Υπάρχει δυναμικό στον τόπο, κακώς εκτίμησε ότι δεν έπρεπε να δραστηριοποιηθεί τώρα. Ας αναλάβει άμεσα ενέργειες για την επόμενη ημέρα.
Διότι, δεν θέλω να γίνω μάντης κακός, όμως το τέλος της επόμενης πενταετίας θα βρει την πόλη μας σχεδόν ερειπωμένη, νέοι κάτω των 25 δεν θα υπάρχουν, δουλειές θα υπάρχουν μόνο ως φύλακες σε φωτοβολταικά και ο ίδιος ο δήμος θα έχει αβάσταχτα χρέη και τεράστια έλλειψη προσωπικού. Από όσο γνωρίζω βλέποντας τα στελέχη του δήμου θα έχει πρόβλημα και με την στελέχωση σε επίπεδο ΙΚΑΝΩΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ υπαλλήλων και φυσικά δεν μπορεί να προσελκύσει ικανούς υπαλλήλους. Με το κόστος της βενζίνης στα ύψη κανείς δεν αναλαμβάνει σε περιοχές όπου δεν μπορεί να κατοικήσει. Τα χωριά δυστυχώς θα τείνουν προς εξαφάνιση με το ορεινό κεφαλοχώρι μέσα σε αυτά. Στο επίπεδο της διοίκησης δυστυχώς δε νομίζω ότι ο κ. Ελευθερίου θα αλλάξει γραμμή. Η πλειοψηφία θα του δώσει περισσότερη αυταρχικότητα και αέρα υπεροχής.

Ανώνυμος είπε...


Το ότι εκλέγονται άνθρωποι που ο δεσμός τους με τον Δήμο ήταν οι απευθείας αναθέσεις, το ότι εκλέγονται άνθρωποι που μέχρι χθες η ενασχόλησή τους ήταν μόνο με την τοπική κομματική οργάνωση και δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με σύλλογο ή ότι άλλο είναι άλλη μια απόδειξη του πόση απαξίωση υπάρχει για τις εκλογές και πόσο πια οι ψηφοφόροι απέχουν από τον χαρακτηρισμό πολίτες. Αυτό είναι φανερό παντού. Στην Περιφέρεια Αθηνών πρώτοι σε ψήφους είναι η Μπέσσυ Αργυράκη και ο Iron Mike…. Άλλοι υποψήφιοι με χρόνια ενασχόληση με τα κοινά μένουν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου πληρώνοντας την εντιμότητα και την αξιοπρεπή στάση τους . Το κενό τους θα γίνει φανερό. Κατά την γνώμη μου ο μόνος που τίμησε την θητεία του σαν δήμαρχος ακόμα και με τα λάθη που έκανε και που όπου βρισκόταν τιμούσε την θέση του και τον τόπο ήταν ο κ. Κωνσταντόπουλος. Αν δεν έπεφτα στα μνημόνια θα έμενε για είκοσι χρόνια. Και όμως ο λαός επέλεξε αυτούς που όταν βρήκαν τα δύσκολα τότε πήδηξαν από το καράβι. Ανεξάρτητα από τα λάθη του η εμπειρία του και οι καίριες τοποθετήσεις του θα λείψουν από το νέο δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι κακό για την πόλη μας και τον συνολικό δήμο.

Καλή θητεία στο νικητή Χρήστο Ελευθερίου καθώς είναι προσωπική του νίκη, μόνος του "έτρεξε" τον συνδυασμό του, και -θεωρώ-προσωπική ήττα της κ. Σπυρίδου.

Ανώνυμος είπε...

9 στους 11 εκλεγμένους του κ. Ελευθερίου είνα άτομα του Μιχάλη Παπαδόπουλου της ΝΔ.
Συγχαρητήρια κυρία Βέττα δώσατε εναν καλό αγώνα!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σάββατο βράδυ, πριν τις εκλογές, ξέρετε τι ωραίο έχει ο Βαθύλακκος και αποφάσισε ο Δήμαρχος να πάρει τον Γιώργαρο αγκαζέ και να κυκλοφορήσει στα σπίτια Δημοτών δώρα φέροντας;
Προετοιμάζουν τον εορταστικό στολισμό όπως ο Μπέος; Σπυρίδου εσύ δεν τα ξέρεις αυτά τα "κόλπα" για αυτό δεν βγήκε ο συνδυασμός σου. Άντε και καλές απευθείας αναθέσεις Δήμαρχε!

Ανώνυμος είπε...

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στον Δήμο Σερβίων;

Fast forward 5 χρόνια.

Ο Δήμος θα έχει έναν δήμαρχο στο τιμόνι για 9 χρόνια,με συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και συμπεριφοράς. Οι εκλεγμένοι της παράταξης είναι κατά 90% σκληροί κομματικοί στο κόμμα της ΝΔ. Μάλιστα οι πρωτοκλασάτοι θα έχουν και κάνει 9 χρόνια θητείας με ότι αυτό συνεπάγεται στην συμπεριφορά τους. Ένας αυταρχικός κομματικος κουρασμένος συνδυασμός.

