Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Κεντρική Σύσκεψη διοργανώνει ο Δήμος Βελβεντού την Τρίτη 11 Ιουνίου με θέμα “Πολιτική Προστασία – Ανθεκτικότητα – Αειφορία: Τα Πιέρια Όρη στο επίκεντρο της προστασίας και της θωράκισης απέναντι στην κλιματική κρίση”

Κεντρική Σύσκεψη διοργανώνει ο Δήμος  Βελβεντού την Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Αγίας Τριάδας 3, στο κέντρο του Βελβεντού με θέμα “Πολιτική Προστασία – Ανθεκτικότητα – Αειφορία: Τα Πιέρια Όρη στο επίκεντρο της προστασίας και της θωράκισης απέναντι στην κλιματική κρίση”
με την συμμετοχή του Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάδειξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) και Προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων (Ελ.Δ.Α.Π.) Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Ι. Κωνσταντάτου και του Αντιπροέδρου του Σ.Π.Α.Υ Δημάρχου Παιανίας κ. Ι. Μάζη και συνεργατών τους.

Στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Γ. Αμανατίδης, οι Δήμαρχοι των Δήμων Σερβίων, Βέροιας και Κατερίνης, στους οποίους χωροταξικά απλώνεται ο ορεινός όγκος των Πιερίων, αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας, των Πυροσβεστικών και Δασικών Υπηρεσιών, φορέων και οργανώσεων.

Ο Δήμος Βελβεντού αποτελεί έναν από τους πρώτους σταθμούς του οδοιπορικού που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), μετά την ίδρυση του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, προτάσεων, εμπειριών όλων των εμπλεκόμενων φορέων και Δήμων της χώρας και με κύριο σκοπό να αναδειχθεί αλλά και να στηριχτεί υλικοτεχνικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πραγματικό κύτταρο της Πολιτικής Προστασίας για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της πατρίδας μας.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος και οι συνεργάτες του, θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για την πρωτοβουλία ίδρυσης του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων και θα παρουσιάσει έναν Δεκάλογο Προτάσεων που αφορούν θέματα Πολιτικής Προστασίας για τη Σωτηρία των Δασών.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν προτάσεις παρεμβάσεων και ενεργειών για την αποτελεσματική οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την συνεργασία των όμορων Δήμων πέριξ των Πιερίων και με την ουσιαστική συνδρομή του Δικτύου.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι η σύγχρονη πρόκληση. Μπορεί και πρέπει όμως να μετατραπεί σε σημαντική ευκαιρία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας