Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

«Ενότητα» - Η νέα δημοτική αρχή “γνωρίζει” το δήμο και τα έργα του.

Με ικανοποίηση παρακολουθούμε τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο κύριο Κοκκαλιάρη να συνεχίζει να επισκέπτεται τα έργα του δήμου, τα έργα που παρέλαβε από τη δική μας αυτοδιοικητική περίοδο, και να γνωρίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πήραμε.

 

Πρόκειται να κάνει ακόμη πολλές δεκάδες επισκέψεις σε έργα, δεδομένου του πλούσιου Τεχνικού Προγράμματος του 2024 που παραδώσαμε και των έργων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 34 εκατομμύρια ευρώ.

 

Θεωρούμε απολύτως φυσικό να εντυπωσιάζεται από όσα βλέπει. Ιδιαίτερη η χαρά που έδειξε για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Λίμνης Πολυφύτου στην Αιανή, αφού και για αυτό το έργο ουδεμία συνεισφορά έχει ο ίδιος και η παράταξή του: Το έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου κατά τη δική μας αυτοδιοικητική περίοδο. Εντάχθηκε στο πρόγραμμα LEADER το 2020, η σύμβαση του έργου υπογράφηκε το 2022 και η σύμβαση για την προμήθεια του εξοπλισμού υπογράφηκε το 2023.

 

Η πρόκληση για εμάς στην προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο ήταν να δημιουργήσουμε έναν επιπλέον πόλο προσέλκυσης στην Αιανή, πέρα από τον Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο.

 

Πρόκληση της νέας δημοτικής αρχής είναι το έργο αυτό να ανταποκριθεί  σε αυτόν ακριβώς το σχεδιασμό, ούτως ώστε να συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας της Αιανής και την ενίσχυση του ρόλου της ως ιστορική έδρα του Δήμου.

 

Βεβαίως, η δρομολογούμενη από τη νέα Δημοτική Αρχή κατάργηση του Ληξιαρχείου της Αιανής είναι μια επιλογή που έρχεται σε προφανή αντίφαση με τη ζητούμενη ενδυνάμωση της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας