Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Θερινά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια για παιδιά από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Διασκέδαση και εκπαίδευση

μέσα από την τέχνη του Θεάτρου

με την υπευθυνότητα, το κύρος, την αξιοπιστία και την εμπειρία

του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Τα Καλοκαιρινά Θεατρικά Εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης προσφέρουν μια ολοκληρωμένη και εμπλουτισμένη εμπειρία για τα παιδιά, συνδυάζοντας την εκπαίδευση με τη διασκέδαση. Κάθε θεματική ενότητα έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει συγκεκριμένες δεξιότητες και να ενθαρρύνει τη συνολική ανάπτυξη των παιδιών μέσα από την τέχνη του θεάτρου

Μέσα από τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την έκφραση αλλά και την συνεργατικότητα, να οξύνουν την κρίση τους, να εξασκήσουν την συγκέντρωση και προσοχή τους, μέσα από παιχνίδια, θεατρικές ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς.

Θεματικές Ενότητες των Καλοκαιρινών Θεατρικών Εργαστηρίων

Τα Καλοκαιρινά Θεατρικά Εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, σχεδιασμένων για να εμπλουτίσουν την εμπειρία των παιδιών και να τα εισάγουν στον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Κάθε θεματική ενότητα είναι προσεκτικά επιλεγμένη για να καλύψει διάφορες πτυχές της θεατρικής τέχνης και να αναπτύξει τις ικανότητες των παιδιών με έναν διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό τρόπο.

1. Ανάπτυξη της Φαντασίας και της Δημιουργικότητας

Περιγραφή: Αυτή η θεματική ενότητα επικεντρώνεται στην ενθάρρυνση των παιδιών να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να δημιουργήσουν μοναδικές ιστορίες και χαρακτήρες. Μέσα από μια σειρά από θεατρικά παιχνίδια και ασκήσεις, τα παιδιά θα μάθουν να σκέφτονται δημιουργικά και να εκφράζουν τις ιδέες τους με ποικίλους τρόπους.

Δραστηριότητες:

       Δημιουργία Ιστοριών: Τα παιδιά θα δημιουργούν και θα αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες, χρησιμοποιώντας διάφορα ερεθίσματα όπως εικόνες, λέξεις-κλειδιά ή αντικείμενα.

       Αυτοσχεδιασμοί: Μέσα από ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, τα παιδιά θα μαθαίνουν να αντιδρούν και να προσαρμόζονται σε διαφορετικές καταστάσεις, καλλιεργώντας την άμεση σκέψη και την πρωτοτυπία.

       Δημιουργική Γραφή: Εισαγωγή στη συγγραφή σεναρίου, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν τις δικές τους μικρές θεατρικές σκηνές.

2. Ενίσχυση των Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Περιγραφή: Αυτή η ενότητα στοχεύει στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, όπως η επικοινωνία, η συνεργασία και η ομαδικότητα. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα μάθουν να συνεργάζονται, να ακούνε και να σέβονται τις απόψεις των άλλων.

Δραστηριότητες:

       Ομαδικά Παιχνίδια: Παιχνίδια που απαιτούν συνεργασία και συντονισμό, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη και την αλληλοϋποστήριξη.

       Συνεργατικές Ασκήσεις: Ασκήσεις που εστιάζουν στη συνεργασία για την επίτευξη κοινών στόχων, όπως η δημιουργία μιας σκηνής ή η επίλυση προβλημάτων.

       Συζητήσεις και Ανατροφοδότηση: Συζητήσεις μετά από κάθε δραστηριότητα για να ενθαρρύνουν τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να δώσουν ανατροφοδότηση στους συμμαθητές τους.

3. Καλλιέργεια της Αυτοπεποίθησης

Περιγραφή: Η αυτοπεποίθηση είναι βασικό στοιχείο της θεατρικής τέχνης. Αυτή η θεματική ενότητα στοχεύει να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους μέσω της έκθεσης μπροστά σε κοινό και της εκφραστικής κίνησης.

Δραστηριότητες:

       Παρουσιάσεις: Τα παιδιά θα παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους μπροστά στους συμμαθητές τους, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και την άνεσή τους στο κοινό.

       Εκφραστικές Ασκήσεις: Ασκήσεις που εστιάζουν στη χρήση της φωνής, του σώματος και της έκφρασης για την επικοινωνία συναισθημάτων και μηνυμάτων.

       Θεατρικά Παιχνίδια Ρόλων: Τα παιδιά θα αναλαμβάνουν ρόλους σε διάφορες σκηνές, μαθαίνοντας να εκφράζονται και να ενσαρκώνουν διαφορετικούς χαρακτήρες.

4. Γνωριμία με το Θέατρο

Περιγραφή: Αυτή η θεματική ενότητα προσφέρει στα παιδιά μια εισαγωγή στις βασικές αρχές του θεάτρου, καλύπτοντας διάφορες πτυχές όπως η σκηνοθεσία, η συγγραφή σεναρίου, η σκηνογραφία και η ενδυματολογία.

Δραστηριότητες:

       Σκηνοθεσία: Εισαγωγή στις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας και της οργάνωσης μιας θεατρικής παράστασης.

       Συγγραφή Σεναρίου: Τα παιδιά θα μάθουν τις βασικές τεχνικές συγγραφής σεναρίου και θα δημιουργήσουν τα δικά τους μικρά έργα.

       Σκηνογραφία και Ενδυματολογία: Εισαγωγή στις τέχνες της σκηνογραφίας και της ενδυματολογίας, με πρακτικές ασκήσεις σχεδίασης σκηνικών και κοστουμιών.

       Τεχνικές Θεάτρου: Γνωριμία με τις βασικές τεχνικές θεάτρου, όπως ο φωτισμός και ο ήχος, μέσα από πρακτικές δραστηριότητες.

5. Διασκέδαση και Ψυχαγωγία

Περιγραφή: Πάνω απ’ όλα, το εργαστήρι στοχεύει να προσφέρει στα παιδιά μια διασκεδαστική και ευχάριστη εμπειρία. Οι δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές για τα παιδιά, ενώ παράλληλα τους προσφέρουν σημαντικές δεξιότητες και γνώσεις.

Δραστηριότητες:

       Θεατρικά Παιχνίδια: Παιχνίδια που εστιάζουν στη διασκέδαση, ενώ παράλληλα διδάσκουν βασικές αρχές του θεάτρου.

       Τελική Παράσταση: Στο τέλος του εργαστηρίου, τα παιδιά θα παρουσιάσουν μια θεατρική παράσταση στους γονείς και τους φίλους τους, εφαρμόζοντας όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

 

Τα Θερινά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, κατά τις ώρες

9:30-13:30 για τις εβδομάδες 26-06 έως 02-07, 03-07 έως 09-07, 10-07 έως 16-07, 17-07 έως 23-07, 24-07 έως 30-07 και 31-07 έως 06-08.

Για τη διευκόλυνση των γονέων/κηδεμόνων ώρα προσέλευσης και ώρα αναχώρησης των παιδιών, μισή ώρα πριν και μετά τη λήξη του ωραρίου των εργαστηρίων. 

 

Οι εγγραφές άρχισαν και γίνονται καθημερινά στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και στη γραμματεία του, στην Αίθουσα Τέχνης, από τις 8:30 έως τις 14:30

 

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται με τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης από το γονέα/κηδεμόνα, την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής καθώς και την προσκόμιση μίας πρόσφατης φωτογραφίας του παιδιού.

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ ανά βδομάδα (ή 100 ευρώ και τις 6 εβδομάδες)

Τα παιδιά μπορούν να  παρακολουθήσουν από μία εβδομάδα ή όσες επιθυμούν.

Οι εγγραφές πρέπει να γίνονται μέχρι και την προηγούμενη μέρα από την έναρξη του κάθε εβδομαδιαίου κύκλου.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους από μία αλλαξιά ρούχα, καπέλο, νερό και αντηλιακό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και τη Γραμματεία του στο τηλ. 24610-24062  εσωτ.1

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας