Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Επίσκεψη σε Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο Νοσοκομείο

Επίσκεψη στα δύο μεγάλα Νοσοκομεία του Ν. Κοζάνης, Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο πραγματοποίησε την Παρασκευή 12 Απριλίου κλιμάκιο της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης αποτελούμενο από την Υποψήφια Ευρωβουλευτή Όλγα Μαρκογιαννάκη, μέλη της Κ.Π.Ε. και στελέχη. Συνομιλήσαμε και με τις δύο διοικήσεις των Νοσοκομείων για τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία και την στελέχωση και έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

  θεσμός  της  πλήρους  και  αποκλειστικής  απασχόλησης  των  γιατρών  του

ΕΣΥ, είναι ο θεμέλιος λίθος του Εθνικού Συστήματος Υγείαςτης χώρας μας.

  θεσμός  της  πλήρους  και  αποκλειστικής  απασχόλησης  των  γιατρών  του

ΕΣΥ, είναι ο θεμέλιος λίθος του Εθνικού Συστήματος Υγείαςτης χώρας μας.

  θεσμός  της  πλήρους  και  αποκλειστικής  απασχόλησης  των  γιατρών  του

ΕΣΥ, είναι ο θεμέλιος λίθος του Εθνικού Συστήματος Υγείαςτης χώρας μας.

Ο θεσμός της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, είναι ο θεμέλιος λίθος του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας.

Τα δεδομένα στα Νοσοκομειακά Ιδρύματα της χώρας είναι αποκαρδιωτικά:

1. Κλειστές χειρουργικές αίθουσες σε ποσοστό 40-45%

2. Υποστελέχωση σε βασικές και καίριες ειδικότητες ιατρικού αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού

 3. Η διασύνδεση με το ΕΚΑΒ , να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το επείγον.

 

Η υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, είναι στρατηγική επιλογή της παράταξης μας, και θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας στο ζήτημα αυτό. Οι παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την υγεία είναι:

• H ανάπτυξη του τομέα της δημόσιας υγείας, ως ολοκληρωμένης δημόσιας υπηρεσίας, με ισχυρές δομές σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.
• Ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπό δημόσια εποπτεία.
• Σύγχρονα και λειτουργικά δημόσια νοσοκομεία.
• Την δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
• Την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ.
• Ισχυρές παρεμβάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι γιατροί.
• Υγεία παντού στα νησιά”

 





1 σχόλιο:

Ανδρέας Τσιφτσιάν είπε...

Η στελέχωση και η οργάνωση είναι σημαντικά στοιχεία. Ακόμη αναζητείται η επανάσταση του αυτονόητου.

Αλλά το πρόβλημα είναι βαθύτερο και αφορά στη διαφθορά, υπερκοστολογήσεις και έλλειψη λογιστικής και στατιστικής καταγραφής και διαδικασιών cost controlling και cost management με μοντέρνα συστήματα και μεθόδους. Απλή λογιστική της ομάδας 9 ξέρουν τί σημαίνει στα νοσοκομεία;

Το γενικότερο πρόβλημα των νοσοκομείων μας όμως, είναι το "σουλούπωμα".

Μπόχα και δυσωδία. Ορισμένα μάλιστα, στην Ελλάδα, θυμίζουν σανατόρια. Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις σε έξαρση. Μπαίνεις καθαρός και βγαίνεις στρατηγός με παράσημα των πιο επικίνδυνων ενδονοσοκομειακών μικροβίων. Στα εξωτερικά ιατρεία, ένας χαμός. Σε νοσοκομείο της Αθήνας, οι ασθενείς με καρκίνο σε ανοσοκαταστολή δίπλα στην αίθουσα ασθενών κόβιντ! Ίδιος διάδρομος!

Στη Γερμανία νοσηλεύτηκα μετά από εγχείρηση (μόνος, χωρίς συνοδό) και πήρα το εξιτήριό μου σαν κύριος, αφού έκανα ντουζ στις ντουζιέρες του νοσοκομείου. Είχε και πιστολάκι για τα μαλλιά, παντόφλες μιας χρήσης, ξενοδοχείο! Ήταν τόσο καθαρές, που λέω, δε θα κάνω ντουζ σπίτι, αλλά θέλω να πάω σπίτι σαν να επιστρέφω από διακοπές.

Στην Ελλάδα, αν ο ασθενής δεν έχει συνοδό, να τρέχει για όλα τα τυπικά και γραφειοκρατικά και με τις εξετάσεις αίματος στο χέρι, στα εργαστήρια, απο δω κι από κει, θα πεθάνει εκεί που είναι, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς. Στη Γερμανία μπήκα μόνος μου, με κάθισαν σε ένα αναπηρικό καροτσάκι κι ένας συμφοιτητής μου, που έκανε κοινωνική θητεία, με τσουλούσε από τη μία αίθουσα στην άλλη για προεγχειρητικό έλεγχο. Ξεραθήκαμε στα γέλια. Στα δικά μου μάτια ήταν φαινόταν εντελώς υπερβολικό.

Κανονική ενημέρωση πριν και μετά την εγχείρηση από τον γιατρό στο γραφείο του, όπου σου εξηγεί τα πάντα κι αν δεν κατάλαβες κάτι, δε φεύγεις. Εδώ, πρέπει να τους κυνηγάμε με το ντουφέκι, για να μας πουν κάτι στα όρθια, βιαστικά και συνήθως με απαξιωτικό και υπεροπτικό ύφος. Η "ενημέρωση" γίνεται τον διάδρομο περπατώντας. Αν τον πετύχεις σε κάνα ασασνέρ, τότε έχεις τύχη, διότι έτσι κλεισμένος όπως είναι, θα ευτυχίσεις για πιο "εμπεριστατωμένη" ενημέρωση κάποιων περισσότερων δευτερολέπτων.

Όλα τα νοσοκομεία της χώρας χρειάζονται γενική και ριζική ανακαίνιση. Όχι σουλουπώματα. Ανακαίνιση εκ βαθέων. Να ξηλωθούν όλα. Κοστίζει πολύ, θα μου πεις. Ναι, όσο και οι υπερκοστολογήσεις. 80 δις υπολογίζονται αυτές σε βάθος χρόνου.

Χρειαζόμαστε όραμα. Οι απαιτήσεις μας δεν πρέπει να μένουν χαμηλά. Έχουμε ένα κράτος, εχθρικό στον πολίτη. Η στελέχωση δε θα το κάνει πιο φιλικό. Σταγόνα στην καυτή πέτρα.








Το Προφίλ μας