Στην άλλη πλευρά θα υπάρχουν συντρίμμια. Ο λαϊκισμός της Σπυριδου έχει κάψει τα λίγα ικανά στελέχη του συνδυασμού, οι πασοκοι και του Κωνσταντοπουλου τελείωσαν την καριέρα τους φωτογραφιζομενοι δίπλα στους βουλευτές της ΝΔ οπότε ο κέντροαριστερός χώρος είναι διαλυμένος.

Ποιος θα βγει μπροστά να ηγηθεί μιας προοδευτικής δημοκρατικής προσπάθειας για την επόμενη ημέρα στον Δήμο μας;

Αλλιώς αργότερα ή γρηγορότερα θα γίνουμε από πόλη ένα κεφαλοχώρι, εσωστρεφή, συντηρητικό, απομονωμένο.

Ανώνυμος είπε...

20.16
Να σου ευχηθω περαστικα φιλε μου ,
Και συγγνωμη για την απογοητευση!!
Εχεις δικιο δε ξερει αυτα τα κολπα;
Ξερει να ταζει προεκλογικα!
Ξερει να ταζει διαγραφη χρεων,ξερει να τασει αλισβερισια,!
Ξερει να λεει ποσα σας εδωσε σας δινω τα διπλα να ρθειτε σε μενα!

Ουτε στα δημοτικα συμβουλια δεν θα ερχεται τωρα,εδω δεν ηρθε στην απελευθερωση !!
Καθιστε εκει που ειστε τωρα για μια πενταετια και βλεπουμε!
Καθε τεταρτη και σασββατο εχει μπονους!

George Georgiou είπε...

Αυτό που λένε 'οποιος εχει τη μύγα μυγιάζεται' ισχύει.Μια μύγα τριγυρνάει
τον καφέ μου απο ώρα και τα εχω πάρει.

"Μιλάω για την ενεργό ανάμειξη εν ενεργεία υπαλλήλων του Δήμου και μάλιστα από προνομιακές θέσεις εργασίας λόγω του ίδιου Δημάρχου για τον οποίο έκαναν αγώνα. Και αυτό ανεξάρτητα από το όνομα του υποψηφίου για τον οποίο κάνουν αγώνα. Δυστυχώς αυτά είναι λόγοι απόλυσης σε άλλη χώρα αλλά στην χώρα μας εάν κερδίζει ο «σωστός δήμαρχος» αυτά επιβραβεύονται."

Σε περίπτωση που μιλάς για μένα θα σταθώ μόνο στο "προνομιακές" για να μήν κουράσω.
Ερχεσαι φίλε μου στη θέση μου για μερικές μέρες???Να βγάλεις τη δουλειά που πρέπει να
βγεί και μάλιστα σωστή αλλιώς θα εκθέσεις οχι μόνο τον εαυτό σου αλλά ολη την ομάδα και αυτούς
που σε εμπιστεύονται σε αυτή τη θέση??Κάντο και μετά κάνε λόγο για "προνομιακές θέσεις εργασίας".
Μέχρι τότε ο καθένας τη δουλειά του.

Ανώνυμος είπε...

george georgiou μια και διάβασα εγώ ο ασχετος αυτά που γράφεις δεν μας εξηγείς και σε εμάς που δεν ξέρουμε τι δουλειά κάνεις; ποιον, ποιάν, ποιους φωτογραφίζει; και μάλιστα να είσαι φορτωμένος η φορτωμένη με τόση ευθύνη και τόση πολύ δουλειά; και εάν δεν αντέχεις και το θεωρείς αβάσταχτο γιατί συνεχίζεις; γιατί φαίνεται να αποδέχεσαι αυτά περί ενεργό ανάμειξη υπαλλήλων και μάλιστα το γράφεις επί προσωπικού. Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Τι να πούμε πραγματικά η σηψη βασιλεύει στο δημαρχείο από ότι φαίνεται. Έστω στα κτήρια απέναντι από το καμένο δημαρχειο

Ανώνυμος είπε...

"Αλλιώς αργότερα ή γρηγορότερα θα γίνουμε από πόλη ένα κεφαλοχώρι, εσωστρεφή, συντηρητικό, απομονωμένο."

Γιατί τώρα τα Σέρβια είναι πόλη; μήπως επίσης δεν είναι συντηριτικουρα, απομονωμένη και εσωστρεφές; κοροιδευομαστε μεταξύ μας;

Ανώνυμος είπε...

10/10/2023 21:36:

Ευχαριστώ, νασαι καλά!Όντως περαστικά
είναι γιατί την πορεία εμείς δεν την συνδέουμε
με κάποιο άρμα.Κανείς δεν μας άγει.Οπότε όλα περνάνε, εμείς τα κάνουμε και περνάνε και αν χρειαστεί υπάρχουν και αντιβιώσεις. Έχουμε και ζωή και τις Τετάρτες και τα Σάββατα και κάθε μέρα. Για την δική σου περίπτωση εσύ ξέρεις καλύτερα!

Το Προφίλ μας